Kausipaikka Costa Del Solilla Espanjassa

RANTALAINEN TUULA M 14.10.2008 19:39

Terve kaikki Espanjan ystävät!

Minulla olisi teille muutama kysymys kun itseäni kiinnostaisi viedä tuo oma asuntovaunu tuonne Espanjan Costa Del Solille kausipaikalle läpi vuodeksi!

Mitkä olisivat hyviä ja turvallisia ja viihtyisiä leirintäalueita tuollaiseen?Itse pystyn aina kerrallansa olemaan paikalla noin 2-4-viikkoa ja tarkoitus olisi että sitä ainakin noin neljä kertaa vuodessa tuolla kävisi vähintään täältä Suomesta autolla tai lentämällä!

Itsellä ei ole kokemusta kuin Marbella Playa Campingistä n.9km pohjoiseen Marbellasta olemme käyneet siellä kolme kertaa ja se oli kyllä ainakin 6-vuotta sitten tosi mukava ja hyvä campingi! Kun taas ainakin tuo Torremolinoksen Campingi aivan hirveä sikolätti ja hivenen pelottavakin, sinne en menisi ainakaan yhdeksikään yöksi! Eli mitä hyviä campingejä olisi tällä suunnalla kausipaikka tarkoitukseen järkevän hintaisia? Ja paljonko yleensä kausipaikka maksaa täällä suunnalla? Fuengirolaa nyt kaikki tuntuvat kehuvan ainakin ja on paljon Suomalaisia jne..Miten siellä yleensä homma toimii?

Kertokaa, please kaikkea mitä tulee ottaa huomioon jos tuon oman vaununi Suomesta sinne kausipaikalle ja käyn siellä aina silloin tällöin täältä Suomesta autolla tai lentämällä ja pysyykö vaunu kunnossa siellä ja täytyykö pelätä varkaita kun vaunu jätetty yksin pidemmäksi aikaa??

Costa Del Soli on meille kyllä muuten hyvin tuttu paikka koska tänäkin kesänä olemme olleet lentämällä siellä jo neljä kertaa ja polte on kova aina vain päästä takaisin, mutta kun laskeskelee niin tuo oma vaunu olisi varmasti pidemmän päälle edullisempi pitää siellä kausipaikalla kuin käyttämättömänä kotipihassa ja tuhlata sitten matkatoimistojen seuramatkoihin ja hotelleihin etenkin kesäloma aikaan tulisi todella reipas säästö varmaankin, tai ainakin uskoisin näin! Ja pääsis aina lähteenkin silloin kun itse haluaa eikä tarvitse kytätä milloinka on vapaita hotelleja ja lentoja, jne..

LAAKKONEN MARTTI J 15.10.2008 16:30

Milloin lienet ollut viimeksi täällä Torremolinoksen Campingilla mainitsemassasi "sikolätissä". Olemme nyt täällä ensimmäistä talvea. Aikaisemmin olemme olleet tämän alueen Campingeilla: Camping Fuengirolassa 4 talvea (2-6 kk/talvi), Camping Rosaledassa sen viimeisenä talvena ja viime talvena Camping Sierra Maressa. Camping Torremolinos on mielestämme siisti ja avara sekä hyvin hoidettu alue. Alueella on kaadettu puita joten aurinkoa saadaan lähes kaikille tonteille. Tontit ovat tarpeeksi leveät ja pitkät suurellekin yksikölle. Ulkoaueita ja huoltorakennuksia siivotaan hyvin eikä "räjähtäneitä" rakennelmia ole. Malagan lentokenttä on lähellä, mutta meitä se ei ole häirinnyt.

Olemme käyneet katsomassa muitakin leirintäalueita tällä rannikolla kuin mainitsemiani. Tämä alue kestää hyvin vertailun siinä joukossa. Jos kokemuksesi ovat todella 6 vuoden takaisia, eivät ne ole tätä päivää.

Terveisin Martti Laakkonen

PARTANEN PERTTI 15.10.2008 21:49

Camping Sierra Mar on yksi mahdollinen paikka jatkuvaan vaunun pitoon eli kausi/vuosipaikka. Alueella on paikoissa vesipiste sekä harmaanveden tyhjennysputkisto. Kuukasiveloitus on läpi vuoden sama eli 280-300€ riipuen maksutavasta. Alue sijaitsee Mijaksen tien varressa noin 4km Fuengirolasta ja alueela on suomalainen sauna ja uima-allas käytössä ympäri vuoden. Alueela on tällä hetkellä viisi Suomalaista vuosipaikkalaista.

ROSTEN JUKKA 16.10.2008 18:31

Moro Turusta! Kysymme montako paikkaa camping Torremolinos pitää sisällään ja onko mahdollisesti vapaita täksi talveksi?Paljonko on kuukausimaksu? Jos jollain on kuvia kyseiseltä alueelta,laittaisitko s-postia. info@tosimakee.com tai omalla lingilläsi.Viimetalvena vietimme vaunulla myös aikaa aurinkorannikolla 3kk.Kiittäen etukäteen tiedoista ja vinkeistä. Tuula ja Jukka

RANTALAINEN TUULA M 17.10.2008 13:05

Ilmeisesti Torremolinos Campingiä on sitten ehostettu viime käyntimme jälkeen kun olimme siinä portilla 10-vuotta sitten ja tuumasimme ettemme uskalla jäädä tänne yöksi ja jatkoimme Marbellaan!

Marbella Playassa olemme olleet kolme kertaa, viimeksi 6-vuotta sitten ja se oli silloin ainakin tosi kiva paikka!

Itse toki tykkäämme eniten juuri Torremolinoksen kaupungista aurinkorannikolla ja tänä kesänäkin olemme olleet siellä lentämällä jo neljä kertaa hotellissa!

Kysyisin sitten vielä, että minkä hintainen tuo ympärivuotinen kausipaikka tuolla on yleensä??

Ja jos olette itse siellä paraikaa niin pystyisinkö saamaan valokuvia sieltä sähköpostiini, että vähän näkisi minkälainen se on nykyisin?? Osoite : niko.rantalainen@armas.fi

Ja toki muiltakin aurinkorannikon leirintäalueilta saa lähettää kuvia ja tietoa, hintoja minulle, olisin hyvin kiitollinen niistä!

Kaunis kiitos jo etukäteen!

MÄKELÄ EERO 19.10.2008 12:31

Tämänhetkistä (sunnunt. 19.10. klo 11.47) omakohtaista kokemusta Camping Sierra Mar'esta: Perjantai-iltana tulimme vaimoni kanssa myöhään kyliltä. Viereisellemme tontille oli ilmestynyt kaksi matkailuautoa. Niillä oli tullut yksi pariskunta Suomesta (mieshenkilö ajaen toisen, naishenkilö toisen.)He olivat saaneet neuvoteltua isäntäväen kanssa molemmat autonsa samalle tontille. Toinen auto on niin lähellä meitä, että epäilen, saanko wc kasetin ulos meiltä (luukku on juuri sillä puolella sivussa. Käytämme öiseen aikaan omaa kem-wc'tämme ja sen vuoksi sitä pitäisi välillä tyhjentääkin.)Eilen (lauant 18. 10.) vaimoni Tuula kävi esittämässä naapurissa toivomuksen, että jos vaikka siirtäisvät ajoneuvoansa vähän kauemmaksi. Siihen tuli vastaukseksi: Isäntäväki on antanut meille luvan ja alueen suomalaiset opastivat meidät tähän. Eli se siitä. Eilen tultuamme kyliltä, oli suomalaisparlamentti käytävällä, jota me kuljemme omalle alueellemme. Kun kävimme arvostelemaan edelläkirjoitetunlaista toimintaa, oli kyyti kylmää: Oma päänsärkynne, siirtykää toiseen paikkaan jos eivät naapurit miellytä jne, jne. Nyt sitä päätä sitten todella särkee. Viereisessä ajoneuvossa paukahti ensin ovi klo 3-4 välillä yöllä. Sitten alkoi maailman parantaminen, jonka joka sana kuului meille. Klo 04 aikaan paloivat päreeni ja avasin meidän alkovin sivuikkunan ja huusin: Tiedättekö mitä kello on, täällä tekisi naapureiden mieli vielä nukkua. Vastaus: Ai anteeksi häiritsemmekö. Sitten ovet paukkuivat taas ja hetken päästä keskusteluäänet kuuluivat vaimeampina. Siirtyivät kai meistä kauempana olevaan ajoneuvoon. Päänsärkyni on tällä hetkellä todellista. Uni ei nimittäin enää tullut silmiin edelläkuvatun episodin jälkeen. Alueella asuu "taloissaan" pitkäaikaisia rutuja. He auttoivat meitäkin aluksi jopa käyttäen vaimoani Benalmadena'ssa lääkärissä, kun Tuula loukkasi kätensä. Apua saatiin myös vlan'in avaamsessa. Kylilläkin on autolla käytetty, mutta nyt on jostain syystä suhtautuminen meihin muuttunut. Ilmeisesti aloimme liian omatoimisiksi, kun aloimme kulkea kävellen kauppareissut ym kylillä käynnit. Jos tälle alueelle aiot, niin laula kiltisti samassa kuorossa pitkäaikaisten kanssa, äläkä missään tapauksessa ala omatoimiseksi, äläkä kerro mielipiteitäsi kenellekään täällä. Tervetuloa Camping Sierra Mar'een. Tällaisia kirjoitteli noviisi Eero Mäkelä

MÄKELÄ EERO 19.10.2008 19:36

Noviisi täällä jatkaa. Edellisessä kirjoituksessa en maininnut kenenkään nimiä. Siis niitä ei tule tässäkään kirjoituksessa. Haluan oikaista asiaa. Siis: juuri äsken kävi hekilö, joka meitä alussa auttoi, tekemässä miehen työn. Hän tuli täällä paikan päällä kasvoista kasvoihin keskustelemaan asiasta ja joimme sovintokahvit. Välillämme ei ole mitään kitkaa. Hän oli kanssani samaa mieltä ongelmasta, joka meillä lähinaapuriemme kanssa edelleen on. Eli: Tilaa on ajoneuvojen välissä oltava niin paljon, että kemiallisen wc'n kasetti on saatava luukusta reilusti otettua ja, että jokaisen on saatava yönsä nukkua tarvitsematta kuunnella naapuriajoneuvossa käytäviä keskusteluja. Edelleen tämä rutuystävämme lupasi antaa apuaan silloin, kun sitä tarvitsemme. Myönnän erehtyneeni siinä, että suhtautumisessa on tapahtunut muutos. Nyt olemme asian käyneet läpi ja meidän väliimme yrittänyt kitka saa olla menneen talven lumia. PS. Se päänsärkykin poistui, kun kävimme suomalaisporukalla kävelyllä täältä Sierra Mar'esta Mijasiin ja takaisn. Ylhäällä alkoi ukonilma. Kastuttiin oiken kunnolla mutta so what hauskaa oli.

KUJANPÄÄ MARKKU J 19.10.2008 21:57

Onpas siellä ahtaat paikat. Onko sinulla ainoa vaihtoehto sijoittua tontille niin, että kasetin käsittely edellyttää kontaktia naapurin vaunuun.

RANTALAINEN TUULA M 19.10.2008 22:17

Eli Sierra Mar voidaan todellakin unohtaa ainakin meidän osaltamme, koska emme todellakaan kaipaa mitään tuollaista rähinä toimintaa ja muutenkaan mitään Suomalais-heimo toimintaa että kaikki pitää tehdä yhdessä porukalla jne..

Ja etenkään jos maksaa 300e/kuukausi, mielummin noilla taksoilla hotelli-lomalle lentämällä!

Älkää vetäkö herneitä nenään te siellä Sierra Marissa olevat, koska tämä oli vain oma mielipiteeni asiasta ja toimin aina oman pääni mukaan paikkaa etsiessäni!

HYTTILÄ ESKO O 20.10.2008 08:21

Eikös tämä Mäkelä ollut ensin siinä. Sitten änkesi kaksi "sitä itseään" samalle tontille viereen ?

KUJANPÄÄ MARKKU J 20.10.2008 08:42

No jos maksaa 300€/kk ei kyllä mun ymmärryksen mukaan tulla samalle tontille.

MÄKELÄ EERO 20.10.2008 13:06

Tulkaa vaan tänne kahdella yksiköllä, vaatikaa päästä samalle tontille, majoittukaa kiinni naapureihin ja maksakaa 150 euroo per yksikkö. Onnistui ainakin meidän viereisen tontin asukkaille. Mutta arvatkaa miltä meistä tuntuu kun ei saada naapurin puoleista ikkunaa auki ja täytytyy yöt kuunnella naapureiden välienselvittelyä. Se wc'n tyhjennys juuri ja juuri onnistui. Tein sen 1/2 tuntia sitten. Koko ajan piti varoa naapurin hytin ovea, ettei minua päästäisi syyttämään oven kolhimisesta ja onneksi tämä pallomahani on pienenemään päin. Toivottavasti keväällä ympärysmittani on jo 90 cm. PS. Sen suomalaisparlamentin jäsenistä oli vain yksi sillä eilisellä sauvakävelyretkellä. Täällä asuu parlamenttiin kuulumattomiakin suomalaisia

KUJANPÄÄ MARKKU J 20.10.2008 13:39

Joo joo, mutta rajalla sun vaunuskin on jos ikkuna ei mahdu aukeemaan eikä paskista tyhjäämään muuten kun käyttämällä naapurin aluetta. Se on alueen ylläpitäjän vallassa kuinka monta yksikköä alueelle minnekkin asettuu. Turvaväleistä tai muista viranomaismääräyksistä siellä ei kai ole tietoakaan. Mun kysymys olikin, että eikö sulla ole siellä 'oma' 300 euron tontti ja ei kai naapurit siihen ängenny. Möly ja möykkä on sitten toinen asia. Oletko käynyt alueen isännän pakeilla, mikäli tontin rajoista on epäselvyyttä.

MÄKELÄ EERO 20.10.2008 14:09

Joo joo ja vielä joo. Rajallapa rajalla on munkin yksikköni. En kai ole muuta esittänytkään. Mun etutelttani on sitten toisella kyljellä autoa ja etuteltan ulkopuolella on vielä tonttia askelmitalla mitattuna 2m. Olisin alunperinkin pitänyt pääni kiinni, jos naapuritontille olisi sijoituttu samoin. Nyt siinä on toinen auto kiinni meissä, toinen tontin toisella reunalla ovet vastakkain ja piha autojen välissä. Ja mitä tasa-arvoa se sitten on, että kahdesta autosta maksetaan vain yksi hinta, että tulkaa vaan kaveriporukalla tänne ja vaatikaa samaa kohtelua. Siinä hinnassa on muuten sähkökin mukana. Vlan maksaa tällä alueella 20euroo/kk senkin saatte puolitettua kun käytätte vain yhtä läppäriä. Kahdella ei taida onnistua. Ainakin meidän koneesta lähetettiin joku koodinumero palvelun tarjoajalle. Osaavat nörtit ehkä kyllä osaavat kytkeä kaksi läppäriä toisiinsa ja päästä näin yhden koneen hinnalla. En tiedä mutta uskon senkin olevan mahdollista

MÄKELÄ EERO 20.10.2008 14:28

Vieläkin joo. Jäi kirjoittamatta, että etutelttamme puoleiselle naapuritontille on sijoittunut hollantilainen yksikkö niinkuin mekin omalle tontillemme. Eivät tosin nyt ole paikalla, mutta jos meidän täällä ollessamme tulevat, niin joutuvat autonsa meidänpuoleisella sivulla joskus jalkansa astumaan meidäkin tontillemme. Siinä en näe mitään probleemaa. Sitä paskista tyhjentäessäni muuten olin koko ajan omalla puolellani, silti sain pelätä,että en kolhi naapurin ajohytin ovea. Päättele siitä sitten, kuinka ovat toisen yksikkönsä sijoittaneet

KUJANPÄÄ MARKKU J 20.10.2008 15:28

No joo. Suomalaisilta on totuttu odottamaan vähän häpyä, ettei ihan suihin tungeta. Kaikenmaailman muut kuleksijat eivät koe keskenään ongelmana tiivistä leiriytymistä.

MÄKELÄ EERO 20.10.2008 17:37

Tästä asiasta viimeisen kerran minun osaltani no joo.Eli: Sitähän tässä on eukon kanssa yhdessä ihmetelty, että ne seinään melkein kiinni tulleet on SUOMALAISIA. Tähän ikään ehtineinä me on reissuillamme keritty näkemään, että muunmaalaiset tykkää aika tiiviistä leiriytmisestä.

RANTALAINEN TUULA M 20.10.2008 21:06

Kannattaako tuolla siis enää olla itse noiden tuollaisten V-mäisten Suomalaisten naapurissa, vaan ottaa tuo vaunu perään ja näyttää takavalot koko porukalle ja etsiä joku miellyttävämpi leirialue jostain muualta?? Itse ainakin tekisin näin!

Ja vaihteluhan virkistää ja voi löytyä paljon parempikin paikka kun etsii:)

NIKOLA HEIKKI 23.10.2008 03:43

ehkä kannattais siirtyä Fuengirolan kämmppärille,ois palvelut lähellä.Itse kävin siera marissa n.kk sitten eikä tarvinnut jäädä.Fuengirolan kämppäri paljon parempi.tällä hetkellä olen pohjoisempana ja tänne tullaan kun jäädään eläkkeelle,pikku paikka,iso kaupunki lähellä.

RANTALAINEN TUULA M 23.10.2008 11:33

Kuulostaa jo paremmalta tuo Fuengirola kuin tuo Sierra Mar!

MÄKELÄ EERO 23.10.2008 12:06

Ei tämä Sierra Mar nyt enää niin pahalta tunnu, kun pääsimme vaihtamaan paikkaa tänne kauemmaksi portilta. Samalla saimme aivan upeat maisemat. Toiseen suuntaan näkyy kaupungin yli Välimeri, toiseen Mijas-vuori ja Mijasin kylä. Vuori on eri valaistusoloissa aina erilainen, ja kylä iltavalaistuksessaan kaunis katsella. Naapurit ovat rauhallisia. Olemme saaneet nukkua yömme rauhassa. Toinen lähinaapuri espanjalainen, toinen yksinelävä brittinainen. Vaikka palvelut ovat kaukana, ei se haittaa, siinä saa samalla sitä paljon puhuttua hyötyliikuntaa. P.S. Edellisessä paikassa sanottiin suomalaisten taholta: Jos eivät naapurit miellytä, niin vaihtakaa paikkaa. Me teimme niinkuin kehotettiin.

MÄKELÄ EERO 23.10.2008 14:02

Nyt suihkusta tultuani jatkan vielä: Lähinaapurimme ovat pitkäaikaisasukkaita, joten tuskin aivan pian kukaan suomalainen änkeää kylkiimme kiinni. Neljän metrin sääntökin täyttyy nykyisten naapuriemme kanssa. Junnu Vainiota mukaillen: Käyn Mijasin vuoren laitaa mä ilman paitaa. Kahila ei laula eikä Höyry selosta, mä nautin hiljaiselosta.

LUOTO ORVO (LAITILA) 25.10.2008 22:06

Tuula-hyvä, onpa vahinko, jos "toimit omaan pääsi mukaan" perustaen päätöksesi noin heppoisiin "tietoihin". Muodostat itsellesi koko leirintäalueesta käsityksen, joka perustuu yhden ihmisen (Mäkelä) ilmiselvästi kaunaisiin ja kateellisiin kirjoitelmiin, jotka kohdistuvat yhteen, naapuritontilla asuvaan pariskuntaan.
1 - saattaa olla, että hänet jonakin yönä herätettiin kolmen-neljän aikoihin, mutta ymmärsin hänen huomautuksensa häiriköitsijöille tehonneen. Jos häiriköinti olisi toistunut, olisi kai ollut asiallista informoida isäntäväkeä. Mielestäni on lapsellista tuoda se tänne etutelttaan.
2 - kävin pelkkää uteliaisuuttani mittaamassa noiden kahdelle tontille asettautuneiden ajoneuvojen etäisyyden; se oli n. 80 senttiä. Tonttien välisestä rajasta Mäkelä oli runsaan 40 sentin, ja naapuri runsaan 30 sentin päässä. Mäkelän WC:n kohdalla ei ollut naapuriauton ovi vaan auton seinä.
3 - mielestäni kenelläkään ei ole aihetta kadehtia tuota naapuripariskuntaa siitä, että he maksavat "vain" 150 euroa per henkilö. Ei kai Mäkeläkään vaimoineen maksa sen enempää. Sitäpaitsi isäntä saa ainakin minun puolestani majoittaa asukkaita vaikka ihan ilmaiseksi, jos haluaa. Siihen kenelläkään ei ole nokan koputtamista.
4 - tietääkseni täällä ei milloinkaan ole edes yritetty pakottaa ketään osallistumaan tai olemaan osallistumatta mihinkään yhteisiin, isomman tai pienemmän porukan, rientoihin.
5 - vaikuttaa, että Mäkelä on noviisi joillakin muillakin alueilla kuin leirintämatkailussa.
6 - itse olen asunut alueen perustamisesta (v. 2005) alkaen kaikki talvet Camping Sierra Mar'issa. Minulle tämä on ihannepaikka. Näyttää siltä, että eräiden suomalaisten taholta jossain määrin esiintyy järjestelmällistä tämän alueen aiheetonta moitiskelua ja vähättelyä. Se on perin valitettavaa.

PS Minä ainakaan en vetänyt hernettä nenään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.