Hollanti / Belgia

KULMALA JUKKA 09.09.2008 21:39

Vielä on kesää jäljellä... tai ainakin kesälomaa ja Hollantiin ja Belgiaan pitäisi suunnata noin viikon kuluttua, mutta missäs siellä ainakin pitäisi käydä kattelemassa??? Kertokaapa vinkkejä kun ei olla sielläpäin ikinä ennen käyty, niin matkassa on kaksi aikuista eli ei täällä kertaa "lapsellisia" kohteita. Kiitos etukäteen

T:Marianne & Jukka

JANHONEN MATTI 09.09.2008 22:47

Jos Hollantiin menette niin käykääpä katsomassa vanhoja kauniita Goudan ja Edamin kaupunkeja ja ostakaa niistä saman nimisiä juustoja. Vähän eri maku kun näillä meidän kumijuustoilla.

SILMUNEN HANNU 10.09.2008 00:32

Aalsmeerissa lähellä Amsterdamia on maailman suurin kukkahuutokauppa. Todella mielenkiintoinen näytelmä mihin pitää mennä aamulla seitsemän aikoihin, jotta näkee mielettömät kukkamäärät ja sen miten ne vaihtavat omistajaa, miten ne pakataan ja lähetetään maailman ääriin. "Turistit" pääsevät hallien yläilmoihin rakennetuilta silloilta seuraamaan tätä kaikkea. Todella spesiaali nähtävyys, sen jälkeen tietää miten kukkakaupasta ostamasi gerberat ovat sinne päätyneet!

t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO O 10.09.2008 08:56

BRUGGE http://en.wikipedia.org/wiki/Brugge upea kaupunki, fillareilla keskustaan campingilta. ja esim La-Roche-en-Ardenne http://en.wikipedia.org/wiki/La_Roche-en-Ardenne

NIEMI ROLF R 10.09.2008 10:28

Edellä mainittujen hyvien vinkkien lisäksi on myös Madurodamin pienoiskaupunki Den Haagissa kiva tutustumiskohde. (www.madurodam.nl)Delftin kaupungissa kannattaa käydä tutustumassa hyvin vanhaan kuninkaalliseen posliinia valmistavaan tehtaaseen. Valmistavat sitä kuuluisaa "sinistä" posliinia joista valmistetut esineet ovat myös suhteellisen arvokkaita. Belgiassa Brüssselin lähellä on historiallisesti kiinnostava kohde Waterloon kaupunki / taistelukenttä , Napoleon vastaan Wellington, muistomerkkeineen. (www.trabel.com/waterloo-visitors.htm). Tosi hieno nähtävyys jossa kannattaa käydä on Belgiassa myös Han-Sur-Lesse'n tippukiviluolat Namurin kaupungin lähellä. (www.grotte-de-han.be). Opastettu käynti kestää 90 min.

Lainatkaa esim. kirjastosta ko. maiden matkaoppaita, niin saatte helposti lisää hyviä vinkkejä.

Hyvää lomamatkaa toivottaen!

SARASTE MARKKU 10.09.2008 10:37

Tervehdys, Olimme juuri kesällä ko. maissa. Suosittelen tutustumista Gentin ja Bryggen kaupunkeihin Belgiassa. Todella kauniita kaupunkeja, molemmissa kämppärit julkisenliikenteen hyvin ulottuvissa. Hollannin puolella olemme ihastuneet Enkhuizen nimiseen kaupunkiin Amsterdamin pohjoispuolella sisämeren rannalla. Erittäin viehättävä pieni kaupunki. Kämppäri kävelymatkan päässä. Sitten tietenkin Amsterdam, aina käymisen arvoinen paikka, useita kämppäreitä. Polkupyörät mukaan niin helppo liikkua.

NIEMI ROLF R 10.09.2008 10:43

Enemmän tietoa v.1653 perustetusta Royal Delft posliinitehtaasta löytyy osoitteesta www.royaldelft.com/english.html. Muutenkin Delft on pieni viehättävä kaupunki kesäisin täynnä turisteja.

KANGAS JANNE 10.09.2008 12:19

Enkhuizenissa on erittäin mielenkiintoinen ulkoilmamuseo, jota ei kannata missään nimessä jättää väliin:

http://www.zuiderzeemuseum.nl/28/museum/museumpark/

Lauttakuljetus erilliseltä P-alueelta ja rautatieasemalta, suosittelen. Käytiin viime lokakuussa.

HALMEENMÄKI JUHANI 10.09.2008 21:39

Jokos Zaandam mainittiin? Ja muista navi, on melkoisen pakollinen. Lisäksi iso vaunu saatetaan käännyttää pois alueilta, monessa paikassa on suomalaisille uskomaton pituusraja luokkaa poksi.

SILMUNEN HANNU 10.09.2008 22:23

Ihan hyvin pärjää ilmankin navigaattoria:)

t.Kaarina

KANGAS JANNE 11.09.2008 07:14

Tuo leirintäalueiden pituusraja oli Ihan uusi asia - olisi kiva kuulla siitä lisää. En ainakaan tuosta Campingführeristä ole asiaa huomannut.

t. nimim. "Epätietoinen vajaa 12 metrinen"

HYTTILÄ ESKO O 11.09.2008 08:06

Olemme kulkeneet noissakin maissa v:sta 1 ja 2. Emme ole huomanneet pituussyrjintää pahemmin. Ehkä kerran oli siitä kysymys. Yhdistelmämme oli n 14 metriä. Samaisella olemme kyllä siellä olleet useastikin.

HALMEENMÄKI JUHANI 11.09.2008 20:14

Adacin Caravan Führer'istä itse luin noita rajoituksia, juuri äsken tsekkasin ettei ole muistikuvaa, joskin kirja on 2004. Ei ne satavarmoja ole, eli jos tilaa on niin pääsee kyllä. Mutta esim heinä-elokuussa voi olla vaikeampaa, ja jos on joku pilkuntarkka respaihminen. Alue jossa me viivyimme monta päivää oli max 5,5m mutta oli siellä jokunen pitempi paikkakin, eikä ongelmaa kesäkuussa. Enemmän ihmettelivät solifer-maan kaukaisia kulkijoita...

Tuo naviasia on tietysti henkilökohtainen, mutta Hollannissa isot tiet ovat järjettömän isoja eli liittymät hankalia. Ja ne pienemmät tiet sitten usein tosi pieniä, sellaisia joita meillä kutsutaan usein pikkukaduiksi. On aikamoisen tiuhaan asuttua seutua.

KULMALA JUKKA 13.09.2008 22:55

Erittäin paljon kiitoksia kaikille vastanneille, taitaa loppua loma kesken, jos kaikki noi mielenkiintoiset vihjeet käy läpi. Fillarit on meille vakiovaruste ja vaunuilu vaihdettiin asuntoautoiluun, tosin pituus on 7,5 m. Navi on hankinnassa, mutta kaksin yritetään pärjätä ihan vaan perinteisesti. Jos eksyy, voi vaikka löytää jotakin uutta ja mielenkiintoista.

Torstai-iltaa ja lähtöä odotellessa

Marianne ja Jukka

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.