Vaunu-automatka Kreetalle

LAINE JOUKO A 07.10.2008 12:28

Onko joku tehnyt vaunumatkaa Kreetan saarelle? Mistä lähtee lauttoja ja mitä maksaa? Entä leirialueet?

HALME MARTTI 07.10.2008 14:08

http://www.matkareitti.fi/camping_chegue/ katso vasemmalta matkakertomuksia ja matka Kreetalle jonka kirjoittaneet Helena ja Tapani Kalema

Siitä ei kyllä taida saada juurikaan vastauksia kysymykseesi, muuten kylläkin hyvää tietoa matkan varrelta.

Jos luet Helena tämän, laita vähän lisää tietoa satamista ja laivamatkoista Kreetalle ja sen nähtävyyksistä. Tehän olittekin henkilöautolla ja asuitten hotelleissa, joten tuskin sulla on tietoa kämppäreistä.

Taisimme Helena olla samaan aikaan koulutuksessa vähän yli 21 vuotta sitten Espoossa. Olen vielä "firman" sähköpostissa runsaan puoli vuotta, joten laita sähköpostia ja kerro mikä siellä Neversin seudulla Ranskassa kiinnostaa, jonne kerroit seuraavaksi meneväsi.

Terv. Martti

JANHONEN MATTI 07.10.2008 14:38

Itse kävin keväällä 2008 asuntoautolla manner-Kreikassa. Kreetalla on joskus tullut käytyä autoilemassa ihan muuten vaan.

Noista laivareiteistä: Jos menee laivalla manner-Kreikkaan niin silloin kannattaa mennä suoraan Venetsiasta-Patrakseen josta autolla Pireukseen (Ateena) ja siltä taas laivalla Kreetalle (vaihtoehdot Iraklion, Hania tai Retimnon) Venetsia-Kreikka välillä laivoilla on voimassa hinnoittelukäytäntö jossa jossa lipun hinta on sama menitpä Patrakseen, Gorfulle vai Igoumenitsaan.

Tässä linkit laivayhtiöiden sivuille: www.ferrylines.com www.greekferries.gr Hinnasto näkyy sivuilta ja liput voi tilata ja maksaa netin kautta. Varausnumerolla liput saa laivayhtiön toimistosta Venetsian satamasta. Edullinen camping on board toimii vain ajalla 1.4-31.10 Tässä yksi linkki Kreikan yleistietoihin www.greektravel.com Tästä linkistä löytyy paljon muutakin tietoa Kreikasta ja lukematon määrä Kreikka-linkkejä.

Ja tässä linkit joista löytyy Kreikan leirialueita www.camping.gr www.campingreese.gr/campsites/htm

TOIVONEN MARTTI 07.10.2008 16:17

Tuolta löytyvät Kreetan lautat: http://www.ferrycenter.se/grekland.htm

mot

TUOMI JYRKI S 10.10.2008 17:31

Olimme Kreetalla "ei-karavaanareina" ja ihmettelin omasta mielestäni yllättävän runsasta matkailuautojen määrää Gerinan kylän lähiympäristössä. Kukaan ei osannut minulle kertoa, missä ja millaisia camping- tai yöpymispaikkoja sieltä löytyy. Ahdasta näytti olevan muutamilla kapeilla vuoristoteillä. Mutta joka tapauksessa, ilmeisesti siellä ainakin matkailuautolla pärjää. Kreetahan taitaa olla Välimeren suurin saari, joten kyllä siellä varmasti tilaa on pyöriskellä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.