Kreikkaan menossa?

UOLA LEENA 25.09.2011 13:11

Heippa Hei! Olemme lähdössä asuntoautolla nyt lokakuun alkupäivinä Suomesta Kreikkaan. Tarkoitus mennä Venetsian kautta laivalla. Ajella lähinnä Peloponnesoksen alueella - pari kuukautta. Jouluksi takaisin. Onkohan ketään muita samoilla kulmilla näinä aikoina? Kellään aikaisemmin Peloponnesoksessa käyneellä mielenkiintoisia vinkkejä ja ehdotuksia erilaisista paikoista - pikkukylistä, leirintäalueista yms? Kreikan tämän hetken yhteiskunnallinen tilanne? Ollaan mielellään yhteydessä ja kaikki ehdotukset ja vinkit enemmän kuin tervetulleita!

JANHONEN MATTI 25.09.2011 13:48

Tässä aluksi näistä laivoista, aikataluista ja reiteistä. Olen joskus mennyt Minoa Linesin laivalla Venetsista Patrakseen ja palannut Korfulta Venetsiaan. Lippu on saman hintainen menitpä tai palasit Patrasta, Igoumenitsasta tai Korfulta. Igoumenitsasta pääsee suhtkoht edullisesti lautalla Korfulle. Camping on board toimii muistaakseni lokakuun loppuun saakka. Tarkemmin näet Minoa sivuilta. Liput voit ostaa netin kautta jo suomesta ja lunastaa rettinumeroa vastaan Minoan toimistosta Venetsian satamasta. Paluuaikaa voit muutella Minoan toimistoissa Kreikan päässä.

http://www.greekferries.gr/index.html

JANHONEN MATTI 25.09.2011 19:43

Tässä hieman iltalukemista Kreikkaa koskien Ikään kuin sytykettä matkasuunnitteluun.

http://www.greektravel.com/ http://delboy85.tripod.com/peloponnesos/index.html

Kun matkanne on noinkin pitkä niin rohkenen ehdottaa että Poloponnesoksen lisäksi tutustutte ainakin Ateenaan (Korintista n. 60 km) ja Korfuun. Sinne pääsee edullisesti Igoumenitsasta lautalla ja sehän voi olla vaikka paluumatkan lähtöpaikka.

Tokihan Poloponnessoksen "saaressa" (Korintin suluton kanava katkaiseen niemen) on paljon mielenkiintoista katseltavaa ja paljon hyviä camping-alueita rantaelämän vietoon. Sellaiset paikat kun mm. Korinti ja Korintin kanava, Nafplion, Epidavros, Olympia jne. mutta on siellä tylsiäkin paikkoja. Esim. Sparta on yhtä mielenkiintoinen paikka kun Pieksämäki. Antiikin ajan paikkoja on tarjolla varsin paljon, jopa niin paljon, että niihin saattaa turtua. Poloponnesoksen aluella on myös erittäin suuria alueita, jotka ovat paloaukeita menneiden vuosien suurien metsäpalojen jäljiltä.

Noita camping-tietoja lähettelen myöhemmin

BRUUN EERO 25.09.2011 20:17

On meilläkin Kreikka ollut mielessä. Varsinkin kun laiva lähtee Venetsiasta eikä hintakaan ole paha. Kokeilin huvikseni camping on board-matkaa lokakuussa ja se oli kahdelta hengeltä ja meidän pieneltä vaunulta alle 500 euroa meno. Lähtö oli 12.00 ja perillä 21.00 Patras. Mahdollinen lähtö olisi ensi keväänä, mutta ei antanut varata sinne asti. Ei tulisi paljon kilometrejä, kun saksaankin mentäisiin laivalla.

JANHONEN MATTI 26.09.2011 19:19

Tästä linkistä löytyy Kreikan camping-alueet melko tarkkaan ja kartta sijainnista http://www.campingreece.gr/

Tässä muutamia omakohtaisesti koettuja:

http://www.campingathens.com.gr/en/index.asp Ateenan camping, 8 km keskustasta, helppo mennä ja hyvä bussiyhteydet lähes portilta kekustaa.

http://www.tritonii.gr/ Yksi parhaista. Lähellä vanhaa pääkaupunkia Nafplionia ja Epidaurosta. Sijaitsee pienen kylän laidalla meren rannalla. Hyvä ja rauhallinen rantalomakohde

http://www.ionion-beach.gr/en/index.php Hyvä paikka. Jos tuuri käy niin auton etupyörät saa lähes kiinni Joinian mereen. Hyvä ravintola.

http://www.enjoy-lichnos.net/ Lähellä Pargaa oleva alue. Hyvä ranta josta ainakin sesonkiaikaan vesibussiyhteys Pargan satamaan.

http://www.campingvaltos.gr/ Pargasta noin 7-800 m monille seuramatkalaisille tutun Pargan keskustasta. Venetsialainen satama ravintoloinenen ihan mukava paikka.

http://www.eurocampings.de/de/europa/griechenland/peloponnes/campingplatz-rion-106208/ Patrassa oleva pieni camping. Erikoisin sisäänkäynti mitä olen nähnyt. Sijaitsee Korintin lahden ylittävän uuden sillan Patran puoleisessa päässä. Laiva tulee Patraan illalla joten hyvä ekayön paikka.

http://www.dionysuscamping.gr/ Korfulla sijaitseva camping. 8 km keskustasta pohjoiseen. Bussiyhteys keskustaan lähes portilta. Vanhaa olivilehtoa.

http://www.veneziavillage.it/pagine_ing/ing_home.htm Tässä aivan Venetsian kohdalla mantereella oleva campin, josta käsin voitte joko ennen laivaan lähtöä tai palatessa tutustua Venetsiaan. Noin 500 m bussipysäkille jostan. 5 min matka Venetsian bussiterminaaliin Helppo mennä.

Venetsian satama: Os. Venezia, Stazione Marittima Megazzino 123 Koordinaatit: N 45,44061 E 012,31228 Sataman meininki näyttää meidän satamiin nähden sekavalta, mutta jostain kumman syystä ja kaikesta huutelemisesta huolimatta tai siitä syystä laiva lähtee ajallaan. Laivat on varsin hyvätasoisia.

Huom. Jos aiotte tehdä ruokaa laivalla niin se on tehtävä sähköllä Johtokelat on laivan laipiossa josta kansimies vetää hangolla johdon pyynnöstä alas. Kätevä homma.

Hyvää matkaa.

UOLA LEENA 27.09.2011 07:13

Kiitokset hyvistä neuvoista ja vinkeistä.

IPATTI VEIKKO 28.09.2011 11:58

Tietoa Kreikasta monessa muodossa, voi hakea suoraan Autorouteen

JÄRVINEN HEIKKI 29.09.2011 18:30

ENSIKSI ONNITTELEN MATKAKOHTEESI VALINNASTA.

OLEMME KÄYNEET USEASTI VAUNULLA KREIKASSA JA YKSI UPEIMMISTA MUISTOISTA ON JUNAMATKA KAPEARAITEISELLA JUNALLA DIAKOFTOSTA YLÖS KALAVRITAAN.PALUUMATKAN TULIMME BUSSILLA.MAISEMAT OLIVAT HUIMAAVAT MENNEN TULLEN PELOPONNESOKSEN LEIRIALUEISTA MEIDÄN MIELESTÄ UPEIN JA SIISTEIN ON DREPANOSSA,PIENI KAUPUNKI LÄHELLÄ NAPFLIOTA. MIKÄLI HALUAT LISÄÄ TIETOA,SOITTELE.

JANHONEN MATTI 29.09.2011 18:49

Olisko Heikki ollut se camping tuo Triton II Campingin linkki tuolla ylempänä. Hyviä kuvia alueesta.

JÄRVINEN HEIKKI 29.09.2011 19:57

KYLLÄ OLI.

DREPANO ON MUUTENKIN KIVA PAIKKA LÄHELLÄ ON TURISTIPAIKKA TOLO JA VÄHÄN KAUEMPANA NAPFLIO,KRIKAN ENTINEN PÄÄKAUPUNKI . POLKUPYÖRÄT MUKAAN.

UOLA LEENA 03.10.2011 09:17

Hei Järvisen Heikki! Kirjoitit neuvoja Kreikkaan menijöille. Sanoit, että sinulle voi soittaa. Lähetäpä puh numerosi meille osoitteeseen uola@netti niin otamme yhteyttä.

HÄMÄLÄINEN MAURI 30.11.2011 19:49

Kyselisin onko kukaan mennyt kroatian satamista kreikkaan.Olemme nyt olleet toista kuukautta kroatiassa ja meinaamme mennä laivalla kreikkaan,paikkoja kateltu ja haettu mut ei viittis ajamalla lähteä.

JANHONEN MATTI 30.11.2011 22:19

Tässä yksi nettiosoite josta selviää Välimeren liikenne tai paremminkin maat ja varustamot. Itse en laivalla Kroatiasta Kreikkaan ole mennyt, enkä tähän hätään suoraa reittiä edes löytynyt. Mutta Kroatia - Bari löytyy ja siltä taas pääsee Patrakseen, Gorfulle tai Igoimenitsaan. Kun kartsot Jadrolinian, Minoa Linesis, Anek Linesin ja Superfast Ferriesin sivut niin uskon, että kohtuuhintainen reitti ainakin Barin tai Anconan kautta löytyy. Ja tunnetustihan Adrianmeren laivojen hinnat on eri planetalta vaikka varustamot on samoissa käsissä kun Suomen ja Saksan liikenne. Kai se tuo kylmä vesi sen tekee. Halvin hinta Venetsia-Patras oli tuossa kaksi aikuista ja auto 236 e/suunta, eikä siinä ollut mitään seniori tai klubi-alennusta kuten Adrianmeren laivoilla tapana on..

Muistaakseni ainakin Kaarina on täällä kirjoitellut ajoreitistä Montenegron ja Albanian kautta Kreikkaan, eikä siinä mitään erityisiä ongelmia ollut.

http://www.ferrylines.com/

MERIKALLIO VELI-PEKKA 01.12.2011 09:30

Laskin tuon Matin linkin mukaisesti meno-paluu matkailuautolla, kaksi henkeä ja sisähytti Venetsia -Patras, ei kovinkaan edullinen, 1146€. Matka tapahtuisi juuri nyt. Matka-aika yhteen suuntaan 30-36t. Varustamo Minoa.

JANHONEN MATTI 01.12.2011 10:08

Piti oikein kaivaan Minoa Linesin lasku esiin. Kävimme Kreikassa 2008 siten, että meno oli Venetsia-Patras ja paluu Gorfu-Venetsia. Kaksi senior citizen ja m-auto (camping on board) mikä tarkoittaa sitä, että aikuiset maksaa vain kansipaikaikan lipun ja majoitus ja mahdolliset ruokailut tapahtuu m-autossa. Auton vesi- ja sähköpalvelut hoituu kun leirialuella, mutta kaasua ei matkan aikana saa käyttää. Varustamona oli Minoa Lines. Liput varasin ja maksoin netissä. Hinta oli m/p 532 e, matkustusaika 16.4 ja palatessa 4.5. Tämä vaikuttaa asiaan koska siellä on sesonkihinnoittelu ja alennuksia jos jonninlaisia. Hinta ei siitä ole merkittävästi noussut.

Lipun hintaa ei vaikuta se meneekö Patrakseen, Igoumenitsaan vain Gorfulle. Sama palatessa, voi lähteä laivan mistä tahansa em. paikoista ja hinta on sama. Camping on boardia ei voi muistaakseni käyttää lokakuun jälkeen. Tarkemmaan tiedon saa varustamon sivuilta. Ardianmeren ylitys päiväsaikaan ei välttämättä hyttiä vaadi. Laivat on hyvätasoisia.

HÄMÄLÄINEN MAURI 02.12.2011 20:37

Kiitoksia tiedoista,näyttää olevan reitit täältä ainoastaan Italiaan,Dubrovnikista on ennen päässyt korffulle,mut se on lopetettu.Täytynee harkita ajamista albanian läpi.

SILMUNEN HANNU 02.12.2011 20:44

Olemme ajaneet pari vuotta sitten Albanian rannikkoa pitkin pohjoisesta etelään, Kakavien Raja-aseman kautta Kreikkaan, ja meistä matka mielenkintoinen ja antoisa, ja ainoat kokemamma vaarat olivat isot montut sekä avokaivannot tien laidoilla, joten pimeässä enkä kiireessä ajamista suosittele, mutta muuten kyllä seikkailuhaluiselle Albaniaa. Ja tiestöäkin kuulema koko ajan korjataan.

Minun pitäisi nyt tehdä yhtä toista projektia, mutta löydät nimellä ja sanalla albania tästä hausta pidemmän juttuni tuosta reissustamme!

Varmasti on antoisinta jos ette vain porhalla maan läpi vaan tutustutte siihen edes jotenkuten!

t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO 19.12.2011 20:29

Riittääkös FICC / SFC jne jäsenkortti Minoan Lines alennuksiin, vai vaatiiko AL:n jäsenyyden ?

JANHONEN MATTI 20.12.2011 10:06

Anteeksi Esko kun en ehtinyt jo eilen vastamaan kysymykseesi. Piti käydä välillä rahaa jakamassa, että nuo sossut ja terveydet pyörii taas vuoden. Alla on linkki joka ohjaa suoraan noille alennussivuille. Ymmärrän niin, että AL jäsenkortti noteerataan, ja on mainittu (AL) tuolla 15 % alennuslistalla niin Anconan kun Venetsiankin linjalla.

http://www.greekferries.gr/minoan-en/minoan_offers.htm

Itse sain vain seniorialennuksen kansipaikan hintaan ja auto meni camping on board hinnoin.

HYTTILÄ ESKO 20.12.2011 12:35

Ei hätä

Petteri Haverinen 16.04.2023 09:57

Vanha ketju ja olenkin katsellut jos menisi esim Ventsiasta Kreikkaan "camping on board",mutta toukokuussakin näyttää ettei juurikaan ole tilaa laivoilla vai onko tuossa hakukoneen käytössä joku juju?
https://www.greekferries.gr/index.html

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.