Oma/kokonaismassa

Jorma Harju 02.05.2022 19:00

Moi
Olemme hankkimassa matkailuautoa ja tuo omamassan ja kantavuuden pienuus mietityttää joissain malleissa.
Kiinnostaisi myös onko keski Euroopassa niin sanottuja punnitus"ratsioita".
B kortti auto on hankinassa.

Kari Rautiainen 02.05.2022 19:22

Ylipaino on ylipaino, riippumatta siitä onko ratsioita tai ei. Kannattaa kattoa sellanen että kantavuus riittää omiin tarpeisiin. Totta että joissakin on kamalan pieni kantavuus. Mutta on niitäkin joissa sitä on kivasti.

Yhtään ratsiaa ei ole osunut näkökenttään missään, siis sellaista jossa punnittaisiin muuta kun raskasta kalustoa. Mutta se ei tarkoita etteikö niitä voi kohdalle osua vaikka huomenna.

Mutta mukavampi ajella kun tietää olevansa oikeissa painoissa.

Veli-Pekka Merikallio 03.05.2022 11:18

Saksassa ja Ruotsissa olen törmännyt punnituksiin, kyllä niitä toki tehdään, muilla kun on paremmat resurssit liikenteen valvontaan kuin meillä.

Pentti Nieminen 03.05.2022 20:32

Mun autossa on kuormalle varaa 525 kg. Kun on kaksi matkaajaa ja polkupyörät, ruuat, vaatteet yms, ei ole kuormavaraa yhtään liikaa, mutta riitävästi. Eka reissuun lähtiessä oli vesisäiliö täynnä ja painoraja ylittyi. Laskin vettä pois, 110 litraa pieneni johonkin kolmeenkymmeneen litraan, iso työkalupakki jäi kotiin, muutama ruuvimeisseli ja polygriptongit sekä vasara ja pari jakoavainta. niillä pärjää yksinkertaiset hommat. Jos on jokin iaompi ongelma, verstaalta autetaan. Kannattaa harkita mitä mukaan ottaa, aina on jotain ylimääräistä mitä reissun jälkeen kannetaan koskemattomana takaisin kotiin. Mukavia , mieleenjääviä reissuja. Moikataan!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.