Via Balticaa Kroatiaan

PAKILA KARI 25.08.2008 23:53

...ja kenties Kreikkaan. Onko reittiehdotuksia? Unkari kiinnostaa myös.

(Barcelonassa käytiin kesäkuussa, reissu onnistui hienosti! Kiitokset kaikille neuvonantajille! Kannatti jälleen kerran hyödyntää konkareiden asiantuntemusta.)

Kuinka turvallista on matkanteko Via Balticalla verrattuna Länsi-Eurooppaan?

Emme säikähdä ihan vähästä!

Sirpa ja Kari

HYTTILÄ ESKO O 26.08.2008 08:13

Me ajelimme seuraavaa reittiä : Tallinna > Riika > Wigryn luostari jossa yötä. Seuraavana päivänä Varsovan ohitse > Krakova > Zakopane. Siellä pari yötä Sitten Budapestiin jossa taas aikaa oleskella. Siitä menimmekin sitten Sarajevon ja Mostarin kautta Dubrovnikin yläpuolelle paikkaan nimeltä STON. ja sieltä MonteNegroon. Reittejähän voi olla monia, tämä oli yksi. En tuolla mitään epäturvallisuutta havainnut. Emme tosin olleet puskissa yötä vaan Camping alueilla. Esim Wigryn luostarilla kiva alue luostarin kellariravintoloineen. Zakopanessa oli yksi hyppyrimäkien juurella. Budassa Romai Camping mistä hyvä juna yhteys keskustaan. Sarajevossa oli siisti alue. Mostarissa oli n 10 km etäisyydellä ok paikka. Tuo Stonin alue on upea myös. Muillakin olimme matkan kestäessä , tuossa oli menomatkaa.

JANHONEN MATTI 26.08.2008 13:11

Kun manitsitte optiona myös tuon Kreikan niin oma ehdotukseni reitiksi reittien joukkoon on: Tallinna-Riika-Bialystok-Kocise-Mickolic-Budapest-Ljubljana-Trieste josta Istrian miemimaalle Pulaan sieltä Rijekaan ja Rijekasta edelleen Kroatian rantatietä Dubrovnikiin.

Dubrovnikista on helppo mennä Montenegron ja Albanian läpi Kreikkaan.

Kreikasta voi palata laivalla suoraan Venetsiaan. Kreikan päässä laivan lähtöpaikat ovat Patras, Igoumenitsa ja Gorfu. Lipun hinta on sama lähtöpaikasta riippumatta. Viime keväänä laivamatka auto yli 6 ja kaksi senioria maksoi camping on board lipulla 313 euroa meno ja paluulipusta sai 30 % alennuksen. Camping on board tyylillä voi matkustaa 1.4.-31.10. välisenä aikaan. Matka-aika 27-33 h lähtöpaikasta riippuen.
Pikat voi varata netistä ja maksaa netissä Visalla. Varsinaiset liput saa varausvahvistusta vastaan laivayhtiön toimistosta lähtösatamasta.

Venetsiasta taas pääsee Via Baltican "päähän" vaikkapa reittiä Venetsia-Udine-Graz-Wien-Bratistlava-Krakova jne.

Mitä turvallisuuteen tulee niin kyllä te selviätte Via Balticalla kun selvisitte ongelmitta Etelä-Ranskan ja Barcelonan rosvoista.

http://www.greekferries.gr/

HALONEN ARTO K 28.08.2008 21:49

Hei. Koska olette menossa? Itse 8.9. iltalaivalla Tallinnaan ja 9.9. aamulla 7 ulos ja baanalle. Tälläkertaa tosin vetoautolla ilman vaunua, kun olemme vuokranneet talon Croatiasta pariksi viikoksi. Kyllä tuolla via balttikalla pärjää, Puola on kyllä aika villi liikennekulttuuriltaan, ja Varsovassa eksyilee helposti..

Terv Arto H SFC 1454

PAKILA KARI 28.08.2008 23:18

Heippa!

Te onnelliset menossa reissuun jo piakkoin, me suunnitellaan ensi kesää! Kuulostaa hyvältä se talon vuokraus..ei sitä joka kerta tarvii koko Eurooppaa kiertää. Kroatiaa on niin paljon kehuttu, että uteliaisuus heräsi. Hyvää reissua teille, olisimme innokkaita kuulemaan, miten matkanne sujui. Ja vaikka väliaikatietoja!

Terv. Sirpa ja Kari

TILLI KALLE 07.09.2008 01:35

Lähtökohta on, paljonko aikaa käytettävissä ja miten sen haluaa käyttää. Me käväistiin männä kesänä Kroatiassa asuntoautolla aikataululla:

ti 08.07. aamulla Helsingistä Tallinnaan klo 07.30., via Balticaa etelään reittiä Tallinna,- Riga (itäinen kietotie)-Kaunas-Bialystok-Varsova (Varsovassa eksyminen kun kiertotie ei meinannut yöllä löytyä)-Piotrkow-Czestochowa-Katowice-Brno-Wien-Graz-Maribor-Zagreb-

Ke 09.07. klo 22.00 oltiin Kroatiassa Senj'n kaupungissa ja sen eteläpuolelta löytyi ''Camping Raca'', ihan käypänen paikka Välimeren aalloilla.

Menomatkalla ei paljoa nukuttu mutta meillä on aina ollut tavoitteena paikka, ei matkanteko. Eli rapsakka 2000 km ja suolavesi on varpaiden ulottuvilla. Sen jälkeen ei ole kiirettä mihinkään...paitsi joskus pitää kotiin palata...

Kreikkaan ajettiin vuonna 2004 via Balticaa pitkin siten, että välietappi oli Unkarissa (Budapest) ja sieltä jatkettiin reittiä Szeged-Belgrad-Nis-Skopje-Thesssaloniki ja sitten pitkin poikin Kreikkaa. Tietullit Serbiassa olivat vajaan 100 euroa, tie oli ennen Makedoniaa (Skopjea) paikoin huonohkossa kunnossa mutta ei läpipääsemätöntä ja silloinkin oli tietyöt kaiken aikaa parantamassa paikallista tiestöä.

Ota yhteyttä kalle.tilli@luukku.com jos haluat lisää infoa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.