Vaatetus

MANNINEN RISTO 06.11.2008 12:10

Minkälaista vaatetusta pitää varata talviaikana oleskeluun Portugali - Italia välillä? Tarkoitan lähinnä ilmojen suhteen.

SILMUNEN HANNU 06.11.2008 12:37

Paikallisilla on silloin talvi- ja talvivaatteet myöskin, vaikka meikäläisille kelistä tulisikin mieleen myös muita vuoden aikoja. Eli osittain vaatetus riippuu myös siitä, haluatko sulautua väestöön, vai erottua jo kaukaa kesävaatteissa hemppuloivaksi turistiksi:)

Kelit Italia -Portugali-akselilla vaihtelevat paljon, kesäkeleistä tämmöisiin marrakuisiin suomi-päiviin. Se on varma, että talvella sataa jonkin verran ja tuulet voivat olla tosi navakoita ja hyisiä esim.etelä-ranskassa. Ja lämpimänkin päivän ilta viilenee nopeasti auringon laskiessa. Portugalissa saattaa riittää iltasella paksu villatakki, Italiassa tarvitset talvitakin. Noin niin kuin karkeasti ottaen. Meidän kokemuksemme mukaan rannikoilla on talvisin huomattavasti leudompaa kuin sisämaassa.

Meillä on talvireissuilla fleesin ja goretakin lisäksi villakangastakit, sillä niiden kanssa on kiva kulkea talvisen euroopan kaupungeissa. Muualla sitten kelin mukaan kerrospukeutuminen.

Saitkohan tästä nyt mitään tolkkua!?

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN TOIVO 06.11.2008 12:58

Vuonna 1957 olin käymässä siellä. Aurinkotielläkin niin kylymä, niin kylymä jotta. Lammasturkki ja huopatossut olivat poikaa silloin.

KORHONEN KARI 06.11.2008 13:19

Kokemuksen syvällä rinta äänellä(1 basso):sillä alueella pukeudutaan kalenterin mukaan. Varaudu kotimaisiin syyskeleihin niin hyvin menee. Turkit ja turkissaappaat,kaulaliinat ym.vastaavat on ainakin naisilla joulukuusta helmikuuhun "koska on talvi",viis asteista. Mutta aikuisenoikeesti ota lämmintä mukaan sillä sitä saatat tarvita. Viime talvena mittarini näytti joulukuussa -2°C yön jälkeen,kyllä se sitten lämpeni jonnekin 18-20°C päivän ajaksi.

TOIVONEN MARTTI 06.11.2008 17:54

Italiassa voi vuodenvaihteen tienoilla olla pakkasia aika etelään asti. Roomassa voi silloin olla juuri sellaista kuin täällä Turussa oli tänään, yöllä tullut jää ei sulanut koko päivänä ainakaan varjoisissa paikoissa ja aurinko kyllä lämmitti mutta varjossa kylmyys säilyi.

Pohjoistuulella Venetsian kanaalit voi olla jäässä. Mutta kun ilmavirrat tulee etelästä ja aurinko paistaa voi olla ihan kuin Suomen kesä.

Pukeutuminen sitten sen mukaan. Paitsi amerikkalaispojilla jotka voivat turisteina kulkea shortseissa pakkasellakin.

mot

MANNINEN RISTO 07.11.2008 20:49

Kiitos vinkeistä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.