Kaasupullojen täyttö Euroopassa

PALMASTO ESKO 17.08.2008 13:40

Olemme aloittaneet karavaanailun uudelleen n. 30v:n tauon jälkeen. Silloin muinoin muistan löytäneeni ainakin Saksasta ja Ranskasta puulaakin, joka täytti kaasupulloja, kun paikalliset pullot eivät sovellu vaihdettaviksi.

Lähdemme nyt syyskuun puolivälissä retkelle ja päämääränä on olla Italiassa noin kuukausi, puolitoista.

Onko kellään vähän tuoreempaa tietoa aiheesta?

Esko Palmasto, Tuusula

HAAPANEN TIMO S 17.08.2008 15:21

Jäsenkeskustelun puolelta löytyy jotain, jos kelaat alas, keskusteluun "Kaasuadapterisetti ja erikoiskaasupullo" Viimeinen kirjoitus on ollut 28.7

@timo

OLLIKAINEN PEKKA 18.08.2008 08:28

Tankkasimme suomalaisen pullomme Saksassa ihan normaalilla Aral-huoltoasemalla. Tai siis oli siellä kaasumyyntiä.

Ei ollut heille mikään ihmetyksen aihe ja hintakin halvempi kuin Suomessa pullon vaihto.

P

LAINE RAIMO 18.08.2008 09:38

Kyllä suomipullojen täyttö onnistuu monessa paikassa, kun vielä hommaat siihen tarvittavan täyttöadapterin itsellesi. Esimerkiksi tuolta: http://www.caravan-gasadapter.com/catalog/index.php . Täyttöpaikkoja löytyy esimerkiksi sivulta http://www.gas-tankstellen.de/menu.php yli 10000kpl. Lämmintä Italian matkaa!

JANHONEN MATTI 18.08.2008 09:53

Mutta ymmärrtähän sinä Pekka, että se mikä on mahdollista teknologialtaan ja määräyksiltään jälkeen jääneessä Saksassa, ei ole mahdollista Suomessa. Saksan meininkihän sotkisi suomalaisten kaasuoligarkien markkinat, edistäisi kilpailun (jopa ulkomaisen syntymistä) ja ennenkaikkea veisi sovitut katteet hintojen alenemisen kautta. Maakohtaiset standardit ja ylikireät turvamääräykset kun on kilpailun este siinä missä poistetut tullitkin.

PYSTYNEN JUHANI 18.08.2008 21:06

Tämä kyseinen adapteri on aika kallis. Onko sulla kokemuksia,että toimii. Eli onko helppo sillä täyttää? Huolta-asemilla on Euroopassa monenlaista kaasua,että osaako mennä oikealle täyttö pöntölle. Yks vaihtoehtohan ottaa kolmas täyspullo mukaan reissuun kahden vakion lisäksi.Suomessa ei kai kolmea pulloa saa kuljettaa. Euroopassa kai eri asia.

LAINE RAIMO 18.08.2008 22:16

Minusta tuo adapteri on halpa, koska säästän hinnan talvella 2 kuukaudessa halvemman kaasun ansiosta. Se toimii varmasti, koska olen käyttänyt moista 10 vuotta ja täyttänyt kymmeniä pulloja eri puolella Eurooppaa. Sekaantumisvaara toisiin kaasuihin ei ole, koska esim maakaasupistooli on täysin erilainen ja se ei sovi kyseiseen adapteriin. Ylimääräiset pullot ovat sallittuja ainakin Saksassa jos ne on kiinnitetty luotettavasti. Minä en niitä käytä, koska ne painavat ja vievät tilaa alle 3,5 tonnin autostani.

JANHONEN MATTI 18.08.2008 22:29

"Lähdemme nyt syyskuun puolivälissä retkelle ja päämärä on olla Italissa kuukausi, puolitoista." Italian syys-lokakuun lämpötila huomioiden lämmitystarve jäänee toivottavasti vähäiseksi. Itseltä kului keväällä huhti-toukokuussa kuukauden Kreikan reissulla vajaa 11 kg pullo kaasua. Yövyimme tosin aina leirialueilla jolloin jääkaappi toimi aina verkkovirralla, samoin laivoilla.

Ottakaa lähtiessä kaksi täyttä 11 kg kaasupulloa Suomesta. Veikkaan, että teiltä kuluu kaasua matkalla n. 1 1/2 pulloa.

Mikäli kuljette Italiaan Saksan kautta yksi mahdollisuus (jota itse käytän) on ottaa mukaan täysi pullo ja saksalainen tyhjä pullo. Heti kun pääsette Saksaan vaihdatte saksalaisen tyhjän pullo huoltoasemalla/leirialueella täyteen ja kytkette heti käyttöön. Kun saksalainen kuluu tyhjiin vaihdatte suomalaisen tilalle siksi aikaa kun taas palaatte Saksan alueelle, jossa saksalainen pullo vaihdetaan taas täyteen. Näin syntyy pelivaraa vähän enemmän eikä tarvitse miettiä mistä löytyy täyttöpaikka ja käykö adapteri. Ellei ennestään omista saksalaista pulloa sen voi ostaa Saksasta jossa tyhjän teräksisen 11 kg pullon hinta on n. 35-40 e.

PYSTYNEN JUHANI 18.08.2008 23:19

Kiitos tiedoistasi. Kyllähän kolmas pullo vie tilaa ja painaa myös. Pitää tilata moinen vehje. Olis tarkoitus viettää n.5kk Espanjassa ja ympäristössä. Lokakuun puolessa välissä lähdetään.Varmaankin meidän kaksi pulloa riittäiskin,kun vaki kämppärillä kuuluu sähkö hintaan ja on lämpöpuhallin mukana.Tilataan kumminkin varmuuden vuoksi.

AHONEN KAI 19.08.2008 17:36

Espanjassa Cepsan ja BP:n asemilta saanee alupullon kuoret 10-15€:n hintaan, täyttö 11-13€.

Vaihtoehto tämäkin

HAAPANEN TIMO S 19.08.2008 18:30

Katso Juhani tuo video: http://www.youtube.com/watch?v=JWIn1Cx8VvY&feature=related

Siinä tankataan autoa, mutta adapterin pistoolin puoleinen pää on sama, ja systeemi muutenkin.

Ja täyteen ei saa tankata, 20% tilavuudesta täytyy jäädä tyhjäksi.

@timo

HÄNNINEN JUKKA 25.08.2008 10:49

Viime keväänä sai hakemalla hakea Repsolin täyttöasemalta rautapullon hintaan 32 euroa. Cepsan alupulloja näkyi monillakin "rautakaupan" edustalla hintaan liki 60 euroa.

AHONEN KAI 25.08.2008 15:55

Oman Cepsan kuoret ostin kaasuauton kuskilta 10€:lla Torremolinoksen paseon päässä silloiselta vapaaparkilta.

HÄNNINEN JUKKA 25.08.2008 17:52

-Varmaan kirjoitti kuitinkin... Minä en saanut Repsolin täyttöasemalta kuittia. En myös pyydellyt, sillä olin kuullut jo Santa Polassa, sittemmin toisiltakin suomalaisilta, että kaasupullon ulkomaisilta ostajilta vaadittaisiin jonkinlainen selvitys osoitteesta Espanjassa. Paljon liikkuu juttuja, pimeitä pulloja pilkkahinnalta markkinoilta ym. Helpointa on ostaa pullonsa campingilta, saa kuitinkin kaupan päälle.

HALTTUNEN TEUVO 19.01.2010 09:49

Tarvittiinko omia asiakkaan liittimiä?

HÄNNINEN JUKKA 20.01.2010 11:28

Moni on ostanut karavaanaritarvikeliikkeestä ( haastava yhdys sana ... ) pulloliitinsarjan luullen sitä tankkausadapteriksi. Tämä nk Euro-Set on neljä eri pikkunippaa erilaisille pulloille eri maissa. Kaasuadapterisetti on ihan eri juttu. Sillä täytetään oma suomalainen kaasupullo autokaasulla (LPG / GPL = Propaani/Butaaniseos ) kaikkialla Euroopassa, huoltoasemilla.

PITKÄNEN PAULI 21.01.2010 10:26

Yhdistelmä saksalainen ja suomalainen kaasupullo on ihan käyttökelpoinen varsinkin, kun tyttäreltä kysyy, minne mennään. Ensimmäinen vastaus on aina Saksaan.

Sitten on vielä kaasufirmoja, jotka täyttävät myöskin suomalaiset pullot. Esimerkiksi Pohjois-Saksassa on Schröder Gas http://www.schroeder-gas.de/standorte.html viidellä paikkakunnalla. Vuosi sitten kokeilin ja hinta oli silloin 15,75.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.