Ficc rally englannissa - vinkkejä matkareitiksi

RUOTSALAINEN JUKKA 19.08.2008 22:33

Hei kaikki alan ihmiset.

Jälleen kerran käytän tämän foorumin mahdollisuutta hyväksi kysyäkseni kokeneemmilta vinkkejä.

Ensi kesänä on Ficc rally Englannissa (Ipswich) ja tarkoitus olisi hurauttaa paikan päälle haistelemaan tunnelmaa.

Mikä olisi fiksu tapa mennä matkailuautolla englantiin. Ilmeisesti Ranskasta pääsee lautalla? Onko muita vaihtoehtoja.

Jos jolla kulla on kokemusta tai tietoa, niin jakakaa tietoa. Luonnollisesti otan kaiken tiedon/kokemuksen ja muut vinkit vastaan, mitä muuta on syytä huomioida kun mennään englantiin ja vasemman puoleiseen liikenteeseen. Tai jos joku on menossa, niin olisi mukava kuulla ajatuksia reitistä ja meren ylityksestä.

Aloitetaan näillä kysymyksillä ja lisätään vastausten myötä. Todettakoon tähän, että kyllä surffaan netissä ja vaihtoehtoja löytyy sitä kautta. Nyt perään kuulutan erityisesti muutakin tietoa kuin netistä itse luettavaa.

Kiitos jo etukäteen.

Jukka Ruotsalainen

OLLILA EERO J 20.08.2008 04:49

Tervemenoa FICCiin Jukka. Tai pitäisi kai kirjoittaa, että tervetuloa.

Ipswich on kaupunkina hieno, mistä voi löytää lähes mitä tahansa. Trinity Park, jossa rally järjestetään, on mainio paikka, jossa aikaisemminkin on järjestetty isoja karavaanaritapahtumia. Kun tähän vielä lisätään, että järjestäjä The Camping and Caravanning Club on tunnettu taidostaan, on odotettavissa todella hieno tapahtuma.

How to get there? Ranskasta Calaisista ja Boulognesta pääsee kanaalin yli Doveriin ja Folkestoneen. Ylitys kestää parisen tuntia. Junalla päässee edelleenkin kanaalin ali, tosin itsellä ei ole kokemusta tuosta matkailuajoneuvon kanssa.

Kallis ja varmasti mielenkiintoinen reitti on mennä Bergenistä Norjasta Shetlandin saarelle, sieltä edelleen Orkneyn saarelle ja sitten Skotlannin Scrabsteriin. Ajomatkaa kertyy paljon Skotlannin ja Englannin läpi Ipswichiin.

Ruotsin Göteborgista menee laiva Norjan Kristiansandin kautta Englantiin Newcastleen. Tänä vuonna reitille ei kesä-heinäkuussa otettu matkailuvaunuyhdistelmiä. Ensi kesästä ei ole vielä tietoa.

Tanskan Esbjergistä menee laiva Englantiin Harwichiin, lähtöaika alkuillasta. Perillä Harwichissa laiva on seuraavana päivänä puoliltapäivin, joten matka Ipswichiin taittuu samana iltapäivänä. Ajomatkaa on alle 100 kilometriä.

Uskoisin, että käytetyin reitti ainakin Pohjois-Euroopasta mentäessä on Hoek van Hollandista Harwichiin. Matka kestää seitsemisen tuntia ja reitillä on sekä päivä- että yövuoroja.

RAHANARVOINEN VIHJE: Rallyn järjestäjällä, The Camping and Caravanning Clubilla on oma Carefree matkatoimisto. Ensi vuoden laivahinnat eivät ole vielä tiedossa, mutta odotettavissa on, että hinnat vaihtelevat riippuen siitä, milloin varauksen tekee. Carefree on luvannut, että jos rallyyn osallistuja tilaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (=loka-marraskuussa 2008) laivalipun heiltä, saa lipun halvimmalla mahdollisella hinnalla, eli alhaisimman hinnan ja lisäksi CCC:n jäsenalennuksen. Carefreen yhteystiedot löytyvät mm. netistä.

Vasemman puoleista liikennettä ei kannata kammoksua, siihen tottuu varsin nopeasti. Ajoreitti Harwichista Ipswiciin on helppo ja lyhyt rauhallista ja hyvää tietä pitkin.

Pyrin kertoilemaan ensi vuoden ja myös seuraavien vuosien ralleista heti kun lisätietoa on saatavilla. 2010 ralli järjestetään Budapestissä ja 2011 Prahassa.

Ensi vuoden rallista on hyvät websivut, jotka löytyvät googlaamalla FICC2009.

Ja sitten vaan matkaa suunnittelemaan ja tilausta tekemään.

Ps. The Camping and Caravanning Club järjestää vuosittain oman kansallisen rallin ´Feast of lanterns´ (Valojuhlat?). 2009 tuo tapahtuma on vajaa kaksi viikkoa FICC rallyn päättymisen jälkeen Oxfordin lähellä Blenheim Palacen aivan upeassa puistossa. Feast of lanternsiin osallistuu vuosittain lähes 5000 matkailuajoneuvoa, joten myös tuo tapahtuma on näkemisen arvoinen. CCC on luvannut järjestellä jotakin ohjelmaa ja yöpymismahdollisuudet heidän omilla alueilla niille, jotka jäävät myös valojuhlille.

Suunnitteluterveisin

Eero Ollila

HYTTILÄ ESKO O 20.08.2008 08:26

"Ruotsin Göteborgista menee laiva Norjan Kristiansandin kautta Englantiin Newcastleen. Tänä vuonna reitille ei kesä-heinäkuussa otettu matkailuvaunuyhdistelmiä. Ensi kesästä ei ole vielä tietoa."
Ihanko totta ? v 2007 kesäksi yritimme ostaa lippuja tuohon. Kerrottiin jotta v 2006 syksyllä tuo linja lopetettiin.

http://www.directferries.co.uk/dfds.htm

Kerro kaikille mikäli on muutoksia, netistä en löytänyt!

ARO PERTTI 20.08.2008 11:35

Hei Esko !

Katsoppa tätä linkkiä. :-)

http://www.dfdstorline.com/DfdsTorLine/EN/Presentation/Passengers/PassengerFares/

ARO PERTTI 20.08.2008 12:13

Hei Jukka !

Englantiin kannattaa uhrata aikaa ja siksi me kerran kaun sitten menimme sinne suoraan Göteborgista ja mikäli olen oikein tulkinnut noita Tor-Linen sivuja niin tämä mahdollisuus on olemassa vieläkin. Liiikennöivät Immingham ja Tilbury reittejä Göteborgista. Englannissa kannattaa myös käyttää karavanialuieita joista on ainakin ennen saanut alennuksia. Netistä löytyvät.

Me vietimme aikanaan 2-viikoa Skotlannissa , 2-viikkoa Walesissa ja 2-viikoa Englannissa. Silloin oli Ficc-rally Cheltenham:nissa ja ovat vielä tänä päivänäkin osaanottaja määrältään Ficc:n historian suurimmat Rallyt n.15000 henkilömäärällä mikä merkitsee n. 6000 yksikköä.

Skotlannissa on Edinburgh ja sen linna käymisen arvoisia. Lisäksi siellä Loch Ness:in järvi hirviöineen.

Walesissa on paljon hiilikaivos historiaa, mäkiä ja meille skandinaaveille uusi nuosu/laskuvesi ilmiö.

Tämän ilmiön voi kyllä tavata Lontoossakin jos on jollain Thames:in silloista 2-aikaan iltapäivällä, näkee kuinka Thames muuttaa suuntaa.

Lontoossa on paljon mielenkiintoista nähtävää , joista 0-mediaani Creenwich:issä ja Madame Tussaud:n vahakabinetti ovat vain pari esimerkkia.

Tässä oli aivan vähän vinkkejä, Jos haluat lisätietoja niin ota yhteyttä. ;-) Pp.

HYTTILÄ ESKO O 20.08.2008 13:01

No hyvä kun löytyy. Kertomaani aikaan ei ollut tarjolla. Ihan varustamon sähköpostitse kertomana. OK ostimme libut BERGEN-NEWCASTLE maksoimme ne netissä ja odottelimme matkaa. Varustamolta tuli ilmoitus jotta varaamamme matka oli peruttu ja saisimme jonkin muun päivän. Tämähän ei sopinut yksiin muitten suunnitelmien mukaan. He palauttivat rahat ja me menimme tuolta kanaalin kautta. Se oli sitten oma juttunsa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.