Matkavakuutuksista

Esa Ojala 09.05.2019 10:16

Mitäpä vakuutusyhtiötä karavaanarin nykyään kannattaa käyttää pitkillä yhtäjaksoisilla reissuilla Euroopassa ( 5-6kk )?

Esa Ojala 01.06.2019 20:33

Eikö kukaan karavaanareista ole pitkiä aikoja reissussa kun ei tule mitään vinkkejä??

Tuomo Tahkokallio 02.06.2019 08:25

Jos kyse matkavakuutuksesta niin ei liene suuria hintaeroja. Jatkuva matkavakuutus reilusti alle satasen vuosi,
ei tarvitse huolehtia joka kerta erikseen. Siihen lisäksi kun vielä tilaa Eurooppalaisen sairausvakuutuskortin
niin alkaa pärjätä. Ja matkavakuutus voimassa kotimaassakin kun häivyt yli 50 km päähän kodista.
tt.

Kaj Nyyssönen 02.06.2019 09:06

Eipä nuo pitkät vakuutukset ole mitään edullisia. Minulla on nyt Eurooppalainen joka antaa enintään kolmen kuukauden matkalle vakuutuksen. Meillä tuo riittää kun teemme talven aikana kolme erillistä matkaa. Syksyllä Portugaliin n. 2 kuukautta lentäen Suomeen sitten n. 1 kuukauden kaukomatka ja taasen kotiin sitten keväänmällä takaisin Porttugaliin sillä kertaa noin 3 kuukautta. Matkojen yhteispituuden säädämme niin että jää alle 180 päivää vuodessa.

Eurooppalainen myy lisäpäiviä yli tuon 3 kuukautta mutta en ole ostanut sitä 7 vuoteen silloin maksoi 100€ lisää perkuukausi mutta en muista enään oliko se per henkilö myös. Ennen matkustin IF vakuutuksella joka oli voimassa 6 kuukutta kestävällä matkalla mutta IF irtisanoi sen ja muutti 45 päiväseksi korottaen hinnan kolminkertaiseksi en ottanut sitä enään.

Pyydä tarjoukset vakuutusyhtiöiltä, useammalta - pitkät ajat ovat kaikilla lisämaksua vastaan.

Timo Haapanen 02.06.2019 09:09

Ifillä voimassa vain 45 päivää, Turvalla 3 kk. Ifin lisäaika on kallis. @timppa


Kaj ehtikin jo Ifin kertomaan
muokattu: 2.6.2019 09:12
Esa Ojala 02.06.2019 13:49

OP-Pohjolalla on tarjolla jatkuva matkavakuutus, joka on voimassa yhtäjaksoiselle 6kk kestävälle matkalle ulkomaille (voimassa kaikkialla).
Hinta vajaa parisataa per henkilö.
Tuo näyttää olevan nyt paras vaihtoehto. Muilla nuo lisäkuukaudet ovat tosiaankin kalliita.
Pelkkä jatkuva matkavakuutus ei siis tarkoita käytännössä jatkuvaa vakuutusta ulkomailla. Kannattaa olla tarkkana näissä.

Harri Halinen 05.06.2019 17:19

Meillä Fennian Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sisältäen matkavastuuvakuutuksen keskitetyn Kodinturvasopimuksen mukaan. Ei ikärajoitusta, voimassaolo 3 kk, hinta kahdelta henkilöltä yht 179/vuosi. Voimassa matkoilla jotka suuntautuvat yli 50 km:n päähän kotoa.

Seppo Suomi 05.06.2019 20:53

Nettiostoksena OP-Pohjola myy vain max. 4 kk vakuutusta noin 170 € hinnalla. Hinta riippuu korvausperusteista.

Esa Ojala 06.06.2019 07:50
Seppo Suomi

Nettiostoksena OP-Pohjola myy vain max. 4 kk vakuutusta noin 170 € hinnalla. Hinta riippuu korvausperusteista.

Tuon 6 kk saa soittamalla asiakaspalveluun, netistä taitaa tosiaankin olla saatavilla max. 4 kk.

Martti Halme 06.06.2019 09:07

Minulla on Sammon peruja ifistä 3 kk matkavakuutus. Meinasin lopettaa sen kun 20 vuotta sitten lähdin vuodeksi vuorotteluvapaalle. Virkailija sanoi etten saisi enää uutta vastaavaa ja niin jätin sen voimaan ja otin vuoden mittaisen erillisen matkavakuutuksen. Silloin 3 kk vakuutusta ei voinut jatkaa. Vuoden vakuutus maksoi noin 1000 markaa ja 3 kk ehkä satasen luokkaa.
Siihen aikaan "hevosmiesten tietotoimisto" Aurinkorannikolla tiesi varmana tietona, että jos käy päivän matkalla Gibraltarilla ostamassa halpaa voita ja tupakkaa, niin matkavakuutuksen 3 kk karenssi katkeaa ja taas alkaa uusi 3 kk kausi. Saattoi joskus -70 ja -80 luvuilla mennä läpikin, mutta tuskin enää.
Olen jostain ehdoista ollut lukevinani, että mikäli aikoo esimerkiksi joululoman jälkeen muutaman viikon kuluttua palata vaikkapa samaan vuokra-asuntoon, ei sitä pidetä erillisenä matkana. Ehkä tässä on pointtina se, että on tarkoitus palata samaan kohteeseen.
Esa Ojala totesi tuossa ylempänä, että kannattaa olla tarkkana matkavakuutuksien kanssa.
Me vanhenemme ja yhä vanhemmat matkustelevat. Vanhoilla ihmisillä tuppaa olemaan monenlaisia sairauksia ja vakuutusyhtiöt tulkitsevat matkalla sairastumisia helposti jo aiemmin olleena sairautena eivätkä korvaa juurikaan mitään.
Lukekaa Ole-lehden juuri ilmestynyt kesän kaksoisnumero 6-7/2019 Siinä on hyvä esimerkki tästä (löytyy lehtipisteistä ellei jo tule kotiin).

Jari Siltala 08.07.2019 10:04

Minulla erinomainen 90 pvä matkavakuutus kaikkialla Ifistä sairaus ja matkatavaraosuuksineen 76 euroa /vuosi..Aikoinaan otettu ammattiliiton kautta .Korvaa kotimaassakin sattuneet vahingot / tapaturmat kun olet 15 km päässä poissa kotoa matkallasi.No juu sitten tosiaan nuo lisäpäivät ovatkin tosi arvokkaita jos niitä tarvitaan.Toiset 90 pvä maksavatkin kutakuinkin 200 euroa.Tuo eurooppalainen sairasvakuutuskortti kannattaa kyllä pitää aina mukana.Itselläni oli vain pelkkä matkavakuutuskortti mukana kun jouduin lähtemään illalla sairaalaan Espanjassa Benicarlossa.Siellä olisi tarvittu juuri tuo eurooppalainen sairasvakuutuskortti jotta olisin päässyt samalla hinnalla hoitoon kuin paikallisetkin.No ottivat kyllä minut sisään kiireellistä hoitoa tarvitsevana mutta hintaan 189 euroa.Maksoin ja sain myöhemmin Ifistä rahani takaisin.Eli varmaan kannattaa pitää kumpainenkin kortti lompsassa .Tuo matkavakuutuskorttihan käy maksuvälineenä erinomaisesti yksityisillä klinikoilla jotka ovat tehneet diilin vakuutusyhtiöden kanssa ja on siis niiden hyväksymä,silloin jopa mahdolliset hoitoa vaativat lääkkeetkin saa matkavakuutuskortilla apteekista.

Joni Helminen 14.07.2019 22:49

Kannattaa muistaa aina matkavakuutuksia ottaessa, että se ei välttämättä korvaa ajoneuvosta varastettua omaisuutta.

IF ei esimerkiksi korvaa arvokasta tai varkausalttiita tavaroita, kuten puhelimia, kameroita, tietokoneita tai arvoesineitä vaikka ne olisivat lukitussa ajoneuvossa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.