Norja ja Ruotsi

LAHTONEN HENRIK 05.10.2008 16:09

Onko kokemuksia pohjois-norjasta ja pohjois-ruotsista vaunuillen? Olen vähän etukäteen liikkeellä, kun mietin ensikesän kohteita. Mistä saisin kattavan listan kummankin maan pohjoisista vaunualueista? Onko joitakin paikkakuntia, joissa ehdottomasti kannattaa käydä? Millaisia ovat tiet kyseisillä alueilla? Ovatko kovin kapeita ja jyrkkiä, vai onko niistä mahdollista selvitä hengissä ja ilman kovaa meteliä autossa? Antakaa vihjeitä...

TERVO JARI 05.10.2008 16:59

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/norja/opplandin-l%E4%E4ni/lillehammer-camping-naf-105896/

http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/tietoa_ja_vinkkeja_ulkomaan_matk/norjassa_autoilu/

http://www.nafcamp.com/

http://www.norskcaravanclub.no/

Noita ku plaraa nii jottain pitäis löytyy . . .

Kiva paikka : http://www.olderelv.no/menuitem.aspx?ID=53625db5-bb45-4ef9-999e-a9aad4ece3d6

Jari
SILMUNEN HANNU 05.10.2008 17:44

Hei! Kun lukaisin noita Autoliiton Norja-sivuja, törmäsin kahteen yllättävään seikkaan.

Eka oli nastarenkaiden käyttö, etelässä sallittu vain 1.11 alkaen, luki siellä.

Olemme viikon päästä lähdössä Sognelle, mikä on ymmärtääkseni Etelä-Norjaa, ja tarkoituksena vaihtaa nastat alle. Olemme nimittäin olleet siellä jo neljänä syksynä samaan ajankohtaan, eikä kertaakaan niistä olisi voinut kuvitellakaan pärjäävänsä ilman nastoja. Joskus mennessä on ollut kesäkelit, mutta sen viikon aikana on aina satanut lunta oikein kunnolla. Viimeksi Jotunheimenin kautta ajaessa liukastelimme peilijäällä monta tuntia jo menomatkalla.

Elikä tietääkö joku, onko siellä joku lisäpykälä tyyliin "jos kelit sitä jo aiemmin vaativat", vai pitääkö syyllistyä rikokseen?

Toinen koskee tietullien uusia sääntöjä Oslossa.

Että maksukoppeja ei enää ole, maksu lähetetään kotiin, mutta toisaalta sanotaan, että ulkomaalainen voi saada moninkertaisen maksumääräyken kotiin joltain perintäfirmalta...Tai sitten pitää hakeutua jollekin Essolle maksamaan. Entä kun palaamme yöllä Oslon läpi, ajaen Tukholmaan aamulaivaan ja Esso ei kenties ole auki...Tuleeko silloin suoraan se moninkertainen maksumuistutus, vaiko voiko ulkomaalainen saada ihan yksinkertaisen maksun kotiinsa??

Onko jollain kokemusta tai tietoa?

SILMUNEN HANNU 05.10.2008 17:45

Unohtui, t.Kaarina:)

HAAPANEN TIMO S 05.10.2008 21:31

On se tehty hankalaksi, tulipa aiemminkin makseltua useampaan kertaan kun ajoi vahingossa ulos alueelta. Löysin tuollaisen sivun: http://www.nettavisen.no/motor/article1572695.ece Tuo "fakta" palsta ja sieltä "betal med nettbank"

Ja tuosta lisää: https://www.fjellinjen.no/betaling_faktura/innbetalingsinfo/en

@timo

HAAPANEN TIMO S 06.10.2008 17:46

Ihme ettei tästä maksamisesta ole ollut kesällä juttua, eikö kukaan käynyt oopperataloa katsomassa.

Eihän tuo " betal med nettbank" onnistu kun ei ole swift koodia, mutta Norjassa ollessa onnistuu rahalla pankissa tuolle tilinumerolle joka linkissä näkyy.

Tuossa on se Esso: http://www.virtualoslo.com/directories/d_location.asp?id=1041&lang=44

Aika hyvällä paikalla se on, ja 24/7 auki, piti oikein soittaa ja kysyä kun kerran asian päälle lähdin. Bomring oli myyjälle täysin tuttu asia, ja helppo se on maksaa.

@timo

SILMUNEN HANNU 12.10.2008 14:58

Kiitos Timo Esson esille kaivamisesta!! Illalla lähdetään nastat alla, jos poliisi ihmettelee Norjassa, ollaan sitten Pohjoiseen menossa:)

t.Kaarina

KÄNSÄKANGAS PEKKA 06.11.2008 19:15

Terve. Norjan puolelta tulevat mieleen vaikkapa Pykeija ja Hammerfest. Ihan ajettavat tiet vaikka itse liikuin autolla. Viime kesänä löysin Ruotsin puolella paikan nimeltä Stora Sjöfallet. Tie todella hyvä, kulkee matalalla ison järvialueen reunalla. Vierellä korkeita tuntureita(1000-2000 m.) Oli pakko käydä siellä kaksi kertaa. Suosittelen. Pekka

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.