Toscanassa asuntovaunulla?

JYLHÄ HANNU 07.09.2008 14:22

Varma merkki syksystä: ruvetaan suunnittelemaan ensi kesän vaunureissua. Haluaisimme kuulla kokemuksistanne Toscanassa tai niillä seuduin. Kesäkuussa olimme Gardalla ja ihastuimme kovasti Italiaan. Nyt puntaroimme menisimmekö vuoden päästä Kroatiaan pariksi viikoksi vai olisiko Toscana mukava paikka... Kertokaa kämppäreistä ja kaikesta mahdollisesta! t. Virpi ja Hannu

LAINE RAIMO 07.09.2008 17:10

Toscanassa on paljon paremmat viinit.

NYMAN MATTI OLAVI 07.09.2008 22:07

Hei Oltiin kesällä -06 Grossetton kaupungin lähellä rannalla Cieloverde nimisellä leirintäalueella 3 viikkoa, iso alue, ei paljonkaan turisteja, pääasiassa Italialaisia alkuasukkaita, erikoista vain 3 ampeerin sulakkeet, mutta upea hiekkaranta ja lämmin merivesi. Sieltä teimme päiväretkiä Sienaan, Montepulcianoon, Orviettoon jne, Elban saarelle, Pisaan ja sitten bussilla Roomaan. Etruskien kulttuuria, viinikaupunkeja, upeita maisemia ja lämmintä. Grossetton alueella on todella lämmintä, 32-38 astetta aika kevyesti.Toscanan kukkulamaisemat ovat helposti saavutettavissa autolla. Ja kuten äsken kirjoitettiin, todella hyviä viinejä viinitiloilta! t. Matti

JYLHÄ HANNU 08.09.2008 09:10

Kuulostaa houkuttelevalta! Paitsi sulakkeiden koko.. Ilmastointilaitteelle voi sanoa hyvästi jos on noin pienet. :( No, ei tosin vielä ole sitä laitetta, mutta viime kesän kokemusten jälkeen sellainen on kyllä pakko saada. Matkan ajankohta tulee meillä olemaan joko kesä- tai syyskuu. Syksy olisi mieluisampi, mutta vähän mietityttää lukiolaisten repiminen koulusta 2 - 3 viikoksi... Varsinkin kun toiselle lapsistamme silloin olisi viimeinen vuosi menossa.

Onko muilla kokemuksia muista leirintäalueista? Rannat kiinnostaisivat...

Virpi

KUKKONEN ESA 08.09.2008 15:43

Tervehdys Virpi! Tää vihje ei ole ihan Toscanaa, mutta liippaa melkoisen likelle, sijaitsee Ligurian puolella. Suosittelen Cinque Terren aluetta ja siellä löytyy Levantosta sellainen camping kuin Acqua Dolce Stefanini. Alueella 6 ampeerin sulakkeet ja ilmastointi pyörii hyvin. Alue sijaitsee n. 300 metrin päässä uimarannasta ja Levanton keskustasta. Levantosta on helppo kulkea junalla ( voi ostaa päivä- tai useamman päivän lippuja)tai laivalla Cingue Terren kyliin. Kylien välillä kulkee myös upea patikointi reitti, jos jaksaa helteessä teputella. Katselin tuolta Acsin rompulta Toscanan rantakämppiksiä ja melko monella oli sulakekoko tuo 3 tai 2 ampeeria. Levantosta on junayhteys myös pitkin Genovan lahden rannikkoa ainakin Ventimigliaan asti. Katsele netistä Cinque Terren alueen kuvia, niin saat melko hyvän käsityksen alueesta. Myö ollaan kierrelty Italiaa ristiin rastiin( vaimo Italia-friikki) ja tuo ko. alue on yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista Italiassa. Te kun liikutte vaunulla, voitte helposti pistäytyä veturilla Toscanan nähtävyyksiä katsomassa.Ajatuksissa itsellä olisi vuokrata ensi kesänä mahdollisesti talo Toscanasta, kun tuo asuntokulkine tuli myytyä harrastuksen muuttumisen vuoksi. Terveisin Esa

JYLHÄ HANNU 08.09.2008 18:56

Hei ja kiitos, täytyy käydä tutkimassa netistä. Miten minusta tuntuu, että se Kroatian reissu taitaa taas siirtyä...

PAANANEN PAULI K J 09.09.2008 11:56

Me olimme myös tuolla Riviera della Levanton alueella v. 2006, samaa mieltä Esan kanssa, kannattaa mennä, niin kaunista, kaunista rannikkoa, hyviä kämppäreitä, ei ongelmia sähkön kanssa. Olimme liikkeellä kesäkuun alussa, oli vielä aika hiljaista, ja hinnatkin kohtuulliset.

Mutta Kroatiasta : älkää jättäkö ihan vuosien päähän sinne menoa, syystä että : Italialaiset täyttävät kohta koko Kroatian, ja tähän on ainakin kaksi syytä, nimittäin heidän omat rantansa ovat tupaten täynnä ainakin sesonkina, ja hintataso niillä on hinautunut jo kipurajoille.

Tänä kesänä Pagin saarella eräällä kämppärillä sanottiin suoraan, että hinnat nousevat juuri italialaisten vuoksi koska he ova tottuneet maksamaan paljon ja kaikesta, ja heitä Kroatian rannoilla riittää.

Tykkään kovasti Italiasta minäkin, valitettavasti kuski ei voi sietää sitä kiljumista, ja meluamista, heh ! mutta jostain syystä Toscana ei ole iskenyt niin kehuttu kun se onkin.

Yhtenä kesänä olimme Venetsian alapuolella, siinä Venetsian ja Ravennan ( = se kuuluisa mosaiikki kaupunki ) välissä olevilla " lidoilla " , luonnonsuojelu-alue Comasion, no meniköhän alueen nimi oikein ? lähellä, myös se on jäänyt mieleen paikkana jonne voisi mennä uudestaan.

T: Arja

SILMUNEN HANNU 11.09.2008 19:41

Hei! Minusta Toscana on mukava alue, ja se on oikeastaan hyvin lievä ilmaisu:)

Olemme sitä kiertäneet pitkin ja poikin, lukuisia kertoja, ja monesti vielä tarkoitus palata, olenpa sieltä omaa taloakin haaveillut..

Itse olen varmaan saanut suurimman Toscanan paloni luettuani Frances Mayesin kirjoja: Bella Toscana ja Toscanan auringon alla. Minusta hän kuvailee sitä seutua ja sen ilmiöitä herkullisen houkuttelevasti.

Hänen kirjansa ovatkin olleet parhaat Toscanan matkaoppaamme! Yksi hyvä neuvo minusta on se, että älkää ahnehtiko liikaa kerralla. Siellä on niin tajuttomat määrät viehkeitä keskiaikaisi kyliä ja kaupunkeja, etruskeja, bottiselliä, michelangeloa ja kaikkea upeaa kultturia, että ähkyn saa todella helposti.

Toscanan rannikko ja sisämaa on kaksi eri maailmaa. Rannikko on turistimaailma, ja sisämaan kylät elävät omaa elämäänsä välittämättä siellä pyörivistä turisteista. Mammat ja papat istuskelevat kaupunginmuurin kupeessa omissa ryhmissään, vihanneskauppias palvelee vierastakin hymyssä suin ja antaa kaupanpäälle itsepoimimiaan yrttejä.

Radikaali neuvo:unohtakaa hetkeksi vaunu jonnekin cämppärille ja valitkaa itsellenne oma kukkulakaupunkinne, asukaa siellä yö tai mieluiten kaksi hostellissa minkä ikkunat aukenenvat torille tai kukkulaa ympäröivälle maasedulle.

Ihailkaa illalla tulikärpästen tanssia ja alapuolellenne aukenevaa maailmaa, mikä tuikki kymmenien kylien valoista. Juokaa aamukahvit torinvarren kahvilassa töihinmenevien tai vain aikaansa kuluttavien paikallisten joukossa. Hypätkää siihen rauhaisaan elämänmenoon, mitä niissä kylissä edelleen eletään ja vain nauttikaa..)

Täytynee lopettaa ettei tule romaania. Mutta, la dolce vita, suloinen elämä, sitä on siellä mitä runsaimmin määrin!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 11.09.2008 20:01

Niin, ja onhan siellä villiparsaa ja oliiveja, Trasimeno ja Bolsena-järvet, Derutan keramiikka-kaupunki, kuumia lähteitä missä jo roomalaiset ja etruskit ovat kylpeneet, villimpi ja vähemmän turistoitu Garfagnanan vuoristoalue Luccan pohjoipuolella, Monte Amiata vuori ja Maremman mahtava luonnosuojelualue rannalla Grossteon lähellä. Siellä näimme viimeksi mm,villisian poikasia. Ja Sienan kalteva ja kaareva tori on täysikuulla erityisen nätti:)

t.Kaarina

JYLHÄ HANNU 12.09.2008 13:15

Tuttuja kirjoja nuo, olen ne lukenut. :) Pistävät kyllä heti haluamaan Italiaan...

Maalasitpa Kaarina viesteissäsi sanoin niin herkulliset seudut, että tässä on kovat oltavat kesää odotellessa. Voi viude!!! Nyt kuitenkin lähdetään Suomen metsiin patikoimaan ja tulistelemaan pahimman reissutuskan sammuttamiseksi.

Täältä on tullutkin jo hyviä kämppärien nimiä. Mutta mielellään kuullaan lisää vinkkejä omakohtaisista hyvistä kokemuksista. Aikaa meillä on vain 2 viikkoa Toscana/Cinque Terre/tms. Mutta nautitaan sitten niin paljon kuin voidaan. Ajankohdaksi taitaa tulla se kesäkuu. Eli kesäkuun alussa nokka kohti etelää, Italiassa sitten kuun puolivälissä tms.

Matkanvarsikin on vielä pohtimatta. Joten täältä tulee pesemään vielä kysymyksiä...!

t. Virpi

LAINE JOUKO A 22.09.2008 00:18

Olemme olleet Italiassa useita kertoja. Karttaa katsoessamme totesimme juuri, että melkein kaikkialla. Toscanan alueella Sienan kaupungin kyljessä oleva Camping Colle Verde on mukava paikka, josta pääsee kiertelemään ympäri Toscanaa. Italia on muutakin kuin Toscana. Meitä kiehtoo esimerkiksi Apulia, jossa Monopolin lähellä olevalla Camping Santo Stefanolla vietimme 3 viikkoa. Garganon luonnonsuojelualueella Viesten kaupungissa Camping Punta Lunga on ihastuttava. Vieste on ikivanha lomakaupunki, josta emme olleet kuulleet koskaan aikaisemmi ja leirialueita on kymmeniä. Basilicatassa Metapontossa Camping Internazionalessa signor Avellinon hoivissa jäi muistiimme. Ja Sorrentossa Camping Santa Fortunata Gampo Gaio, Sisiliassa San Vito lo Capossa Camping Soleado...näitä riittää, näitä ihania mieleenjääneitä hyviä paikkoja, joihin moniin vielä aiomme palata. MUTTA myös Kroatiassa on ihania paikkoja. Olemme käyneet jo 80-luvulla Jugoslaviassa ja kaikista Euroopan rannikoista meitä kiehtoo yhä ja aina uudestaan Adrianmeren Kroatian puoleinen rannikko. Sinne kannattaa tosiaankin mennä nyt, kun sitä ei ole rakennettu vielä täyteen niinkuin rivierat Italiassa ja Ranskassa ovat. Pulan Medulinin camping on tuttu meille, Peljesacin niemen Camping Palme, Murterin saaren leirialueet Camping Slanica vähäisillä mukavuuksilla, mutta mahtavalla rantamaisemalla ja hyvätasoinen Camping Jezera Lovisca Murterissa. Camping Kate On mukava pieni leirialue Mlinissä Dubrovnikin kävijöille. Dubrovnikissa on myös kaupunkileirialue Camping Solitudo kauniilla paikalla Lapadin niemellä, mutta merivesi on likaista aivan kaupungin läheisyydessä, joten rantalomailuun emme suosittele. Näistä olisi paljonkin kerrottavaa, mutta jos näistä jotain vinkkiä saa, niin hyvä on. Terv. Pirjo ja Joke SFC 25067

LAINE JOUKO A 22.09.2008 00:33

Luimme seuraavan viestin, jossa Virpi kertoi matkan pituudeksi kaksi viikkoa.Toscanaan Camping Colle Verdelle, josta voi kierrellä katsomassa Sienaa ja Firenzeä sekä muita Toscanan ihanuuksia. Siellä ei kyllä ole uima-allastakaan. On enempi kaupunkilomailun camping, mutta ihan käypä sellainen. Firenzessä leiriydyimme Camping Michel Angelolla, josta pääsi hyvin bussilla kaupunkiin. Lähellä olevassa Fiesolessa oli hieno leirintäalue, mutta aika tiukka mäki kurveineen sinne mennessä. Ligurian rannikolla olemme leiriytyneet Marina di Bibbonassa Livornon eteläpuolella ja Camping Baia Verdellä Punta Alassa, jossa oli silloin vuonna 1996 4-amp. sulakkeet. Terv. Pirjo ja Joke

NIEMI ROLF R 22.09.2008 10:10

Mielestäni Toscana on niin hieno maakunata että siellä ei kannata käydä vain kääntymässä. Minusta Toscana on Suomesta katsottuna kovin kaukainen paikka jos käytettävissä on ainoastaan kaksi lomaviikkoa. Käytimme omaan lomamatkaamme 4 viikkoa eikä aika tahtonut riittää. Kannattaa ottaa huomioon, että Toscanan kauniilla kumpuilevilla sydänmailla tiet ovat kapeita ja todella mutkaisia sekä kylät pieniä ja ahtaita. Vaikka etäisyydet kartalla ovat lyhyet ne ovat sitävastoin ajassa pitkät.

Camping Colle Verde Sienassa suljettiin viime heinäkuun puolivälissä. Alue meni täydelliseen remonttiin. Mutta apu ei ollut kaukana. Sienasta lounaaseen 15 km Sovicillen kylässä on erinomainen leirintäalue "Campeggio La Montagnola". Alueelta on suora bussikuljetus Sienaan keskustaan.

Kuten aikaisemmin on todettu on "Campeggio Michelangelo" vallan mainio tasokas leirintäalue vain kävleymatkan päässä Firenzen vanhasta kaupungista. Myös bussiyhteydet keskustaan ovat hyvät.

Keskeisellä paikalla Firenzen ja Pisan puolivälissä on pieni Montopoli in Val d'Arnon kaupunki. Siellä on tasokas leirintäalue "Campeggio Toscana Village", josta on hyvät kulkuyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin.

Kyllä "Toscanan auringon alla" viihtyy!

JYLHÄ HANNU 22.09.2008 14:30

Tarkennus siis vielä: kaksi viikkoa vietetään siellä perillä. Reissuun käytetään minimissään 4 viikkoa. Tiedetään valtavalla yhden etelä-Euroopan reissun kokemuksella :) että 2 viikkoa on lyhyt aika. Mutta parempi sekin kuin ei mitään. Kyllä se on tuo Toscana tai jokin vielä tarkentumaton paikka siinä lähistöllä ensi kesän pääkohde ja Kroatia sitten seuraavana kesänä... Pitää plarailla eepoksista ja netistä noita leirintäalueita, joiden nimiä on vilissyt. :)

t. Virpi

LAINE JOUKO A 22.09.2008 20:52

Katsoin äsken Camping Colleverden nettisivuja. Näytti siltä, että auki on taas...Siellä se odottaa Sienan kupeessa kävijöitä.

SILMUNEN HANNU 22.09.2008 21:48

Sienassa on muuten vanhan kaupungin ulkopuolella matkailuajoneuvoille ja busseille iso vartioitu p-paikka, missä samalla hintaa saa myös yöpyä. Muistaakseni vesien ja vessan tyjhennys/täyttö-mahdollisuus. Matkaa keskustaan noin kilsa ja matkan varrella piiitkät liukuportaat suoraan vanhan kaupungin kaduille:)

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU J 23.09.2008 12:08

Kun noita Toscanan tarinoita lueskelin niin taidanpa ensi kesänä tehdä sinne yhdistetyn A ja B-luokan loman. Lyytin lomat ovat siinä mallissa, että hän lentää sinne edes takaisin lomailemaan kanssani pariksi viikoksi ja minä ajan piirongin sinne ja takaisin yksin toteuttaen näin sen B-osuuden.

LAINE JOUKO A 23.09.2008 16:16

Kaarina, pitää paikkansa. Sellainen hyvä pysäköintialue on kaupungin ulkopuolella. Päivän retkelle mainio.

KORHONEN KARI 23.09.2008 18:35

Varmaan kohtuullinen P-paikka se on...mutta missä,siis siellä Siennassa?Oisko osoitetta tai koordeja kellään tallessa?Kartasta löytyy kymmenittäin vaan mikä on ko.parkki.

HAAPANEN TIMO S 23.09.2008 21:02

Olisiko tuo: http://meinwomo.net/cgi-bin/womo/meinwomo.pl?System=meinwomo&was=show&kennung=816349&BildText=ON

Onko tutun näköinen kyltti: http://bilder.meinwomo.net/italien/816349-siena//siena_gebuehren.jpg

Kartta: http://lyhytlinkki.net/?3525fkpf

Koodit näkyy kirjautumalla, mutta tuossa: N43°20'1" ja E11°18'57"

@timo

KUJANPÄÄ MARKKU J 23.09.2008 21:39

Nyt en kyllä yhtään ymmärrä vastausta, mutta se lienee omasta ymmärryksestäni kiini, kuten niin aina.

HYTTILÄ ESKO O 23.09.2008 21:54

Vähän vihreämpi kuin edellinen :D Sarteano http://www.parcodellepiscine.it/index.html

samoin tämä merellisempi http://www.campingmareblu.com/en/index.php

Molemmissa oltu parikertaa vuosien aikana ja menemme vielä uudelleenkin kun sinnepäin matka sattuu.

HYTTILÄ ESKO O 24.09.2008 10:32

http://meinwomo.net/cgi-bin/womo/meinwomo.pl?System=meinwomo&was=show&kennung=816349&BildText=ON

Wie bitte? 20€ für eine Übernachtung auf einem hässlichen Asphaltparkplatz weit ausserhalb der Altstadt?? Schlimmer geht es wohl nimmer...meiden!!

Suomennos : Anteeksi kuinka, 20€ yöpymisestä rumalla asfalttiparkkipaikalla kaukana vanhasta kaupungista. Huonompi ei voisi olla, vältä sitä !

Noissa linkeissä kun on kommentteja myös käyttäjiltä :D

HAAPANEN TIMO S 24.09.2008 17:17

Enpä paikkaa kehunutkaan, veikkailin vain samaksi josta Kaarina puhui. Vartiointi vaikuttaa hintaan, eikä tuo mun mielestäni ole kaukana vanhasta kaupungista. Tutustukaa Meinwomoon, se on kätevä sivusto. www.meinwomo.net

@timo

KORHONEN KARI 24.09.2008 18:27

No et oo ainoa....ymmärsin kuitennii koordit ja löysin parkkipaikan.Siitä kiitos!!!! Hei ystävät,kun kerrotte niistä upeista näkemisistä,kokemisista ym etteks te kuitennii vois kertoo vähän tarkemmin missä ne ihanat,upeat ym.paikat on????Katteeks käyp ku ei tiiä....

SILMUNEN HANNU 24.09.2008 18:54

Juu, paikka on se mitä tarkoitin. Enkä minäkään sitä kauniiksi kehunut, mutta hyödyllinen se on, jos matkailukulkineella on liikkeellä.

Kävelymatka historialliseen keskustaan ei todellakaan tuntunut liian pitkältä, ja kyllä sinne porukkaa ainakin viime jouluaattona jäi yöpymään.

Aina ei liikuta sellaiseen vuodenaikaan, että kauniit leirintäalueet olisivat auki, tai kauniita, vaikka olisivatkin auki.

Eikä aina halua/voi/tarvitse yöpyä leirintäalueella, vaikka ne olisivatkin auki.

Minusta on hienoa, että löydän matkailukulkineelleni parkkipaikan näinkin läheltä keskiaikaisen kaupungin sydäntä.

Joskus tuntuu ihan hassulta, miten herkästi olemme valmiita purnaamaan siitä, että vaikka p-paikat maksaa. Unohdamme, että olemme vieraina toisten mailla, tunkeilijoita vieraisiin kulttuureihin, joiden keskiaikaisiin kaupunkeihin ei luonnostaan kuulu p-paikat isoille autoille!

Sienassakin on jossain kauempana kaupunkia halvempia p-paikkoja, samoin on Assisissakin. Kauas pelloillehan niitä on helpompi/halvempi rakentaa.

Kesto-valitusten huippu minusta on se, että porukat ajaa Suomesta vetten päälle rakennettuun Venetsiaan, ja aikovat jatkaa matkaa Kreikkaan laivalla. Ja ongelmaksi näille ihmisille muodostuvat Venetsian p-paikkojen maksut!!! 20 eoroa yön yli pysäköinnistä, tai päiväkäynnistä tuohon maagiseen kaupunkiin koetaan törkeäksi riistohinnaksi... Että huhhuh haloo, missä suhteellisuus...

Laitoin noi womo-sivut suosikkeihin jo:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 24.09.2008 18:56

Mistä ihanista paikoista sää nyt puhut?

t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO O 24.09.2008 19:49

Mikäli oli kysymys minun linkeistä niin niissä oli kartatkin linkin takana. mutta esim. http://maps.google.com/ auttaa

KORHONEN KARI 24.09.2008 20:24

Heippa Kaarina! Mä nyt vaan yritän saada immeiset kertomaan hieman tarkemmin niistä paikoista(ihanista,upeista,henkeäsalpaavista jne.)missä hyöt on käynneet!Jutuissa on mainittu nimiä,kaapunteita,kyliä jne.vaan ei nuo aina riitä sen po.paikan löytymiseen,siis miulle.

HAAPANEN TIMO S 24.09.2008 21:03

Juuri näin. Ja tuo käyttäjä "hilla" kirjoittaa turhaan paikan rumuudesta, kaikkihan kuvista näkevät systeemin ja myös hinnan. Jokainen voi itse päättää meneekö vai ei.

Meinwomoa katsellessa kannattaa kirjautua, sillon näkee kartan ja koodit, valokuvia voi suurentaa ym. Myös lisätiedot tulevat näkyviin, kuten tuossa:

"sonstiges:Platz ist bewacht (? an Werktagen) zwischen 08:00 und 20:00 Uhr. Ver- und Entsorgung ist auch außerhalb dieser Zeit frei zugänglich. Insgesamt häßlich mit dem schlechten Gefühl der Abzocke. Die historische Altstadt ist jedoch gut zu Fuß zu erreichen"

@timo

NIEMI ROLF R 25.09.2008 09:55

Kunhan ostat tai lainaat kirjastosta Tammen julkaiseman matkaoppaan "Firenze ja Toscana" sarjasta "Näe ja Koe", niin sinulle avautuu hetkessä vallan mainiolla tavalla koko Toscana kaikkine ihanuuksineen. Ilman tämäntyyppistä matkaopasta Toscaanaan ei kannata lähteä jos todella haluaa tutustua alueeseen sillä nähtävää ja koettavaa on vaikka kuinka paljon. Kirja on myös erinomainen apuväline matkaa Toscanaan suunniteltaessa.

JYLHÄ HANNU 25.09.2008 13:22

Jeps. Kirjoista on apua. Viime kesänä koimme todella hyödylliseksi Gardan ympäristöön tutustuessamme kirjasen, jossa oli kappale kustakin järven ympärillä olevasta kylästä sekä hieman historiaa.

Mutta pidän myös erittäin arvokkaina porukoiden omakohtaisia kokemuksia ja suosituksia. Kullakin on tietenkin makunsa ja kaikki eivät halua samaa omalta reissultaan. Mutta kun lukee toisten kirjoituksista hieman siitä, minkälaisen etäisyyden päässä mistäkin, onko palvelut hyvät, onko sijainti millainen jne. niin voi itse sitten puntaroida asiaa ja hakea lisätietoja.

Btw. Kaarinan kirjoitus mäntyötiäisistä sai kyllä minut katselemaan mäntyisiä alueita hieman ennakkoluuloisesti. Onko niitä matosia kesäkuussakin? Netistä ei löydy tietoa... Joku noista ylläolevista linkeistä oli ihanalle alueelle, mutta se oli täynnä mäntyjä...

Lisää vaan tietoa sijainneista, palveluiden laadusta ja minua kiinnostaa monesti myös kämppärin koko. En välttämättä arvosta korkeimmalle pistesijalle kaikkein suurinta ja kauneinta. :) ACSI ja Goldcard-alueet ovat kovin houkuttelevia, sillä niissä on jonninmoinen laatu kohdallaan ja hinnasta saa kivasti alennusta. Mutta tiedän, että muitakin hyviä mahdollisuuksia on. Joka tapauksessa me täräytetään lootamme yhdelle alueelle pariksi viikoksi ja kierrellään sitten omalla autolla tai junalla. Siksi kämppäriltä halutaan viihtyvyyttä ja siisteyttä.

Tällä hetkellä houkuttelisi aikajako siten, että reilu viikko Toscanassa JOSSAIN ja loppuosa kahden viikon Italia-osuudesta Cinque Terressä...

t. Virpi

NYMAN MATTI OLAVI 25.09.2008 21:34

Jep Samanlaisen kirjan mukaan mekin suunnittelimme ajoreittejä hienoihin kohteisiin ja kyllä kannatti. Kerkis tutustua aina kunnolla kohteisiin kun ei ahnehtinut päiväretkelle liikaa tavaraa. Erilaiset suositukset kirjassa olivat varsin mainioita esim. viinilaadut, onneksi siellä sai maistella ennen ostopäätöstä, olisi tullut väärät viinit kotiin. Ajoreitit ovat osin nopeita, mutta osin varsin hitaita, oikeasti kylästä toiseen meneviä pikkuteitä, mutta silloin Toscanan kylät ja maisemat tulevat hienosti esille. t. Matti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.