Adria vai LMC

Lotta Dahlstedt 11.03.2019 20:22

Meillä on harkinnassa ostaa uusi matkailuauto, katsottuna Adria tai LMC. Onko kenelläkään käyttökokemuksia kummastakin merkistä? Miinukset ja plussat olisi kiva tietää....

Seppo Klemetti 12.03.2019 09:14

Samalla kuttaperkkaperiaatteella tehtyjä ne on kaikki automerkit kun painossa pitää säästää. Kaikista vaivattomin tapa päästä eroon joko pankilta lainatuista rahoista tai omista, on sijoittaa ne matkailuautoon. Muoviosat kutistuu ja halkeilee, vaneripohjat lahovat, kaikki alustassa ruostuu, olipa massattu tai ei, silikonisaumat aukeaa, arvo putoaa kymppitonnin vuodessa. Ja kenenkään ei kannata heti vastata kirjotukseen, jotta tuo ei pidä paikkaansa. Kirjotan sen kokemuksesta. Mutta jos kuitenkin kovasti mielii auton omistajaksi, ei kannata ekana mennä sinne sisälle ja huutaa tippa silmässä heti ulko-ovella kuten telkkarissa huvila ja huussi ohjelmassa, ETTÄ IHANAA. Olen yrityksen ja erehdyksen kautta tullut siihen sataprosenttiseen mielipiteeseen , että auton katselu pitää aloittaa auton pohjasta. Eli ajattaa se nosturille ja ruveta sieltä päin tutkiskelemaan miten se on tehty. Ihan niin kuin talossakin, perustus pitää olla kunnossa ja sitten vasta katellaan seinät. Ja jos oma ammattitaito ei riitä, ottaa jonkun osaavan mukaan, varsinkin jos sattusi sellainen kaveri joka hätäpäissään on itse pannut kätensä pa...skaan.

Toivo Koistinen 12.03.2019 09:25

Molemmat hyviä merkkejä, ja sisutakin aika samaa mallia, ja niitä liikkuu vielä parikymenvuotiainakin yli tuola teillä. Kori eristykset nykyään jo kai molemmissa foamia, joka pitäisi olla hyvä, eli LMC antaa 12 vuuen takuun sille
Alustan merkkikin yleensä fiat. Joissain adrioisa rellun alusta.
Koska lämmitys, sähkö, ja se toiminta on samanlaista molemmissa pienin eroin, ja jopa sama alihankkijan tekoa, eli trumaa tai aldea. Jääkaapit samoja, samoin hellat.
Eli kaikkein paras konsti mennä kokeilemaan mikä miellyttää, eli kummasa kaappien, ja luukkujen ovet vähiten rämisee ajaissa.
Me neuvon antajat puhumme oman mieltymyksen pohjalta. Eli joka härjällä ajaa se härkää kehuu. Kohta tarjotaan, mikset tetlevi kelpaa
Onnea kaupantekoon
Tp

Veli-Pekka Merikallio 12.03.2019 10:26

Onko kyseessä ensimmäinen matkiksenne?

Jos on, itse aloittaisin hyvällä käytetyllä, minkä kanssa ajan kuluessa ja kokemusten karttuessa, saisi tietoa, mitä ominaisuuksia autossa arvostaa, pitää tärkeinä ja mitä ei tarvitse lainkaan. Kallista on kokeilu uudella autolla, jonka arvo tipahtaa heti kymppitonnin, kun sen ajaa liikkeestä ulos.

Omat mieltymykset ja arvostukset ovat number one, ei sitä naapuri voi koskaan ilmoittaa.


Niin, sehän mun piti sanoa, jotta noista kahdesta ottaisin Adrian, vaan kaiken kaikkiaan tietysti Hymerin.
muokattu: 12.3.2019 10:27
Riina Naskal 12.03.2019 13:36

Tässä kohtaa pitää muistaa että niitä rahoja ei täältä matkaansa saa ..sama vaikka pistää matkailuautoon , autoihin ne rahat perillisillä kuitenkin menee jos niille jätät...

Timo Haapanen 12.03.2019 16:03

En kyllä allekirjoita tuota Sepon ruostumisasiaa, ei Ducato ekan kymmenen vuoden aikana ruostu yhtään eikä tarvitse massata.

Vaneripohjia ei enää ainakaan LMC:ssä ole ollut vuosiin.

V-P on oikeassa. Varmasti muuttuu tarve harrastuksen edetessä vuodessa tai kahdessa. Silloin on paha mennä vaihtamaan jos alla on uutena hankittu vehje. Vuodessa lähtee 10000-15000 euroa.

@timppa

Jussi Eskola 13.03.2019 07:41

Itselläni nyt toinen Adrian matkailuauto menossa. Hinta-laatu suhde kohdallaan. LMC taitaa olla vähän hintavampi. Minun mielestäni Adrian sisustukset ovat todella tyylikkäitä ja viihtyisiä.

Mauri Laukkanen 13.03.2019 08:12

Joopa joo,kun ostin ensimäisen matkiluvaunun se oli Adria ,mutta kun se oli 80 lukua ja Adria oli silloin mitä oli.
Kun tulin leirintäalueelle sen Adrian kanssa niin ihmiset siirtyivät eripuolille eivät
haluneet olla Polarin kanssa Adrian vieressä!.

Eli kyllä se Adria oli siihen aikaan täys susi,mutta on nyt mainoksen avulla korjannut
myyntiään,laadusta en sano mitään,vahat muistot palaavat,näen painajaisia Adriasta ,mutta onneksi sitä ei ole pakko ostaa,osta se LMC- laatu auto ja aja leirintäalueelle etsi ne Adria vaunut/autot ,voi ylpeänä parkeerata niiden viereen,ovat kateellisia se on varmaa.
Siis Adria ja Skoda ,siinä on kaksi asiaa kuinka hyvällä mainonnalla myydään mitä
vaan tänä päivänä,koska ihmiset uskoo ihmeisiin?.

Timo Haapanen 13.03.2019 10:42
Lotta Dahlstedt

Meillä on harkinnassa ostaa uusi matkailuauto, katsottuna Adria tai LMC. Onko kenelläkään käyttökokemuksia kummastakin merkistä? Miinukset ja plussat olisi kiva tietää....

Millä tavalla näitä on 'katsottu'. Pohjaratkaisu, sisustuksen värit, hinta, vai millaiset seikat ovat tehneet valinan näihin kahteen?

@timppa

Toivo Koistinen 13.03.2019 15:52

Kehotan aloittajaa unohtamaan kauhukertomukset muiden reaktioista leireillä, ja muualla, oman osto vainnan kriteerinä.
Ensinnäkin leireillä ei karsinoida tulijaa merkin mukaan. Minä ole siittä esimerkki jopa telttaperävaunun ajalta ladan kanssa
Toiseksi jokainen itse valitsee merkkinsä, ja siihen ei kellään, ei kellään koskaan ole poikkisanan valtaa.
Kun itse ostaa, ja maksaa niin se on siinä. Jos joku huomautta, on konstina vastata
Jos haittaa, voit ottaa tämän ja romuttaa kunhan tuot ensin uuden tilalle maksutta, ja katsot, että se on siten laadukkaampi, ja minun hyväksymä malli, joka taatusti maksaa riittävästi, sen lupaan ettei valitus mene hukkaan.
Minä pidin kun lavamossella ajelin töissä, että jos silmää särkee, niin tämän voi viedä, kun tuo uuden mersun tilalle, ja katsoo, että se maavara on yhtä korkea, ja sen polttoaineen kulutus on yhtä iso.
Tosin en koskaan ole itse kuullut kenenkään moitiskelevan vehkeitäni minun kuullen, lukuunottamatta rouva päällikköä.
Tp

Raimo Hytönen 13.03.2019 16:28

Jos vaihtoehtoina ovat Adria ja LMC, oma valintani olisi ilman muuta LMC - vanha ja tunnettu merkki, jonka rakenteet (puuvapaa runko) edustavat nykypäivää.

Jukka Rajamäki 15.03.2019 15:58

Timpan kysymys millä tavalla "katsottu" on aiheellinen jotta vähänkään voisi jakaa omia kokemuksia. Googlettamalla "asuntoauton osto-opas" löytyy joitain yleispäteviä hankintaan liittyviä sivustoja.

Viikolla tuli TV:stä ohjelmaa päätöksenteosta. Kunpi ohjaa päätöksentekoa tunne vai järki. Vertauksessa käytettiin norsulla ratsastavaa henkilöä. Norsu edusti tunnetta ja ratsastaja järkeä. Samassa suhteessa päätöksemme syntyvät tunnepohjalta vaikka luuleme tekevämme pelkästään järkeviä ratkaisuja.

Markkinamiehet ovat tämän tienneet jo pitkään. Miksi muuten esim. autojen markkinoinnissa "tärkeimpiä" ominaisuuksia ovat korin väriset puskurit , nahka päällysteinen ratti ja vaihdekepin nuppi, kromilistat lamppujen ympärillä jne. Ja vielä tänäkin päivänä metalliväri lisähintaan! Jo 80-luvulla kaverini ei suostunut maksamaan uuden Golfin metalliväristä eksraa vaan tahtoi autonsa tavallisella maalipinnalla. Tehdas ei pystynyt sitä toimittamaan!
Jukka Rajamäki

Toivo Koistinen 15.03.2019 17:20

Oikeaa puhetta Jukalta. Olen myös kuullut, että kun perheeseen valitaan autoa, niin vaimon pitäisi tehdä valinta, koska heitä ei krumeluuri kiinnosta, vaan käytettävyys.
Vaimoa ei kiinnosta kolmensadan hepoisen neliveto hirmu kaupunkiautoksi, jossa valot automaattisesti syttyy, ja sammuu, ja kääntyilevät, ynnä ovet aukeilevat kuskin rykäistessä.
He haluavat mukavan auton josta näkee ulos, ja jota on helppo ajaa
Asuntoautoisakin sisäinen kilto on myyntimiesten puheisa, muta jos kysyt esimerkiksi peltikuorissa kahden hengen mallia, niin eipä onnistu.
Maksat sata tuhatta, ja saat jotain bulkki krumeluuria, jota ei uskalla jättää sateeseen
Tp

Jarmo Välimäki 15.03.2019 17:55

Katto nyt detlefsit ,jos autoa kaipaat. .JV

Satu Valkila 18.03.2019 20:28

Adrialla ajeltu kohta 6 v. Ollaan niin tyytyväisiä että kun uusia katsoo ettei tee mieli vaihtaa.

Kyseessä siis vm 2005.
Paljon kaappeja ( 25 kpl).
Tasainen lattia.
Vanhemmissa malleissa hyvä pohjaratkaisu meille.
Hyvä hinta-laatusuhde.
ISO jääkaappi.

Vuokrasimme ensin muutaman auton ennen oman ostoa. LMC oli yksi niistä ja tykättiin siitäkin. Mutta kun käytetyn ostaa niin tärkeintä oli meille sopivan auton löytäminen. Hinta ja pohjaratkaisu oli tärkeintä.

Käytettyä kun katsoo, niin joku joka hiukan tietää olisi hyvä kaveriksi. Ettei käy niin että ostaa esim. kosteusvahinkoisen. Vaikka kyllä siitäkin selviää korjaamalla.

Timo Haapanen 21.03.2019 19:07

Eipä ole Lotta ollut kiinnostunut meidän jutuista.

@timppa

Veli-Pekka Merikallio 21.03.2019 19:15

Niinpä juuri, Timppa, eikö olisikin kiva tietää, onko aloittaja edes lukenut muiden kommentteja.


Sehän on ikään kuin keskustelun tarkoituskin, vuoropuhelu, vai?
muokattu: 21.3.2019 19:16
Pertti Aro 03.04.2019 14:10

Adrian laatu on nykyään vertailu kelpoinen minkä merkin kanssa tahansa . Hinta ja laatusuhde hyvä .
Ruotsissa Kabe markkinoi Adriaa ja oli ainakin osa omistaja yhteen aikaan .
Siitä on pitkä aika kun Adrialla oli kyseenalainen maine .
LMC on tietenkin myös hyvä mutta vähän kalliinpi .Valitse se mikä mielyttää eniten , näin minä tekisin. .:-)

Sitävastoin olen huomannut että jäsennumerot kiinnostavat naapureita , SFC alueilla varsinkin !
Minä laitoin ne piiloon ulkooven sisäpuolelle ( nelinumeroinen )
Huvittava huomio oli että kun avasi ulkooven niin alkoi naapurit tevehtimään jostain syystä ?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.