WLAN Ruotsissa

LAINE RAIMO 01.10.2008 09:39

Tietääkö joku Ruotsissa välillä Kapellskär-Trelleborg paikkoja, jossa omasta autosta pääsee WLAN-yhteydellä internettiin ilmaiseksi? Jos tiedät niin olisin kiinnostunut paikan koordinaateista. Aiemmin joku kertoi ulkomailla internettiyhteyden onnistuvan paikallisella prepaid sim-kortilla 3G-verkkoon. Voiko niitä jostain ihan oikeasti ostaa hintaan 10-30€/kk? Siis sisältäen rajattomasti käyttöbittejä, kuten Suomessakin nämä Elisan ja Dna:n mobiililaajakaistat hintaan 9,90/kk.

AHJOS TIMO 01.10.2008 10:32

Tunnetko FON-verkoston? Sen jäsenet voivat käyttää matkoilla maksutta toistensa WLAN-tukiasemia, mutta siihen voi liittyä myös maksavaksi käyttäjäksi (="Alien"), jos ei voi itse tarjota FON-jäsenille omaa WLAN-tukiasemaansa. Kysymälläsi reitilläkin on vaikka kuinka monta FON-tukiasemaa, mutta ne eivät siis ole ilmaisia muille kuin FON-täysjäsenille. Niiden kartta löytyy osoitteesta http://maps.fon.com/

FON-konseptin kuvaus on suomeksi sivull http://koti.mbnet.fi/jjw/html/3_20_fon-verkko.html ja muilla kielillä FON:in omalla sivustolla http://www.fon.com/

Jos kokeilet, olisi kiva kuulla kokemuksistasi.

LAINE RAIMO 01.10.2008 12:48

Kiitos vinkistä. Olin jo unohtanut koko FON:in, koska yleensä ne tukipisteet ovat jonkun yksityishenkilön kotona ja siihen ei saa yhteyttä omasta autosta kadulta. Tai sitten siinä ei ole parkkitilaa matkailuautolle. Nyt täytyy taas uudelleen tutkia josko esimerkiksi tuolla Nortäljessä olisi joku FON asema helpossa paikassa. Olen siis FON:n jäsen, mutta edelleen etsin omasta autosta onnistuvaa WLAN yhteyspistettä.

HAAPANEN TIMO S 01.10.2008 18:04

Jos tuosta linkistä laitat osoitteita ylös, siitä ehkä on apua: http://www.omwlan.se/verktyg/wi-fi-hotspot-karta/karta.aspx Täytyy kaivella kaupunki kerrallaan.

Juuri hiljattain luin jostain Eestissä olevan 45 000 km² avoimia verkkoja, maan pinta-alaan nähden siellä on homma hoidossa. @timo

HAAPANEN TIMO S 01.10.2008 18:14

Voi se toimia. Ympyröitä näpäyttämällä osoite ilmestyy viereen. Kattava lista on kyllä työn takana.

LAINE RAIMO 01.10.2008 19:08

Paljon näyttää hotspotteja Ruotsistakin löytyvän. Suurin osa tuntuu olevan Wippiesin hotspotteja. Haluaisin kuitenkin löytää sellaisen vapaan tai FON hotspotin, joka soveltuu omasta matkailuautosta surffailuun. Sen etsiminen noiden karttojenkin avulla on melko toivotonta. Kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, mutta luulis sitä jollain olevan omakohtaista kokemusta onnistuneesta nettisurffailusta Ruotsissa.

ARO PERTTI 02.10.2008 09:29

No hei Raimo ja kiitos viimeisestä .Katsoppas tästä linkistä alla. Ehkä löytyy jotain. Terveiset myös "kartturille".;-)

http://www.google.se/search?hl=sv&q=fri+WLAN+i+Sverige&btnG=S%C3%B6k&meta=cr%3DcountrySE

KOSKILEHTO ARI K 02.10.2008 11:04

http://www.max.se/restaurants.aspx

W-lan Max Hamburgerrestauranger är den enda rikstäckande hamburgerkedja som har gratis Internet för alla gäster. Uppkoppling sker via w-lan.

Tuolta löytyy valmiit poi-tiedostot eri navigaattoreille.

ARO PERTTI 02.10.2008 12:23

Heippa taas! Tämä linkki kyllä löytyy tuolta ensimmäiseltäkin mutta pistän sen tähän erikseen. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kun vähän surfailet ympäriinsä siinä linkissä. ;-)

http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.131220

AHJOS TIMO 02.10.2008 14:56

Tämä ei liity Ruotsiin vaan edelliseen Raimo Laineen viestiin:

Itselläni ei ole vielä käyttökokemusta FON:ista, mutta epäilinkin, että tukiasemat ovat enimmäkseen heikkotehoisia ja sellaisissa paikoissa kuin kerroit. Sitäpaitsi oman internet-operaattorini Welhon käyttöehdoissa kielletään nykyisin yhteyden jakaminen, vaikka Wikipedian vanhentuneessa FON-esittelyssä toisin väitetään.

Täällä on näköjään ollut pitkälti toista vuotta kestänyt keskustelu WLAN-lisäantenneista http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/tarvikkeet/?x26558=1723278 Sellaista lisäantennia aion kokeilla lähiaikoina, tosin ainakin aluksi vain kotimaassa.

Ilmeisesti vaivattomin tapa löytää tukiasemia ulkomailla on etsiä sellaisia toimipaikkaketjuja, jotka tarjoavat avoimen WLAN-yhteyden jokaisessa toimipaikassaan. Esim. Ranskassa on kuulemma maksuton WLAN eli WiFi jokaisessa McDonalds-ravintolassa.

LAINE RAIMO 02.10.2008 16:05

Kiitos Pertti kattavasta hotspot kartasta.Siellä on paljon tietoa, mutta kiinnostavaa huomata, että Arin löytämät Max Hamburgeri paikkojen koordinaatteja siellä ei ole. Nuo Hampurilaisravintoloiden edustat ovat varmaankin melko tilavia myös matkailuauton parkkeeramiseen. Ruotsin ravintoloihinhan en ole vuosiin mennyt, koska siellä ei kelpaa Eurot?! Timo kertoi kuulleensa, että Ranskan McDonaldsit olisivat ilmaisia hotspotteja. Espanjassa ja Portugalissa on myös jokaisessa FREE WiFi, mutta aina ne pyytää rahaa, ennenkuin nettiin pääsee. Ensi kuussa testataan nekin.

AHONEN KAI 02.10.2008 16:26

Timo kirjoitti: "Itselläni ei ole vielä käyttökokemusta FON:ista, mutta epäilinkin, että tukiasemat ovat enimmäkseen heikkotehoisia ja sellaisissa paikoissa kuin kerroit."

Yleensäkin tämänlaatuiset tukiasemat ovat kotona olevia ja omaan kotiverkkokäyttöön tarkoitettuja systeemejä. Harvalla yksityisellä on erillistä antennia oman kotiverkkonsa jatkeena.

Turussa meillä on OpenSpark-verkko johon jaettiin kaupungin toimesta 5-800 tukiasemaa. Toimii samalla periaatteella kuin Fon eli tukiaseman ylläpitäjät voivat kirjautua ilmaiseksi toiseen verkkoon, mutta kantomatkat ovat ilman lisäantennia muutamia kymmeniä metrejä.

Lisäantennilla riippuen antennin tyypistä voi päästä satojen metrien kantamaan.

ARO PERTTI 03.10.2008 09:56

Moi Raimo ! Monessa Mac Donaldissa on myös Wlan ja samoin ostokeskuksissa.En yhtään ihmettelisi jos A6 ostokeskuksessa Jönköpingissä olisi verkko.Trelleborissa näyttäisi olevan useita FON ja muita verkkoja.Terkut: ;-)

VALLIUS MARTTI 03.10.2008 17:15

Tuoretta tietoa Jönköpingin luona ostoskeskus A6 ei toiminut Wlan ainakaan kuukausi sitten,mutta noita Maxsin hampurilais paikoja olen kuulut että ois täytyy kokeilla maraskuusa kun olen siellä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.