Ardia peruutuskameran näyttö liian kirkas.

Pekka Majuri 30.09.2022 20:31

Mikähän auttaisi kun Ardian (fiat/ducato) peruutuskameran kuva on pahasti "ylivalottunut"? välillä se on kateissakin, jolloin radio/näytölle ei löydy kuvaa lainkaan. Onko likaa jännitettä, vai pitääkö laittaa joku tumma linssisuoja kameran linssin päälle?

Antero Virkkala 01.10.2022 21:20

Lähtötiedot eivät riitä. Tietääkseni ei ole sellaista kuin "Adrian peruutuskamera", vaan auton omistaja asen(nut)taa haluamansa kameran ja näyttölaitteen (tai navigaattorin). Jotta voisi lainkaan arvuutella ongelman syitä, pitäisi saada vastaukset seuraaviin kysymyksiin, tai ainakin osaan niistä:

A. Onko kameran ja näyttölaitteen liitäntä langaton (yleensä digitaalinen) vai langallinen (yleensä "perinteinen" analoginen TV-signaali).

B. Kameran ja näyttölaitteen merkki ja malli.

C. Onko peruutuskamera/näyttölaite joskus toiminut paremmin ja nyt huonontunut?

D. Jos kameran ja näyttölaitteen kytkentä on langallinen, voitko kohtuullisella vaivalla irrottaa kameran näyttölaitteesta ja kokeilla näyttölaitteen tilalla jotain, joka pystyy näyttämään vanhanmallisen analogisen videosignaalin kuvana? Vanha televisio tai tietokoneen näyttö?

E. Mitä tarkoittaa, että kuva on välillä kateissa? Onko kuvan katoamisessa jotain säännönmukaisuutta? Katoaako kuva esimerkiksi silloin, jos siirrytään varjosta valoon?

F. Millä tavoin kuva katoaa, kun se katoaa? Muuttuuko yhä suurempi osa kuvasta "ylivalottuneeksi" (mikä viittaisi kuvakennon yliohjautumiseen)? Vai katoaako kuva yhtäkkiä kokonaan (mikä voisi viitata siihen, että juova- ja/tai kuvatahdistuspulssit vääristyvät, jolloin näyttölaite ei pysty tahdistumaan kuvaan)?

G. Onko sinulla joitakin tummia suotimia, esim. valokuvausharrastuksen jäljiltä? Aurinkolasit tai yksi linssi? Noettu ikkunalasin palanen? Voiko joku avustaja vaihtaa suodinta päälle ja pois? Vai toimiiko putkimainen vastavalosuoja paremmin?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.