Puolan päätiet1

LAINE PENTTI 07.08.2008 21:17
HALONEN ARTO K 07.08.2008 21:27

Niin mitähän niistä????

terv Arto H

LAINE PENTTI 07.08.2008 21:48
Pääs viesti karkaamaan!Olin F1-kisoissa Unkarissa,mennen Baltian kautta,siellä tiet olivat vielä siedettävässä kunnossa,mutta Puolan tiet,ainakin linjalla Bialystok-Lublin-Krakova,Krakova-Varsova-Bialystok olivat niin surkeassa kunnossa,että taitaa kestää jonkin aikaa ennen kuin ajelen uudestaan sillä suunnalla.Edellisestä reissusta siellä on pari vuotta,jolloin sama reitti oli paljon paremmassa kunnossa vai muistanko väärin?
PINOLA OLLI P 08.08.2008 09:22

Me taas tulimme muutama viikko sitten Varsova-Bialystok-Suwalki eli E67 pitkin Tallinnaan ja tiet ihan ajettavia.Olimme eka kertaa Via Baltikalla,ennen ajettu Ruottin kautta,tai laivalla Saksaan.Kokemus oli niin hyvä ettemme enää muuta reittiä käytäkkään.Ei moitteen sanaa koko reitistä!(kun lomafiiliksellä liikkuu)

HALONEN ARTO K 08.08.2008 09:40

Onko kukaan ajanut Varsovan itäpuolelta reittiä Bialystok-Lublin? kartalta näyttäisi mukavan suoralta, itse jonkun kerran Varsovan läpiajossa eksyilleenä, ei yhtään tee mieli mennä taas sinne. Reissuun 9.9. Croatiaan via balttika.

Arto H

PAANANEN PAULI K J 08.08.2008 11:19

Ajoimme kesäkuussa täältä palstalta saadun ajo-ohjeen mukaan, kiitos vielä kerran hyvät oli vinkit ! Kroatiaan Trogiriin Via Balticaa.

Näin se meni: Tallinna - Riika, citycamping - Kaunas nyt avattu kuulemma citycamping sielläkin - Augustow, kanavaristeilyä. - Bialystock - Lublin- ja sitten kannattaa, jos kiinnostusta on, kopeloida jarrua Puolan vanhimman kaupungin Sandomierzin kohdalla, heittää vähän sivuun, mutta kaupunki on sen arvoinen. Sandomierzin camping on tien vieressä, hyvät palvelut, ja pääsee hienosti kävellen tai fillarilla vanhaan kaupunkiin. Rzeszow, rajan yli Slovakiaan, kohti Unkarin Egeriä, josta ei löydetty kunnon lutraamoa, viehkeä kaupunki kuitenkin. Budapest - Balatonin sivuitse - Zalagaros, ja taas tässä kohtaa jarrua, Zalagaroksessa on oikein kunnon lutraamo, kyllä lähtee, meinaan stressi ! Kokopäivälippu kylpylään, ja nauttikaa ! Lutraamisen jälkeen pudoteltiin sitten Zagrebia kohti ja siitä alas rannikolle.

Kesäkuussa, niinkuin syyskuussakin varmaan, tuo Puolan itäinen reitti on mukava ja hiljaisempi ajaa, ei niin paljon rekkoja, ja hyviä ravintoloita oli paljon reitin varrella.

Takaisin ajoimme Krakovan kautta ( pitkästä aikaa ) ja saamamme varoitukset Varsovan valtavista ruuhkista olivat totta, Varsovan " ohitus " kolme tuntia, tavallisena keskiviikko päivänä !

Paluumatkalla Puolassa poikkesimme Mazyrian - järvialueille, joka tuntuuu olevan puolalaisille tärkeä lomanvietto paikka , ja sitten Suwalkin kautta Baltiaan, ja Tallinnaan.

Tsekki yllätti taas iloisesti, Prahaan emme vaivautuneet, vaan olimme Ceske Budojevicessä, Ceske Krumlovissa, ja Telcissä, kaksi jälkimmäistä ovat Unescon maailmanperintökohteita. Kyllä turistin kelpaa Tsekin maaseudulla, euro on vahva tsekkikorunaan nähden, halpaa oli, aivan toinen hintataso kuin Prahassa !

Kroatiassa olimme Pagin ( se pitsi/juusto/ ilman puita oleva saari ) saarella Camping Simunissa, joka on varsinainen IKEA-camping, ensivuonna uudestaan ko. saarelle, koska tänä kesänä aikuinen turisti valitsi väärin, Camping Simunin, olisi pitänyt mennä Novaljaan leiriin, heh !

T: Arja

PAANANEN PAULI K J 08.08.2008 12:18

nimittäin niitä on aika niukanlaisesti ? Meidän ainakin oli hiukan vaikea löytää camping-alueita tuolta reitiltä, niitä ei ollut kovinkaan runsaasti. Tapasimme Krakovassa kaksi pyöräilijää, toinen oli ruotsalainen, hän tullut alas jokseenkin tuota samaa Itä-Puolan reittiä kuin mekin, ja sanoi myös , että oli vähän tai ei ollenkaan kämppäreitä. Ruotsalaisfillaristi olikin joutunut kysymään talojen pihoilta teltan pystytyslupaa, ja oli kuulemma aina sen saanutkin, ja vielä aamukahvitkin päälle.

Jos palstalla on joku joka tietää tuolta reitiltä lisää camping-alueita, olisi kiva kuulla ihan jo ensikesääkin ajatellen. Toivoo : Arja

HYTTILÄ ESKO O 08.08.2008 13:19

n 3 vuotta sitten menin. Tiellä vähän kuoppia,kyliä jne. Ei mitään mahdotonta. Lublinin keskustn nurkalla ihan ok Camping. Sitten siitä ajoimme Egeriin jossa pari campingia. Siitä Tiszafurediin missä oivia kylpylöitä.

KUJANPÄÄ MARKKU J 08.08.2008 15:48

Tompalle panin rajalle saavuttua Malborgin linnan kohteeksi ja mokoma ajatti suurimman osan lähes ajokelvotonta tietä. Tuolla reitillä tyypillinen Puolan kontrasti sopi hyvin. Suurin osa tiestä melkein ajokelvotonta ja välillä pieni pätkä sileetä kun vauvan pylly. Ihmettelen kauhiasti kehuja Puolan tiestöstä.

Vaunuilijat eivät onnekseen kuule sitä 'huonosti' pakatun lasitavaran meteliä. Suosittelen melamiinisettiä kaikille Puolaan matkaajille.

HYTTILÄ ESKO O 09.08.2008 13:45

nii.. volvossa ainakin oli hiljaista. ei lasit kilissyt. Toisekseen ajoin isompia teitä,en kärrypolkuja

JANHONEN MATTI 10.08.2008 13:49

Lublinin eteläpuolella on Camping Graf-Marina www.graf-marina.pl Camping alueen os: 20518 Lublin, ul. Kreznisca 6.

Ihan hyvä yöpymispaikka on myös hieman Lublinin pohjoispuolella Niemce´ssä sijaitseva Tir Parking (24 h) Orlen Stop Cafe. Hinta muistaakseni 7 e/yö. On suihku ja WC ja auton vedet ja vessa-asiat hoituu. M-auton voi ajaa huoltamon sisäpihalle jolloin rekat ei pahemmin häiritse. Paikan koordinaatit: 51.37077N 022.63363E

LAINE PENTTI 10.08.2008 19:53
Kymmenisen kertaa mennyt Keski-Eurooppaan Baltian ja Puolan kautta.mutta mielestäni tiestö Puolassa oli nyt ainakin

tosi syvillä urilla(Bialystok-Lublin-Krakova,Krakova-Varsova-Bialystok),joten en minä ainakaan kehu kyseisiä teitä,

BROSTRÖM PETTER 13.08.2008 09:37

Menneen kesän kokemuksella hyvä reitti etelään on Augustowista 61 pitkin Varsovaan. Varsovasta E67 pitkin Piotrkow Trybunalskiin ja siitä E75 Czestochowaan sitten Katowicen vieritse Krakovaan. Lopun voi valita oman mieltymyksen ja suunnan mukaisesti. Ko. tiet olivat todella hyvässa kunnossa verrattuna teiden yleiseen kuntoon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.