Slovenian moottoritiemaksut

PELTOLA ANTTI E J 09.08.2008 17:13

Olimme perheen kanssa muutama viikko sitten autolomalla Sloveniassa. Kaunis, siisti ja suomalaisille edullinen maa jota voi suositella varauksitta.

Vaikka maa onkin pieni kannattaa siellä käyttää erittäin hyvää moottoritieverkkoa. Pieniä paikallisteitä siirtymätaipaleilla ajellessa menee kallista aikaa hukkaan. Moottoritiet ovat pääosin maksullisia ja tulleista pääsee joustavimmin pysähtymättä läpi ostamalla etukäteen ns. vinjetin (maksutarra joka kiinnitetään auton tuulilasiin). Sen hinta on 36 euroa.

Lomaltamme jäi muistoksi ko. vinjetti. Jos joku tarvitsee sellaista henkilö- tai matkailuautoon voin lähettää sen kirjekuoressa 20 euron summaa vastaan. Vinjettimme on voimassa 12.1.2009 saakka. Kysellä saa puhelinnumerosta 0400 712368.

Antti Peltola, Parola.

NEVALAINEN TIMO 12.08.2008 15:09

Ostaisin. Yritin soittaa, mutten saanut yhteyttä.

puhelinnumeroni on 050 563 2571

Timo Nevalainen Tapionkatu 31 E 80230 Joensuu

PURSIHEIMO TOPI 12.08.2008 23:46

Mitenkäs tuon vinjetin olet saanut ehjänä irti tuulilasista, jos sen siihen liimasit. Itse en ole koskaan onnistunut.

SILMUNEN HANNU 13.08.2008 17:19

Tätä minäkin ihmettelin! Harrastaako porukat siis noitten vinjettien "uusiokäyttöä" vai oletteko vahingossa ostaneet niitä kaksi kpl?!

Ei ole koskaan tullut mieleen alkaa noita vuoden kestäviä irti repimään ja myymään tai antamaan toisille, jotenkin se minusta tuntuu autokohtaiselta maksulta.

Pari kertaa ollaan kyllä itse iloittu, kun vuoden kakkos-matkalla ollaankin huomattu, että hei, Sveitsin maksutarra onkin vielä voimassa:)

Vaikka eiväthän nuo isoja rahoja ole, joku kuitenkin pitää kyseisten maiden maantieverkostoa kunnossa minun vain tulla ja kulkea niitä pitkin.Eikä mtakailumarkkoja ainakaan meiltä joka reissulla kaikkiin maihin jää,esim.Itävallan ja Sveitsin luoteiskulmauksen kautta monesti vaan ajetaan läpi.

t.Kaarina

LAINE PENTTI 14.08.2008 21:30

Jospa se on samanlainen kuin Unkarissa,eli ei liimattava ollenkaan.

EEROLA TEEMU J 15.08.2008 19:10

Ilmeisesti niissä on maakohtaisia eroja tarttuvuudessa ja ehkä myös kiinnityksen "huolellisuus" vaikuttaa. Ostettiin 10 vrk Itävallan tarrat keväällä mennen tullen ja kiinnitin ne helläkätisesti tietäen poistovaikeudet. Hyvin lähtivät kun kulmasta sai otteen ja liimaa olisi riittänyt uuteenkin kiinnitykseen.

Kun joku on huolissaan että tarroja käytetään useammassa autossa, niin voi voi sentään kun niin ei saisi tehdä ym. päivittelyä. Ellei ko. maan tarrapoliisit edellytä esim. rekisterinumeroa kirjoitetavaksi tarraan, niin miksei sitä saisi käyttää toisessakin autossa? Onhan niillä otsaa periä täysi maksu, vaikkei tarraa tarvitsisi kuin parina päivänä koko voimassaoloaikana.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.