Messnerin vuoristo- museot Italiassa

SILMUNEN HANNU 20.08.2008 13:15

Luin joskus National Geographigista mielenkiintoisen jutun miehestä nimeltään Reinhold Messner. Hän on ensimmäisenä noussut kaikille maapallon yli 8 tonnisille vuorille.

Nyt kesällä joku lapsistamme poimi nipun esitteitä jonkin hotellin aulasta, ja kuinkas ollakaan, joukossa oli lippunen, mikä kertoi Messnerin perustaneen Italiaan 5 nimeään kantavaa erilaista, vuoristoteeman ympärille rakennettua museota!

Bolzanossa, Sigmundskronin linnassa on Firmian-niminen museo, missä päääsimme käymään.Kaksi ja puoli tuntia ei riittänyt alkuunkaan, ja tulemme varmaan kiertämään läpi ne muutkin. Elämys oli siis hieno!

Tämä museo keskittyi sekä Tiibettiin että paikalliseen vuoristoon, sekä ennen kaikkea tarkasteli vuoristoissa asuvien sekä niille himoitsevien, muualta tulleiden ihmisten suhdetta vuoriin.Pelkoa,kunnioitusta,intohimoa päästä huipulle. Museo oli sekä visuaalinen että henkinen kokemus, ja ihmistä elämässään innostava. Nämä ovat tietenkin meidän perheen hyvin subjektiivisia kokemuksia, mutta suosittelen silti kaikille, joiden uteliaisuus heräsi.

Kaksi muutakin Messnerin museota on linnoissa, yksi maan alla ja yksi Dolomiiteillä yli 2000m korkeudessa!

Jos asia kiinnostaa, googlettamalla sanat Messner Mountain Museum, löytää erilaisia hänestä ja museoistaan kertovia sivustoja.

T.Kaarina

LAHTI ANTTI 21.08.2008 23:27

Eipä ottanut tuulta purjeisiin!!

SILMUNEN HANNU 21.08.2008 23:33

???

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU J 22.08.2008 09:30

Tosi hyvä, että tuot tänne vinkkejä. Ei tietenkään kaikilla purjeet pullistele, mitä siitä.

SARANPÄÄ MATTI L 22.08.2008 12:15

Oon ihan samaa mieltä kuin Markku. Hienoa että jaksat kertoa monen laisista mahdollisuuksista. Useita juttuja oon printannut talteen etteivät häivy yleiseen kohinaan.

Ootko Kaarina yhtään ajatellut tätä tämän hetken muotijuttua, elikkes omaa blogia?

SILMUNEN HANNU 22.08.2008 15:55

Kiitos Markku ja Matti kannustuksesta! Aurinkoista viikonloppua! t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU J 22.08.2008 17:23

Kiitos samoin.

Minä annan sinulle nyt puolestani vinkin. Kokeile Safari-selainta, ei lainkaan huono. Siinä on paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia. Matkustaa sitä voi selaimillakin, eikö vain. http://www.apple.com/fi/safari/download/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.