Sakkojen perintä EU:ssa kangertelee pahoin

NYYSSÖNEN KAJ 20.10.2008 06:54

Sakkojen perintä EU-maiden välillä on ollut mahdollista nyt noin puolentoista vuoden ajan, mutta Suomen ja muiden jäsenvaltioiden välillä ei ole tänä aikana liikkunut yhtään sakkoa, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Sakkojen+perint%C3%A4+EUssa+kangertelee+pahoin/1135240375415

SIHVOLA MARKUS A 20.10.2008 19:23

Toivottavasti asiantila pysyy ennallaan,sillä väläytin kameraa syyskuun alkuviikolla Lyypekin ja Berliinin välisellä reitillä.Nopeus oli 30 alueella n60kmh.Suomessahan tällä olisi jo iso rikollinen.

LÖNNQVIST LEIF O 21.10.2008 16:14

Ystäväni sai mennäviikolla sakkolapun Eestistä, Rike oli tapahtunut alkukeväästä. Eesti kuuluu myös EU maihin. Tässä tapauksessa perintä ei välttämättä kangertele.

NYYSSÖNEN KAJ 21.10.2008 16:53

Ei ole Eestillä oikeutta periä sakkoa Suomessa. EU sopimuksessa nimenomaa tarkoitetaan että Eestin valtio lähettää sakon Suomen valtion perittäväksi jolloin se tulee samanlaisena kuin muutkin kotimaiset sakot Suomen valtion lähettämänä ja ulosottokelpoisena asiakkaalle.

Ystävällesi se on täysin vapaaehtoista maksaa tuo sakko jos huvittaa. Toinen juttu on jos seuraavan kerran Eestissä jää ratsiaan ja havaisevat maksamattoman sakon, silloin se ei ole vapaaehtoista, ehkä.

ARO PERTTI 22.10.2008 16:53

Kajtsu jo tossa kertoikin sen asian että jos on sakkoja maksamatta, oli maa tai valutta mikä tahansa, niin kun kyseiseen maahan seuraavan kerran menee ja joutuu passi tarkastukseen tai EU alueella ratsiaan niin on todennäköistä että maksuun menevät.

Australiassa esim. voi maksamatta olevat liikennerikkomus sakot aiheuttaa maastakarkoituksen jo rajalla ja tietysti sen jälkeen kun rikesakot on maksettu.

Tämän kun pitää mielessä eikä vieraile uudestaan niissä maissa joissa on saanut rikesakkoja niin ei tarvitse maksaa.:-)

RAUTIAINEN KARI 22.10.2008 17:38

Ja on ajateltava myös kuka on sakottaja. Esim Virossa ei ole mekanismia jolla eri viranomaiset viestisivät keskenään näistä. Jos saat pysäköintisakon Viljandissa niin se ei välity viranomaisverkkoon mitenkään. Mutta esim ylinopeussakot kyllä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.