Ruåtsista Tanskaan - vaihtoehto?

TOIVONEN MARTTI 01.09.2008 17:35

Onkos kukaan kokeillut Varberg-Grenna laivareittiä? Sillä pääsisi etelämmäs mennessä ohi Tanskan pahimmat sotkut ja korvaisi yhdellä kaksi maksullista ylitystä.

Stenan nettisivut vaan on niin sekavat ettei niistä saa selville mitä lauttamatka juuri nyt maksaisi, haarukkaa näytti olevan 565 kruunusta puoleentoista tuhanteen. Kaudesta kuulemma riippui mutta kausia en löytänyt mistään...

Vielä huomasin että Varbergissa näyttäisi olevan acsialue Apelviken jossa voisi edullisesti yöpyä. Eli aamulla Isabellalla Tukholmaan, ajo päivän aikana Varbergiin, yö Apelvikenissä ja aamulautalla yli Grennaan. Tällaista ajattelin kokeilla ensi maanantaina. Kokemuksia?

mot

HAAPANEN TIMO S 01.09.2008 18:02

Sekavahan se on. Tuosta linkistä selviää tarkka hinta. http://www.stenaline.dk/pib/efp.aspx?SalesOwner=7&lang=da&routeOut=VAGR&depDateOut=2008-09-08&depTimeOut=00:00&cmsUrl=http%3a%2f%2fwww.stenaline.dk%2ffaerge%2f

Kohta kohdalta eteenpäin, rahanpyyntöön asti. Mitään ei tapahdu ellet maksakkaan.

Kurssi: http://www.ratesfx.com/rates/rate-converter.fi.html

@timo

HAAPANEN TIMO S 01.09.2008 18:06

Siinä olikin jo vaihe 2. Ensimmäinen on tuossa: http://www.stenaline.dk/faerge/

Ja siitä Fortæt.

@timo

TOIVONEN MARTTI 01.09.2008 22:09

Kiitti linkeistä, Timo. Niiden avulla löysin hinnaksi 475 kronaa (64 juuroa) joka ei ole paha kun ajattelee että sillä säästää kaksi muuta maksua ja aika paljon ajomatkaa. Öresundin ylitys on kai meikäläisen kulkuneuvosta luokkaa 30 euroa ja Store Beltin siltamaksu 30 euroa. Mutta Grennassa ollaan jo Jyllannissa ja siitä on sopiva loppupäivän matka Saksan puolelle.

Ja kun on tarkoitus ajella hiljalleen Bretagneen ja takaisin voi olla että ajamista on tarpeeksi asti vaikka vähän menisi laivallakin.

Mutta olisi hauska kuulla kokemuksia jos joku on kokeillut tätä vaihtoehtoa. mot

LAINE RAIMO 02.09.2008 12:26

Jos haluat säästää ajokilometrejä ja välttää ylimääräinen lauttamatka, niin suosittelen TT-lineä Trelleborgista Travemündeen. Siinäkin selviää yhdellä lautalla Ruotsista Saksaan ja säästää Varberg Grenaa vaihtoehtoon 177km ajomatkaa. Trelleborg Trave maksaa 7 metrin autolla +5 henkeä päivävuorolla noin 100€. Itse menen yleensä yölautalla Tukholmaan ja klo 17.15 lähtee TT-line Traveen, jossa ollaan puolelta öin. Sataman läheisessä vapaaparkissä yö ja aamulla autobahnalle. En ole koskaan tilannut lippuja etukäteen ja olen aina päässyt seuraavaan laivaan.

HAAPANEN TIMO S 02.09.2008 16:53

Kokeilin 2 henk. + auto, enkä löytänyt alle 680 kruunun hintaa lainkaan.

HAAPANEN TIMO S 02.09.2008 16:55

Martille yritin. Martin löytämä hinta tuntuu kovin pieneltä.

TOIVONEN MARTTI 03.09.2008 10:23

Niinpä, hinnat kun on aika venyvät niin kysäisin stenalinelta maanantai-illan iltalaivan hintaa. Vastaus oli hupaisa: Hej og tak for din mail. Prisen for denne overfart er lige nu med economy billet kr. 780,- og med en flexibillet vil prisen være 990,-. Husk at vore priser varierer alt efter udbud og efterspørgsel.

Tuo 475 (economy-hinta) jonka löysin oli tiistain aamulaivan hinta toissapäivän iltana. Eli hinta vaihtelee ihan miten vaan kysynnästä riippuen. Sitä mukaa kun laiva täyttyy varauksista hinta nousee ja aina vasta ostaessa tietää mitä matka lopulta maksaa. Tästä huolimatta en varaa lippua etukäteen vaan aion aamulla mennä katsomaan mitä matka silloin maksaa... Ei varmaan hinta ole silloin niin pieni. mot

SILMUNEN HANNU 03.09.2008 10:52

Käytäntö on tuttu myös Ruotsin rautateiltä.Kun keväällä ostimme lipppumme kuukautta ennen matkaa, saimme ne puoleen hintaan siitä, mikä olisi ollut normaalihinta.Ja sinä aikana kun netistä asiaa tutkin, nousi hinta jo kymmeniä kruunuja, kun joku siis osti niitä lippuja.

Onhan tuo loppujen lopuksi aika fiksu käytäntö, saadaan houkuteltua edullisella hinnalla asiakkaita niille vuoroille, mitä muuten jäisivät vähäiselle käytölle.

Sehän noissa economy-hinnoissa on tietty riskinä, että rahojaan ei saa takaisin eikä vuoroa voi vaihtaa, jos haluaisi muuttaa suunnitelmiaan. Rautateillä oli ihan sama käytäntö.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.