Matkalla Fuengirolaan

SIMPANEN PAAVO 12.08.2008 21:50

Tervehdys Oulusta ! Olemme lähdössä Auto+Vaunu yhdistelmällä haaparannan-kautta espanjan-fuengirolaan,sukulaiten luona kyläillen ruotsissa. Matkasuunnitelmamme mukaan olemme Malmön sedulla 12/9 Olisko Garavaanareita samaan aikaan matkalla,tarkoitus olisi käydä luxenburissa,sieltä barcelonan kautta fuengirolaan,kyllä voisi olla muukin matkareitti,jos on ehdotuksia,olemme eka kertaa matkalla vaunuillen,meillä on camping sekit.

PURSIHEIMO TOPI 12.08.2008 23:43

Ei sellaisesta useamman vaunukunnan yhteismatkasta tahdo mitään tulla. Korkeintaan, jos sopii seuraavan päivän päämäärän. Liikennevaloissa jo jää toisesta ja siinä sitten etsitään puhelimen välityksellä toinen toisiaan.

LAINE SEPPO I 13.08.2008 08:59

Kyllä se onnistuu. Rutut on matkanneet letkassa mailman sivu. Pitää vaan olla Lälläri tahi nykyisin PMR puhelimet. Pelisäännöt olisi hyvä olla sovittuna etukäteen, samoin tankkaukset, ettei aina ole jollain tankki tyhjä väärään aikaan. Yksi vetää ja muut seuraa eikä mitään sooloilua. Onnistuu jopa 3-4 vaunukunnankin kanssa periaatteella;" yhteispelillä se sujuu".

AHONEN KAI 13.08.2008 14:02

Mitä hyötyjä saavutetaan tuollaisella letkassa kulkemisella?

Jo ajatus siitä että pitäisi jonkun lappuhaalariheebon ohjeistuksella/perässä kulkea läpi euroopan, tuntuu vieraalta, meistä.

Mutta meillä onkin aidot kamelisandaalit oman tien kulkemiseen ;)

LAHTI ANTTI 13.08.2008 15:46

Kai.

Se hyöty, mitä sillä saavutetaan on usein ensikertalaisten mukana olevien turvallisuuden tunne. Varsinkin, jos kaikilla ei ole riittävää kielitaitoa, niin joillakin se porukasta varmaankin löytyy. On arvaamaton apu, esim. liikenneonnettomuuden, teknisen vian tms. kohdatessa.

Itse olen joskus "vetänyt" 7 vaunukunnan letkaa PM-päiville, eikä se tuottanut ongelmia mukana olleille. Ja matkan aikana tapahtui 2 liikenneonnettomuutta, toinen liikennevaloissa kun takaa tullut autoilija yritti tulla vaunuun sisällä takapäästä, ja toinen lievempi leirintäalueen portilla myös ulkopuolisen aiheuttama peräänajo.

Molemmissa tapauksissa lällärit olivat tarpeellisia tiedonvälittäjiä etu- ja takapään autoille.

Myös ennen lähtöä porukalla oli alustavasti suunniteltu matkareitti ja löysä aikataulu. Jos joku halusi lähteä omille teilleen, hän teki sen.

Myös määrätyille l-alueille olin etukäteen sopinut paikkavarauksen kaikille. Joka systeemi toimi täysin.

terv. @veli-Andrei

NIEMI ROLF R 13.08.2008 15:54

Kyllä se onnistuu myös 5-6 autokunnan kanssa. On kokemusta jopa 3-4 viikkoa Euroopassa kestäviltä ryhmämatkoilta joita mm. VOP-kerho on toteuttanut useamman kerran. Vaatii kuitenkin osallistujilta alusta alkaen oikeanlaista asennetta ryhmässä kulkemiseen. Sovituista pelisäännöistä on pidettävä kiinni. Hankitaan hyvät kartat mahd. navigaattorin lisäksi ja LA-puhelin vaivattomaan kommunikointiin. PMR puhelimien kantavuus ei aina riittävä mm. maasto-olosuhteista johtuen. Hyvä matkan aikana pitää yhteinen päivittäinen "kartta palaveri" jossa päätetään käytännön asioista kuten esim tankkaustarpeista sekä seuraavan päivän ajorupeamasta, sillä jokaisen autokunnan tulee koko ajan tietää missä kohtaa kartalla ollaan menossa. Tärkeä myös sopia etukäteen siitä, mikä on karavaanin joka aamuinen lähtöaika. Siitä voi muutoin tulla melkoinen painolasti matkan edetessä. Ryhmän johtaja/vetäjä kuuntelee toisten pielipiteitä mutta tekee viime kädessä tärkeät päätökset ryhmän kokonaisetu huomioon ottaen. Ja kuten edellinen kirjoittaja lopuksi toteaa, "yhteispelillä se sujuu"

NIEMI ROLF R 13.08.2008 16:07

Olisi ehkä Kai Ahosen hyvä miettiä sitä miksi miljoonat ihmiset tässä maailmassa lähtevät joka vuosi matkatoimistojen järjestämille ryhmämatkoille. Miksi jokainen turisti ei järjestä oman matkansa itse. Ja lopuksi voitaneen kysyä miksi kamelit kulkevat läpi Saharan karavaanissa? Mitä hyötyä sillä saavuttavatkaan?

SILMUNEN HANNU 13.08.2008 16:30

Tämähän on taas vain ja ainoastaan mielipide ja makukysymys, mistä ei kannata/voi riidellä, sen sijaan hedelmällinen keskustelu on aina paikallaan.

Mikä on yhdelle kauhistus, voi olla toiselle ainoa mahdolllisuus. Onneksi meistä jokainen saa vapaasti valita, lähteekö seuramatkalle vai ei.

Itse lähtisin ryhmämatkalle vain sen Saharan poikki kamelikyydillä, mikä olisi varmaan mahtava kokemus rankkuudestaan huolimatta:)

t.Kaarina

LAKKA RAIMO 13.08.2008 20:49

Erittäin asiallisia huomioita asenteesta ja että pidetään kiinni ennalta sovitusta Hyvä myös muistaa etteivät kartat/navigaattorit vie mihinkään ellei osaa lukea karttaa/käyttää navia.Ne on opeteltava jokaisen kotimaassa!

TIKKANEN MIRJA 13.08.2008 21:04

Kyllä sitä voi porukallakin reissata. Muutama vuosi sitten tutustuimme perheeseen levikkeellä. Nyt ollaan kahtena kesänä oltu porukassa liikkeellä. Välillä oltu erillään mutta pääasiallisesti porukassa. Mikäs sen parempaa kun saa ihan ystäviäkin harrastuksen myötä! Tietysti riippuu luonteistakin että tuleeko juttuun mutta me tullaan. Molemmat yhtä vilkkaita perheitä ja kauheita puhumaan. =) Lällärit meillä on kommunikointivälineenä ajossa ja jos ollaan kuuluvuusalueen ulkopuolella niin toinen keksii jotain mielenkiintosta hommaa odotellessa tai keittelee vaikka kahvit. Kaikenlisäksi lapsilla on ikäistään seuraa...Aikuisiällä on muutenkin hankalampaa saada ystäviä, tän karavaanariuran myötä on tullu jo monta uutta ystävää. =)

AHONEN KAI 14.08.2008 01:59

"Olisi ehkä Kai Ahosen hyvä miettiä sitä miksi miljoonat ihmiset tässä maailmassa lähtevät joka vuosi matkatoimistojen järjestämille ryhmämatkoille"

Menisköhän se niin että mukavuudenhalu, uusavuttomuus, yleinen kädettömyys ja tottuminen siihen että kaikkimulletännehetivitunnopeestiennytjaksakeskittyätaiajatella hopihopi.

Me lähdettiin -99 ensikertaa talvella Espanjan Portugalin suuntaan omin nokkinemme, auto oltiin hommattu kesäkuussa ja ketään etelässä olleita emme tunteneet kuin muutenkaan karavaanareita kun olimme aiemmin harrastaneet veneilyä.

Veneillessä porukalla päätettiin aamulla seuraava satamapaikka tai seuraavan viikon löysähkö suunnitelma ja jokainen kulki omia teitään omalla aikataulullaan jos tavattiin niin kivaa riitti taas seuraavaan lähtöön asti yhdessä.

Me emme ole oikein innostuneet tuosta jonossa kulkemisesta ja peiliin vilkuilusta kokopäiväisenä, tuttuja tapaamme viikkoaikataulun puitteissa, kuka missäkin minäkin viikkona.

Mutta me olemmekin sitä rupusakkia, ilman punaista ärrää ;)

"Ja lopuksi voitaneen kysyä miksi kamelit kulkevat läpi Saharan karavaanissa?"

Olisko osa näitä noviiseja? ;))

HYTTILÄ ESKO O 14.08.2008 08:28

Eipä minulle tulisi mieleenikään mennä jonkun kanssa samaa matkaa, käydä syömässä toisten mieltymyksien mukaan ja viettää aikaa joissain paikoissa vaikkei itseä huvittaisi. Ei todellakaan. 20 vuotta kierrellyt eikä ikävä ole tullut. Joskus menen jopa seuramatkalle. Mutta se "seuramatka" loppuu siihen lentolenttäbussiin, alkaa uudelleen kun lentokenttäbussi lähtee pois. Muun ajan omissa oloissa, omissa eväissä, eikä vahingossakaan opastetuille kierroksille.

LIIMATAINEN HANNU 14.08.2008 08:39

Kai on vaikee luonne, neliskanttinen! Vain hänen visiot ja tavat ovat hyväksyttäviä, muiden sydeemit ovat PC:stä. Elämä on heleppoo kun on aina oikeassa, muut väärässä. Paitsi että joskus saattaa tulla tilanne jolloin on pyydettävä jopa niiltä punaisilta R:iltä helppiä, jonkinlaista.

Mitä sitä kinaamaan miksi jotkut haluavat reissata porukassa, toiset ovat omien polkujensa kulkijoita. Molemmat mahtuvat tienpäälle ja pääsevät jopa perillekin. Turhaa vääntöä 'kumpi ompi parempi, sänky vaiko seslonki'?

Vaikka eihän tässä siitä ole kysymyskään, Kaitsun tietäen pelkkää otaltelua periaatteesta, 'hanttiin panen vaikka asiasta en tiedä mitään'! Ihminen on kuitenkin laumaeläin, turvaa haetaan joukosta (Big-G:ltä?). Eikä siinä mitään pahaa.

Ps. Kai on selvästi kuitenkin sellainen kameligubbe! ;-))

AHONEN KAI 14.08.2008 18:03

Täällä vaihdetaan mielipiteitä ulkomaan matkailusta, oma kirjoituksesi kuuluu enemmänkin henkilökohtaista-palstalle.

Hyvää joulun odotusta nettiystäväni Hannu

PS. Älä suotta vastaa tänne, tulen piipahtamaan teidän nettivaanareiden jäsenkeskusteluihin ennen lähtöä talven rientoihin.

LIIMATAINEN HANNU 14.08.2008 18:27

My second best friend Kai! Pakkohan minun on jotain vastata, ettei asia unohtuisi sinulta, Jouluun kun on pitkälti aikaa!

Se että en kommentoinut niinkään ulkomaanmatkailua, enemmänkin Sinun henkilökohtaista suhtautumistasi asiaan, se on tietty minun henk.koht. 'vamma'!

Kun/jos vielä jonakin hetkenä tapaamme siellä etelän lämmössä, niin toki ystävällisesti aivan nautimme etelän rypäleiden mehua muutaman astiallisen, hyvässä karavaanari hengessä! ;-))

Hauskaa Pääsiäistä, nettiystävä Kai!

PURSIHEIMO TOPI 15.08.2008 02:17

Kyllä noilla matkoilla mekin on tutustuttu uusiin ihmisiin ja jopa ystävystytty. Mutta tuota peräkkäin ajoa en omakseni tunne. Ollaan sovittu joku treffipaikka, jonne itse kukin menee omaan tahtiin. Päivämatkan aikana voi pälkähtää päähän jokin kohde, jonne haluaisikin mennä. Miksi silloin muuttaisin muiden letkassa kulkevien suunnitelmia tai miksi luopuisin omasta päähänpistostani? Jokainen voi tietysti tehdä minkä parhaaksi kokee. Tuo polttoaineen täydennystauot, jotka pitäisi etukäteen sopia menee kyllä minun ymmärrykseni ohi. Mistä tiedät etukäteen, mistä saat edullisinta polttoainetta.

TIKKANEN MIRJA 15.08.2008 08:24

Juu ei mekään aina peräkkäin ajella, mennään siten ku mukavalta tuntuu..Sovittu vaan että tavataan määränpäässä. Mutta meillä oli tänäkin kesänä sama tavoite, sisävesikalastus joten tuli sitten ajettua peräkkäin paljonkin. Välillä otettiin etäisyyttä =)

Toisaalta ärsyttää että Simpaset hakevat matkaseuraa ja vastaukseksi tulee kuorolaulantaa kuinka me ja me ei tykätä sellaisesta reissaamisesta. Sille asialle vois perustaa oman ketjunsa. Tässähän ei siitä matkustustyylistä ollut puhekaan. Itselläkin taitaa tulla jo kolmas asiaan liittymätön viesti. Soo soo.

ANTTILA MARKKU 15.08.2008 11:11

Jotkut ihmisistä vaan on vaikeita edes itse asiaa tajuamatta.En ole vaunuletkassa ajanut, sen sijaan rekkaletkassa useasti.Ilman sen kummempaa ihmettelyä, edellä ajaa se joka uskoo parhaiten osaavansa perille ja muut parhaansa mukaan perässä.Tankkaukset suurin piirtein kaikilla yhtàikaa.Niinhän se menee kai vaunuilijoillakin jos kulutus on "viis litraa satasella vaunun kanssa"se ei ole niin tarkkaa tankataan missä halvalla saa.

SIMPANEN PAAVO 16.08.2008 22:21

Kiitos runsaista mielipiteistä! Tarkoituperäni oli ehkä hieman toinen,tai en osannut ilmaista asiaani oiken,Olen kyllä kulkenut autolla sekä moottoripyörällä euroopassa/venäjällä,asustellen autossa tai hotellissa. Kun työtuntini tulivat täyteen,olemme vaimoni ja koiramme kanssa jonkin verran vaunuilleet. Luultavsti emme tarvitse ajo tai kieliapua,olen antanut joskus ajoapua suomalaisille euroopassa.Camping alueet ovat meille tuntemattomia,sekä reitti vaihtoehdot majapaikkojen suhteen. Onnettomuus tilanteissa on yleensä etu kun on kavereita eseampi joukkueessa.Terveisin yli 32vuotta fuengirolassa kulkenut aika kokematon Caravaanari,liikennöitsijä evp.toivottavasti näemme tuolla euroopan solilla/fuengirolassa,itse asumme talven torreblangassa.Tärkeintä minulle olisi saada ehjänä perille meidän perhe sekä veteraani ikäinen MOPSIKOIRA Sanni.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.