1998 ducato/hymerin runko

Petri Ruotsalainen 29.03.2018 18:28

Hymerissähän on se pual seinämärakenne sen tiedän, mutta olisiko tietoa että miten sen sisällä, onko erillisiä tukia siellä, kyseessä takaseinä?

Esim, kun takaseinä alkaa laskeutumaan, onko siellä seinän sisällä erillisiä "tukirankoja" esim. mihin takaseinän kaikki kaapit on ruuvattu, vai mitenhän se on tehty? Tarkoitus olisi ottaa kaappirivistö takaseinältä pois ja laittaa jotain muuta tilalle jossa led valaistusta. Lähinnä kiinnostaa siis seinän rakenne. Löytyisiköhän mistään mitään kuvaa...itse en googlesta löytänyt vaikka yritin...Olisin kiitollinen jos joku osaisi jeesata. Kyseessä pitkä malli -98 ducaton keulalla.

Toivo Koistinen 29.03.2018 18:41

Tuntematta rakennetta, on yksi konsti. Siinä missä kaapisto on ruvattu kiinni seinään, on tuki, mihin ruuvit ovat laitettu.
Kun irroitat ruuvin, näet millaisella pitää uusi laittaa tilalle, siis mikäli on yläkaapeista kyse.
Jos on lattiaan asti kaapin rakene, niin se on kuten noissa on tapana kaapistot laitetaan pohjan päälle, ja sitten seinät, eli seinät eivät kannata kaapistoja.
TP

Petri Ruotsalainen 29.03.2018 18:50

Jep, yläkaapeista on kyse. Ajattelin että olisiko siellä muuta tukea, kuin ne kaapin taakse laitetut kiinnityskohdat, esim ylhäältä alas tulevia rungon sisäisiä alumiinitukia. Ajatus oli tosiaan että saisikohan sinne muuhun korkeuteen ruuvattua esim. koko takaseinän levyista tasoa, mutta koitetaan tutkia, kiitos jo tästäkin vastauksesta.

-Pete

Matti Janhonen 29.03.2018 19:17

Tuet voi kaivaa esiin vaikka 25 euron Rakenneilmaisimella. Löytää puurangat, jännitteet, metallit jne.

Omasta autosta Hymer 1999 avasin vessan seinän kun epäilin vuotoa päällysten värinvaihdon perusteella, mutta vuotoa jota kuitenkaan ei ollut. Puurunko siellä oli ja eriste oli kiinni tummalla rumannäköisellä liimalla sekä ulko että sisäseinässä eli voileipätekniikalla seinä on tehty.
Pual-eriste on niin kovaa, että siihen voi suoraankin kiinnittää laajoilla kierteillä olevilla ruuvella pintalevyn kiinni johon taas voi laittaa muuta kiinni. Ruuvien kiinnityksessä pualiin pätee sama sääntö kun lasikuituun ruuvia käännettäessä, ruuvin viimeinen kiristys on syytä jättää tekemättä.

Petri Ruotsalainen 29.03.2018 19:26

Kiitoksia vastauksista, samalla tajusin että google ei antanut vastausta mutta you tubesta juuri löysin sen miten seinä on tehty. En vain osannut ensin etsiä...

Reino Taimio 07.04.2018 18:18

Oisko sulla antaa linkkiä tuohon löytämääsi juttuun?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.