Asuntoauton 12v sähköt

Kai Lehto 04.10.2021 13:08

Viikonloppuna kävi niin että pe-la välisenä yönä asuntopuolen 12v virrat meni pois päältä. Autoa käytettäessä ja roikan nokassa valot,trumatic ja muut toimii. Heti kun sammuttaa auton tai irroittaa roikan niin kaikki sammuu. Reissuun lähtiessä olin ladannut akut (2kpl) täyteen. Päävirtanapista ei saa virtoja päälle, pelkästään EBL119 naksuu. Kun auto on liitetty sähköverkkoon tai auto on käynnissä pääkytkimestä jää virrat päälle. Sulakkeet ehjiä. Osaako kukaan neuvoa mitä muuta voisi tarkistaa tai tehdä?

-KaiL-

Matti Asikainen 04.10.2021 14:55

Tarkistapa laturin naamataulusta Batterie Trennschalter (Akun erotuskytkin). Jos se on asennossa AUS (Pois), niin akku ei ole mukana ja oireet voisivat olla kerrotun laiset. Käännä kytkin asentoon EIN (Päällä) , niin akku on mukana systeemissä. Ohjeet ja laitteen sisäinen kytkentäkaavio löytyvät linkistä.
http://www.aandncaravanservices.co.uk/resources/Schaudt%20Elektroblock%20EBL%20119.pdf

Kai Lehto 06.10.2021 16:22

Ei ollut vika tuossa Matin mainitsemassa akun erotuskytkimessä. Vika löytyi hupiakun 40A sulakkeesta joka oli palanut. Nyt taas kaikki toimii. Sulake löytyi vänkärinpenkin alla olevien hupiakkujen yhteydestä. Kiitoksia Matille kommentista!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.