Esnankeidas keskellä Eestiä

AHONEN KAI 25.10.2008 04:04

On toimiva paikka näin syksylläkin. Kävimme alkuviikolla metsästysreissulla siellä, saaliina 2 kaurista.

Alunperin tarkoituksena oli metsästää villisikaa mutta possujen aikataulu kulkemisen suhteen on näin syksyllä pimeän aikaan joten kauris oli kohteena helpompi illan vasta hämärtyessä.

Marraskuun 13 päivän molemmin puolin täyden kuun aikaan on paras mahdollisuus villisian pyyntiin seuraavan kerran.

Majoitusmahdollisuus on Esnankeitaan hostellilla tai omassa kulkimessa piha/ leirintäalueella.

Metsästyksen johtaja hakee maasturillaan ja aseet / luvat kuuluvat samaan diiliin, kuin myös saaliin käsittely, ellet itse halua siihen osallistua.

Kesäaikaan on mahdollisuus käydä tarkkailemassa jopa yli 30 villipossun elämää tarkkailutornista ruokintapaikalla, ensi kesälle Honkasen Jaakko (Esnankeitaan isäntä) on ideoimassa hevosen ratsailta tapahtuvaa possusafaria, eivät kuulemma säiky hevosella kulkevaa ihmistä joten voinee päästä sikalauman keskelle niiden puuhia seurailemaan.

Seudulla asustelee myöskin karhuja, susia, ilveksiä, joten metsään mennessä kannattaa pitää jonkinmoista älämölöä ettei joudu nokikkain näiden kanssa.

Paikkana Esnan tienoot ovat säilyneet idyllisenä maalaismaisemana ja paikalliset ihmiset ml. Jaakko kera vaimonsa ovat erittäin eestiläisiä ts. ystävällisiä ja mukavia.

Hostelli on erittäin viihtyisän ja kodikkaan tuntuinen paikka omatoimimatkailijalle takkahuoneineen saunoineen ja keittiöineen, paikka jossa voisi viihtyä viikkoja

Mikäli joku muukin on lähdössä täydenkuun villipossujahtiin niin Honkasen Jaakko on menossa 8.11 Hostellilleen ja on vissiin toista viikkoa siellä, 12.11 on varattu yhden porukan metsästykselle, muuten vielä vapaata +- täyden kuun paikkeilla.

www.esnankeidas.com

jaak.massak@mail.ee +372 5057647 (metsästysopas / maanomistaja, Jaak puhuu hyvää suomea ja metsästyksestä kannattaa jutella hänen kanssaan suoraan)

RAUTIAINEN KARI 26.10.2008 15:33

Asiaa veistelet. Jaakon paikka on tosi kiva. Kannattaa siellä käydä. Ollaan vaimon ja koiran kanssa siellä käyty vaunuilemassa, mutta myös ilman vaunua, onhan Jaakolla majoitustilaa. Ja kannattaa huomioida se että tämä Viro on ihan eri maa kuin Tallinna.

HAAPANEN TIMO 16.12.2008 19:07

Katsokaas. Tuolla niitä possuja on: http://www.looduskalender.ee/node/2139 Klikatkaa vasemmalta "Metsakaamera striim" juuri äsken,klo 7.01 oli seitsemän-kahdeksan villipossua syömässä. @timo

LAHTI ANTTI 16.12.2008 19:16

Niin näytti lauma olevan aterialla. Jostain syystä lähtivät sitten lipettiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.