Kreikka

KUJANPÄÄ MARKKU J 07.09.2008 12:51

Näyttää olevan ylivoimaisesti suosituin suunta talvehtijoille tuo Iberia.

Harrastaako kukaan esmes Kreikkaa tai sitä suuntaa ja miksi. Miksi ei.

Tää ei oikein Espanjasta tykkää.

LAINE RAIMO 07.09.2008 13:57

En määkää oikein tykkää Espanjasta, mutta onneksi siellä Iberialla löytyy yksi miellyttävämpi talvehtimismaa (=Portugali). Kreikassa ei juuri kukaan talvehdi ja syy on kylmyys. Kreikassa on talvella kylmää ja saattaa sataa luntakin, koska siellä ei ole lämmittävää Golf virtaa!

KUJANPÄÄ MARKKU J 07.09.2008 14:18

Jaa siellä Kreikassa on vileetä, no ei sinne sitte. Jos mä nyt lähtisin ja tulisin Jouluksi takasin, niin minkälaisen rengas-shown se mulla teettää. Tai jos lähen Joulun jälkeen pariksi kuukaudeksi. Pitäiskö mun jyrätä koko reissu nastattomilla talvitossuilla.

LAINE RAIMO 07.09.2008 17:08

Ei siinä mitään rengas showta tarvita. Eihän Räikkönenkään äsken vaihtanu sään mukaisia renkaita?! Tosiasiassa jos nyt lähdet kesäkiekoilla ja tulet joulukuussa Suomeen, niin ei probleemaa. Suomen poliisi on ilmoittanut katsovansa ulkomailta palaavia sormien välistä jos ajavat suoraan kotiin. Ruotsissa täytyy talvirenkaat olla vain paikallisilla ja Saksassa riittää "kelin mukainen rengastus". Suosittelen kuitenkin ostamaan, kuten minäkin, Michelin Agilis Camping renkaat. Ne kestävät kuivalla ajoa, mutta ovat M+S merkinnällä varustetut. Eli ne on lailliset talvirenkaan kaikkialla.

KUJANPÄÄ MARKKU J 07.09.2008 18:38

Paitsi eivät lailliset talvirenkaat Suomessa. Kuukletin tuolla rengasmerkillä ja kesärenkaaksi luokittavat.

LAINE RAIMO 08.09.2008 08:19

Koska siinä on M+S merkintä se on virallinen talvirengas Suomessa. Siis Michelin Agilis Camping.

KUJANPÄÄ MARKKU J 08.09.2008 08:34

Mä en ymmärrä löytää M+S merkintää. http://www.michelin.fi/fi/front/affich.jsp?&lang=FI&codeRubrique=20060301182752

LÖNNQVIST LEIF O 08.09.2008 16:22

Kyllä se M+S merkintä on siinä renkaan kyljessä. Klikkaa antamastasi linkistä zoomaa kohtaa niin renkaan kuva aukeaa isompana.

KUJANPÄÄ MARKKU J 08.09.2008 16:41

Zoomasinkin pariin kertaan, mutta vasta nyt kolmannella oikein ZOOMASIN. Siellähän se merkintä. Ihmeellistä, ettei siitä ole heidän esitesivullaan mainittu. Tärkee pointti kuitenkin.

@kujis

AHOLA JAAKKO 15.09.2008 16:57

Oltiin viime talvena Kreikassa, vain harvat campparit auki ja niissä yleensä vain muutama vaunukunta, ei ravintola auki, lämmintä vettä vain määräaikoina, campparit yleensä keskellä ei mitään, kylälle vähintään 1,5 - 2 km matkaa. Ja kylmää, 4 - 8 astetta kylmempää kuin Iberian eteläosissa. Koska ei asiakkaita eli turisteja talvella niiin mitkään palvelut ei oikein toimi. Ja kalliimpaa kuin Iberiassa. Että ei toista talvea Kreikassa.

HAKKARAINEN TAPANI 15.09.2008 21:04

No tulipahan tuokin selväksi. On silloin tällöin tullut mieleen, että Kreikassa olisi mukava sitten joskus talvehtia. En taida enää niin paljon asiaa ajatellakaan. Kyllä lämpötila on tärkeä syy lähteä pakoon Suomen talvea. Mitens Italia? Kertokaa kokemuksia.

SILMUNEN HANNU 15.09.2008 21:25

Koko jutun pointti on mun mielestä toi sana "talvehtia", sille on olemassa varmaan ihan erilaiset kriteerit kuin sanalle "matkustella, reissata, kierrellä, kulkea, seikkailla"..?!

Itse voisin hyvin kierrellä talvella Kreikkaa, sillä minua kiinnostaa nähdä minkälaista on kreikkalainen elämä, eikä siihen tarvita turisteja eikä juurikaan turistipalveluita. Ja viileydestä on monesti enemmän hyötyä kuin haittaa, määrättyyn rajaan saakka tietysti:)

Italiassa olemme talvella olleet muutaman kerran ja nauttineet suuresti. Elämä kaikkialla Italiassa on talvella ihan erilaista kuin turisti-vyöryn aikaan, ja se on meistä kiehtovaa. Sen lisäksi talvisin eniten kaipaamamme asia valo, on läsnä huiman kirkkaana, lähes joka päivä, tietenkin myös seudusta riippuen. Ja se paistaa aamulla jo seitsemän jälkeen niin kirkkaana, että aamu-unisenkin on helppo ja mukava herätä!! Tosin iltaisin aurinko laskee sielläkin viiden jälestä.

Viime vuonna saimme viettää vuoden viimeistä päivää kesän lämmössä La Spezian seudulla. Kerran loppiaisena Sisiliassa satoi lunta. Jouluna Toscanassa oli vihreää ja kuulaan kirkasta,aamuisin mieletön sumu laaksossa ja iltaisin mahdoton tähtitaivas. Kun aurinko paistoi, saattoi reippaita kävelylenkkejä tehdä pelkällä pitkähihaisella paidalla. Mutta kun aurinko laski, oli todella kylmää.

Mutta mutta, kaikki on kiinni siitä mitä haluaa. Me taidamme lähteä täksikin joululomaksi Italiaan, la dolce vitaa kokemaan.

Niin, ja jos Italian talvessa haluat kokea jotain erityistä, vuokraa talo toscanalaisesta kukkulan päällä keikkuvasta keskiaikaisesta kylästä, sellainen missä on niin iso takka, että sinne mennään sisälle istumaan!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 15.09.2008 22:01

Niin, kyllä me Sisiliassa näimme karavaanareita aikeinaan viettää siellä pitempi aika, useampi kuukausi. Ja sinne Suomesta kauan sitten muuttanut nainen kertoi talvien olevan keskimäärin Suomen kesän lämpöisiä. Ja rannoillakin on talvisin Italiassa elämää, joskin mustissa talvitakeissa kävelyllä olevien ihmisten muodossa:) Paikallisilla kuitenkin on talvi, vaikka meikäläinen mieltäisi vuodenajan joksikin muuksi!

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU J 16.09.2008 06:02

Sinä se osaat aina luoda mielenkiintoisen näkökulman vaikka mistä maailman kolkasta.

Olisihan sillä suunnalla Turkkiakin vaikka millä mitalla ja rannikkoa riittää.

NYYSSÖNEN KAJ 16.09.2008 10:03

Kreikan talvilämpötilasta otin keskiarvon Atenan max ja min lämpötila arviosta, taulukko sisältää myös keskiarvon kuukaukohtaisista sadepäivistä.

http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&MAPS=&CONT=euro&LAND=GR®ION=0005&WMO=16716&UP=0&R=0&LEVEL=160&NOREGION=1

ja vertailun vuoksi sama Malagsta kaupungit valitsin niin että kummatkin on Välimeren rannalla

http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&MAPS=&CONT=euro&LAND=SP®ION=0005&WMO=08482&UP=0&R=0&LEVEL=160&NOREGION=1

yhteevetona kolmelta kuukaudelta ___marraskuutammikuumaaliskuu Ateena_MAX18____14____16 MIN12__5__6

Malaga_MAX20__16____20 MIN12__5__9

KUJANPÄÄ MARKKU J 16.09.2008 10:40

Tosi vähän eroja, eipä juuri mitään ja Kreikkaa pääsee vielä etelämmäs.

JANHONEN MATTI 16.09.2008 11:43

Kiitos Kaj hyvästä linkistä. Itse tulostin vertailutiedot Alicanten ja Malagan välillä ajanjaksolta lokakuu-huhtikuu yö- ja päivälämpötilojen osalta. Tämähän on se "ikunen" kiistakapula missä on lämpimämpi talvehtia. Eipä noissa lämpötiloissa näytä niin suuria eroja olevan. Päivälämpötilojen osalta käyrä on hyvin samansuuntainen joskin Alicanten sään vaihtelut näyttävät olevan suurempia. Yölämpötilojen osalta Malagan seutu näyttäisi olevan pari-kolme astetta lämpimämpi mutta muuton lämpötilan vaihtelu on hyvin samanlaista Alicanten kanssa. Pelkän lämpötilaeron perusteella ilmaston miellyttävyyttä ei kuitenkaan voi verrata vaan tarkasteluun pitäisi ottaa mukaan myös tuulen ja kosteuten vaikutus. Näillä tekijöillähän on huomattavasti suurempi vaikutus siihen miltä ilma tuntuu, kun muutamalla lämpöasteella.

HAKKARAINEN TAPANI 21.09.2008 10:48

Kiitos paljon Kaarinalle hyvistä kommenteista!

Me emme välttämättä kaipaa ns. turistipalveluita tai uimarantoja talvella. Paikalliseen elämään tutustuminen on meille mieleen. Mukavimmat kokemukset reissuillamme Euroopassa ovat yleensä koettu pikkukaupungeissa tai kylissä. Ihmisten ystävällisyys, vieraanvaraisuus ja kiireetön ilmapiiri ovat aika mukavia asioita.

Eli Kreikka ja Italia ovat kuitenkin meille oikein sopivia kohteita oleskella pitempäänkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.