Löytyykö Ranskasta joulutunnelmaa?

KOISTINEN LEILA 13.10.2008 19:56

Meillä on tarkoitus viettää joulu ja vähän uutta vuottakin Euroopassa. Olemme tutkailleet Ranskaa sillä silmällä mutta nyt aprikoimme löytyykö sieltä joulutunnelmia.

Onkohan kukaan viettänyt joulunjuhlaa vierailla mailla? Ja missä se paras fiilis oikein löytyy jos Suomi jätetään laskuista pois?

NYYSSÖNEN KAJ 13.10.2008 20:34

Ranskasta en tiedä, mutta olen viettänyt Joulun Portugalissa Lissabon ja Espanjan aurinkorannikolla.

Portugal lento/hotelli: Joulun vietto alkaa 24.12 keskiyön jumalanpalveluksella ja kirkossa syödään heti kun vuorokausi vaihtuu joulupäiväksi. Joulupäivän iltapäivänä oli jo kaupatkin auki Tapaninpäivä oli normaali työpäivä. Ravintoloita auki koko jouluajan normaalisti. Kävimme syömässä terassilla 24 pvn aterian.

Portugal Leirintäaueella: Alueen ravintolasta olisi saanut Portugalialaisen jouluaterian mutta tuli syötyä omissa oloissa. Ensi jouluna on tarkoitus maistaa perinteineinen portugalilainen jouluateria.

Espanja Leirintäalueella: Vietimme vaimon kanssa kahdestaan pientä perinteistä kotimaista jouluruokia maistelleen ja lopuksi kävimme yömyssyllä alueen ravintolassa joka oli täynä viimeistä paikkaa myöten.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 13.10.2008 21:19

Ranskassa mekään emme ole olleet, mutta vietimme -92 joulun Itävallassa. Jouluna tarjoili talonväki pikkuleipiä (olimme Gestahausissa) mutta varsinainen Jouluateria siellä kuulema syödään vasta Uutena Vuonna joten emme saaneet jouluateriaa aattona ravintolassa, mielenkiintoisen aterian kuitenkin.

KOISTINEN LEILA 17.10.2008 18:00

Vastausten vähäisyydestä päättelin, että karavaanarit eivät vietä joulua ulkomailla (ei ainakaan m-autolla tai vaunulla). Me olemme joka tapauksessa päättäneet uskaltaa ja nyt sitten hirveästi aprikoidaan minne asti kannattaa ajella. Aikaa meillä on reipas kolme viikkoa.

Portugali kiinnostaa mutta täällä palstalla on peloteltu espanjan pohjoisosissa majailevista rosvoista. Toinen suunta joka on ollut keskusteluissa on Kreikka. Siinäkin välille jää epävakaita alueita joten tohtiikohan sinnekään.

Italian eteläosissa voisi olla jännittävää. Jos joku osaa kertoa sen alueen ominaisuuksista niin ottaisimme tiedot kiitollisuudella vastaan.

Leila&Jouni

AHONEN KAI 17.10.2008 18:44

Me ollaan yövytty La Jonquerassa espanjan/ ranskan rajalla kymmenkunta kertaa eikä meille ole rosvoja autoon tullut, lompakko lähtenyt kerran taskusta, sain sen tosin takaisin alle minuutissa.

Ollaan oltu joulun aikoihin andorrassa, espanjassa ja portugalissa, ei tosin mitään joulufiiliksiä olla edes haettu, mitä nyt juostu palmun ympäri joulurauhan julistuksen aikana ;)

Vuoden vaihteessa idempänä eurooppaa on melkoisen viileää, joten meidän valinta on taas tänäkin talvena espanja portugali ja ehkä marokko.

KOISTINEN LEILA 17.10.2008 19:06

Hei, tämä kuulostaa hyvältä. kyllä mekin mielummin lämpöä halutaan kuin loskaa. JA joulutunnelma tulee parhaiten jos saa hetken olla jotakuinkin rauhassa. Muuta ei tarvita.

GRÖNROOS MATTI 17.10.2008 21:18

Olemme viettäneet lentäen kaksi joulua Fuengirolassa hotellissa ja samalla katsastaneet caravanalueet tulevaisuutta ajatellen.Viime jouluna tuttavamme asuivat Camping Fuegirolassa joten pääsimme vieraillessa heillä aitiopaikalta seuraamaan joulun viettoa.Suurin osa paikalla olevista olivat koristelleet jouluisesti paikkansa.Kiva katsoa kun palmuissa kiehdottu köynnoksin ja valoin.Jouluaato päiväivällä teimme retken Gibrattarille autoillen ilma kaunis ja 20as.Kaverimme täyttäessä 60v hän tarjosi jouluillallisen Suomalaisessa Fiti ravintolassa,laatikkoineen kaikkineen joten emme joutuneet olemaan ilman suomalaista jouluruokaa.Kävin yksin jopa jouluyön messussa katollisten kanssa oli mahtava kokemus.Muut seuralaiseni menivät yömyssylle mieluimmin.Joka maasta löytyy joulutunnelma,sehän on itsestä kiinni miten sen viettää ja miten järjestää,me emme ainakaan tarvitse sitä kaupallista ja kinkkuun liittyvää hössötystä joka joulu.Kaikissa kaupungeissa ja kylissä missä kävimme paljon joulukoristeita,valoja sekä joululaulut soivat kaupoissa.Malagan jouluvalot ja kukat ovat näkemisen arvoiset.Siellä pääkadulla iltamarkkinat missä myydään mm:jouluseimeen liittyvää tavaraa ja ihania lämpimiä karamellipäällisiä omenoita.Jos haluatte kuvia kyseisiltä matkoilta niin jätä s-posti osoite tänne.Ilmat olleet hyviä kuin Suomen normaalia kesää,sadettakaan ei liiemmälti osunut kohdalle.Espanjassa on kiva kun saa kaksi joulua hehän jakavat lahjat vasta loppiaisena.Vastaavasti tapania ei vietetä ollenkaa vaan se on normaali työpäivä.Mukavaa suunnittelua teille.Leena ja Matti.

KOISTINEN LEILA 17.10.2008 23:23

Hei, tottakai haluamme nähdä kuvia. Laita vain sähköpostiini joka on leilakoistinen@mac.com. Koko kertomasi kuulostaa tosi hyvälle. Pitää katsella karttaa kuinka sinnepäin ajellaan.

Kovasti vinkistä kiittäen, Leila

SILMUNEN HANNU 21.10.2008 20:20

Moi, tultiin juuri äsken Norjasta patikointi-pore-allas-syyslomalta, mutta jaksoin juuri ja juur avata tän palstan(ajettu siis vuorokausi putkeen):)

Jatkan myöhemmin, jos tarvetta, mutta sen verran nyt, että ensi lehteen pitäisi minulta tulla juutu, missä kannustan porukoita lähtemään karaavaani-matkalle talvella, esim.just joulun tienoilla.

Viime vuonna oltiin 3viikkoa, pari vuotta sitten 4, ja nyt ollaan taas kuukaudeksi lähdöksi.

Yksi joulu vietettiin ihan vain moottoritiellä Saksassa, mutta tapani Firenzessä ja uusi vuosi Sisiliassa.

Viimeksi katkaistiin autoilu välillä viikoksi, ja tutustuttiin keskiaikaisesta kukkulanpäällystalosta käsin talviseen Toscanaan. Super! Ja kuumia lähteitä missä kylvettiin melkein joka päivä!

Nyt on vielä auki onko pääpaino Ranskalla vai Italialla, Unkarissa kylpemässä käynti myös kiehtoo, Brysselin joulutori...

Keski-euroopassa matkaparkeissa varsinkin on sydäntalvella paljon porukkaa, tunnelma matkailusesongin ulkopuolella on huippuhyvä, ja elämä kaikkinensa yhtä lahjaa, todella rentouttavaa. Sinne siis, hymyillään jos tavataan:)

t.Kaarina

KOISTINEN LEILA 21.10.2008 20:40

Tervetuloa takaisin kotiin. Nyt sait minut todenteolla innostumaan joulureissusta. Pitää etsiä hyviä kuumia lähteitä ja niiden lähettyviltä parkkialueita (turvallisia). Onneksi nykyään on netti niin etsiminen käy käden käänteessä.

SILMUNEN HANNU 21.10.2008 20:55

Kiitos! Parhaat toscanalaiset mielestämme Saturnian luonnolähteet ja Bagno Vignonin rakennettu ulkoallas mielettömillä maisemilla. Molempien lähellä on matkaparkkeja, Bagno Vignonissa söpö pieni ihan kylässä kiinni, ja Saturniassa on pelloilla alhaalla iso alue, mutta kivampi mielestämme on ylhäällä kylässä oleva alue. Ja sieltä menee bussi luonnonlähteille ja varmaan myös rakennettuun kylpylään. Itse Saturnian kylä on todella viehättävä myös. Molemmat on paikkoja, missä jo etruskit on kylpeneet.Bagno Vignonissa vain siinä kylän keskustan vanhassa altaassa ei saa enää uida, mutta hotellin yhteyteen rakennettu on siis hyvä. Kiinni kerran viikossa jotta kalkit saadaan hakattua irti:) Mutta joulupäivänäkin auki!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 22.10.2008 15:10

Ps.Jos sulla on viime vuoden kuutos-lehti, olen siihen kirjoittanut meidän yhdestä joulumatkasta, siinä on jotain Sisiliasta ja Etelä-Italiasta, otsakkeella "Valoa kohti-Extempore joulumatka Italiaan".

t.Kaarina

MUTANEN ANTERO O 01.12.2008 15:33

Olaa Leila! Tämä viesti on aiheen vierestä. Lähtöpäivänne lähestyy vinhaa vauhtia, joten jos et ole ehtinyt hankkia tarpeellista määrää tietoa camping-alueista tai puuttuu jokin opus, niin meillä on lainata. Tulimme juuri kahdeksan viikkoa kestäneeltä aurinkorannikolle suuntautuneesta matkasta. Keltanokka Irma Mutanen, samalta kylältä.

KOISTINEN LEILA 01.12.2008 17:21

Kiitos ihan kamalasti tiedosta. Minä soittelen ja pistäydyn kylässä. Vaikka tulevana viikonloppuna.

Toivottavasti teillä oli hieno reissu uuden auton kanssa! Leila

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.