Viron reissu ex-tempore

Susanna Katariina 10.06.2019 18:00

Onneksi VIrossa on netti. Wi-Fi toimii joka paikassa, joten reittiä ja majoituspaikkoja voi suunnitella kaikessa rauhassa vaikka ensimmäisellä vastaan tulevalla bensa-asemalla. Ensimmäinen pysähdyskohteemme oli Vanamöisa Caravan Park Keilan kaupungin lähellä. Todella hyvät palvelut ja kaikki yleiset tilat viimeisen päälle.

Jatkoimme kaakkoon Vörtsjärven rantaa. Kiviranna on todella kaunis paikka järven rannalla, siellä on kolme vuokrattavaa mökkiä ja karavaani- ja telttapaikkoja. Nyt ennen juhannusta vain kävi niin, että mäkäräisiä, paarmoja ja hyttysiä oli enemmän kuin laki salli. Illan myötä niiden määrä laski ja Vörtsjärvessäkin tuli uitua. Osoite on Urinurga, Suur-Rakke 61113. Vörtsjärven suunnalla ei näytä liiemmälti majoitusta olevan. Lähistöllä on myös Vaibla kämping OU.

Seuraavana päivänä jatkoimme etelään, Pölvamaalle. Pahaksi onneksi tiellemme sattui todella paljon tietöitä, koska kävimme katsastamassa myös Värskan ja muun Setumaan, mutta tänä kesänä Pölvan suunnalla on tosi paljon tietöitä, idän ja etelän suunnasta. Kannattaa kuitenkin suunnata Taevaskoja campingille Salamaalle, joka löytyy myös aina neittihaussa kun hakee virolaisia leirintäalueita. Leirintäalueen isäntä puhuu myös suomea ja Suomen lippu heiluu tangossa. Englannilla ja virolla pääsi kuitenkin pidemmälle. Ei kannata antaa paikan nuhjuisen ulkoasun hämätä: sisätiloista löytyy todella siistejä suihkuja ja vessoja kaksin kappalein ja vielä yhteisistä tiloista lisää. Kaikki karavaanarin tarpeisiin kuuluvat palvelut löytyivät ja palvelu oli ystävällisintä koko reissulla. Paikka sijaitsee luonnonkauniilla alueella, joka on virolaisten ja kansainvälisten retkeilijöiden suosiossa. Suosittelen ehdottomasti.

Reissun viimeinen kohokohta oli kuitenkin Pärnun lähellä, Solar Campingissa. Uudenkarhealla karavaanialueella soi vessoissa ja suihkuissa musiikki ja kaikki energia tuotetaan aurinkosähköllä. Todella ystävällinen palvelu, tilavat paikat ja kaikin puolin moderni palvelu. Paras paikka koko reissulla. Sieltä olikin taas hyvä ponnistaa kotiin ja töihin.

Veli-Pekka Merikallio 11.06.2019 11:58

https://solarcaravan.ee/fi/

Kiitos hyvästä vinkistä, s-fillarilla helposti Pärnun keskustaan.

Alvi Kinnunen 12.06.2019 21:11

Just solarissa hinta ja laatu kohdillaan

Oiva Kiljunen 25.06.2019 18:27

Lisään tänne kokemuksen Saaremaalta. Syrjässä kylläkin, rauhallista oli, kaikki pientä ja toimivaa.

http://muhatalu.ee

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.