Vinkkejä Pohjois-Italiaan: Livigno onko kokemuksia?

Jukka Ruotsalainen 20.04.2017 19:43

Hei, taas täällä häiriköidään. Kiitos kaikille, jotka Itävaltaan liittyvässä keskustelussa vastasivat / vinkkasivat Pohjois-Italiaan liittyssä tiedustelussani. Jatkan Pohjois-Italian uudelle palstalla, niin ei mene vellit sekaisin.

Netti laulaa, kun kaivelen tietoa. Otsikon mukainen paikka tuli vastaan. Kovasti mainostetaan edullisena ostospaikkana mm. verovapauden takia. Onko jollakin jalkapohjat käyneet tuossa kylässä?

Lisäksi otetaan vielä vastaan Pohjois-Italian vinkkejä: yksi tuttava on jo bongattu - menemme tapamaan Ötziä Bolzanoon.

Jos vinkkejä vielä tulee mieleen ja jaksatte tänne laittaa, niin iso kiitos jo etukäteen.

Hannu Silmunen 21.04.2017 20:06

Moi, Livignossa ei käyty mutta siinä ihan lähellä Bormiossa ollaan oltu ja upeilla alppijärvillä Lago di Cancano. Ovat matkan varrella Livignoon.

Bormiossa on kaksi erikoisen hienoa kylpylää mitkä pohjautuvat kuumiin luonnon vesiin. Toinen on moderni ja toinen tosi erikonen vanha, missä mm. kuuma luonnon höyrysauna kallion sisässä.
https://www.google.fi/search?q=Bagni+Vecchi+Bormio+Spa&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiV_pCVhLbTAhXCjSwKHe8cAl8Q_AUICCgB&biw=1283&bih=684

Cancanon järvet ovat kuin pienet jalokivet alppilaaksossa, mutta kuitenkin ylängöllä ja niiden ympäri menee hienoja pyöräily-ja kävelyreittejä. Maastopyöriä vuokrataan paikan päällä mutta ihan vain paikan päälle ajaminen ja maisemien ihailu on käynnin arvoista. Ai niin ja komea pato siellä järvien itäpäässää myös on!

Pohjois-Italiasta löytyy sarja mielenkiintoisia museoita, jos vuoret ja niillä asuvat ihmiset/niiden elämä yms kiinostaa. Ja vaikkeivät museot kiinnostaisikaan, on niiden sijainti sellainen, että ovat jo nähtävyys itsessessään. Kyseessä Reinhold Messnerin vuoristomuseot!
Messnerhän oli mies, joka ensimmäisenä maailmassa kiipesi Everestille ilman lisähappea ja joka ensimmäisenä huiputti maailman kaikki yli 8 tonniset vuoret.
http://www.messner-mountain-museum.itt.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.