Adria 573:n ulko-ovi ja alustan massaus

KLEMETTI SEPPO 01.02.2006 11:58

Adria 573 DS:n omistajat.

Tutkikaapa aunto-osan ulko-ovea. Minulla se on ulospäin kaareva n. 1 cm eli korkein kohta on lukon kohdalla. Myyjän mukaan se on tarkoituksella tehty " esijännitetyksi ", jotta kun oven laittaa kiinni, se painautuu tiiviisti tiivistettä vasten. Näin se kyllä tekeekin.

Eli onko tämä normaalia vai onko ovessa vikaa.Auto on uusi, 700 km mittarissa. Onkohan muissa matkailu automalleissa samanlaisia?

Toiseksi auton alustan massauksesta liikkuu eri mielipiteitä kun olen asiaa tiedustellut.

Suurimmaksi osaksi autossa on peltipohja. Pitääkö alusta ja kotelot käydä itse (tai jollakin teettää) läpi kertaalleen vielä ruostumisen estämiseksi. Nyt se olisi helppoa kun auto ei ole likastunut altapäin.(Vaneriosia ei kait saa massata)

Samoin oletteko suojanneet jätevesitankkiin meneviä johtoja esim. maalaamalla kylmäkromimaalilla. Tässä ei ole eristetty tankki(vielä). Tällä vähäisellä kokemuksella ja mitä olen autoa tutkinut, näyttäisi muutoin työnlaatu olevan ihan hyvä.

Olen testannut laitteita kotipihalla. Eilen oli 30 astetta pakkasta ja kaasupullokotelossa oleva säädin oli yöllä jäätynyt kun ei ollut lämpö päällä. Tila on periaatteessa eristetty mutta ulkoapäin tuuletettu

Ajattelin vetää sinne, kotelon takapuolella olevasta vaatekaapista, Tuman lämminilmaputkesta t-haaralla, 20-30 mm, sululla varustetun putken. Näin se puhaltaisi sinne hivenen lämmintä ilmaa ja ongelma poistuisi, ellei sitten tule muita ongelmia esim. kuurottumista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.