Asuntoauton sisäseinien maalaus/tapetointi

Annika Tuomala 19.05.2017 11:48

Olen uusimassa -00 mallisen Fiat Elnaghini sisustoja ja tarvitsisin vähän asiantuntemusta kokeneemmilta :D Seinät ovat perinteisesti vaneri, jossa päällä kohopinnoite, mutta se on kulunut sen verran ruman näköiseksi, että seinille pitäisi jotain tehdä. Nuo DC-FIX tarrat ei siis toimi kun eivät tartu kohopintaiseen seinään, joten jäljelle jää maalaus tai tapetointi... Mitä suosittelette ja mitä haittapuolia kussakin on? Maalaus olisi yksinkertaisin, mutta onko se turvallinen vaihtoehto? Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

Matti Janhonen 19.05.2017 15:31

Kohopinnoitteen päälle tapetointi on vähän kinkkineen juttu, ilman että poistaa vanhaa pintaa.
Toinen asia on, että mikä tapetiksi kun sen tulisi kestää niin kuivaa, suurta kosteaa ja kovaa pakkasta.
Tapettiliimalla sama juttu. Monasti auton seinien kosteus on lähellä kastepistettä ja se asettaa liimalle ihan oman vaatimuksensa.

Sellaisia maaleja kyllä on jotka pysyy seinässä kelillä kun kelillä.
Maalikauppa varmaan osasi neuvoa oikean maalin kun kertoo alustan ja olosuhteet mihin maali tulee.

Toivo Koistinen 19.05.2017 16:57

Tuossa meillä on semmoinen jonkinverran paksu kangas tapetti vanerin päällä, ja hyvin kestänyt on. Onko se kohokuvio kuinka karkea, että voisiko ajatella jotain vastaavaa, mitä meilläkin casacar on laittanut.
Se on hengittävä minusta.
Toivopoika

Erkki Kauppi 19.05.2017 19:13

Maalaus on ihan hyvä vaihtoehto valitsee vaan semmosen maalin joka kestää kosteutta siinä on hyvänä puolena sekin että maalin pystyy sävyttämään mieluisekseen.

Raimo Hytönen 19.05.2017 22:22

Kaupan on kyllä tapettien maalaukseen tarkoitettuja maaleja, mutta ei välttämättä kaikissa myymälöissä. Luulisi käyvän myös matkailukulkineen tapetteihin.

Juhani Halmeenmäki 20.05.2017 17:45

Wanhaan vaunuun maalattiin aikoinaan tapettien päälle, ja sen aikaa (useamman vuoden) kun vaunu meillä oli, niin ei mitään ongelmiakaan esiintynyt.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.