Etelä Norjaa

LEMPIÄINEN JUKKA S 07.08.2008 14:06

Moi ! Olisi tarkoitus pienen Norjakierroksen jälkeen "piipahtaa" Kristiansandissa kylässä. Lähestyisimme kaupunkia pohjoisesta (tietty) ja kysyisinkin kumpiko olisi mielestänne maisemallisesti hienompi/kiinnostavampi reitti; länsi/lounais rannikkoa pitkin (tietä E39) vaiko keskeltä (tie nro 9)?

HAUTAVIITA ERKKI A 16.08.2008 14:22

Hei Jukka! Olimme juuri matkalla Ruotsista Norjaan ja edelleen Tanskaan. Ajoimme Kristiansandiin 9-tien kautta (Setesdal)ja kyllä kannatti, maisemat todella upeat, tiet hyviä ja kämppäreitä (laadukkaita) riittävästi, jotta päivämatka voi olla lyhyt, jos haluaa. Hovden niminen paikka yli 800m:n korkeudessa on todella suositeltava, tekee nyt jo mieli palata sinne. Hintataso Norjassa on melkoisen järkyttävä, mutta sielä huomattiin olevan sellainen Espanjan tyylinen ilmiö, että hinnat olivat edulisemmat sisämaassa kuin järisyttävän kalliissa Kristiansandissa (meillä sesonkiaika). Naftan ja bensan hinnat suunnilleen Suomen tasoa. Jos menette yli Tanskaan, niin valitkaa Hastholmin lautta, se on vähän halvempi ja erittäin nopea, 2 tuntia meno, kuin Hirstholmin lautta. Älkää uskoko mainoksia, että auto+5 henkeä alk.199 Nkr, sillä se on joskus keskellä talvea, sesonkiaikana ylitys maksaa lähes 300€!!! Suosittelemme suuresti Skottevikin Feriesenteriä Kristiansandissa kämppäriksi, siellä on kaikki, saimme jopa nokkahaukia ja puna-ahvenia rannalta. Alue on todella upea,ulkomerellä ja monipuolinen, mutta meidän Norjan matkamme kallein (sesonki?).Toivotamme teille hyvää ja onnistunutta matkaa Setesdaliin. PS. Suunnittelimme itsekin menevämme ensin rannikkoa pitkin, mutta hyvin kävi näinpäin. Terveisin Eki ja Tanja + lapset.

TYNYS HEIKKI 17.08.2008 19:15

Nafta kyllä maksaa ihan jotain muuta kuin Suomessa. Norjassa 1,70 - 1,80 €/litra, Suomessa jopa alle 1,35.

HAUTAVIITA ERKKI A 19.08.2008 21:44

Jep taas! Arvasinkin näin käyvän, Jukka älä ihan usko kaikkea ns. "virallista" tietoa, mitä julkaistaan, mekin uskottiin ennekuin kävimme Norjassa. Ensinnäkin kurssit nousivat = kallistuivat Euroon nähden kuukauden matkamme aikana ja vastaavasti polttoaineiden hinnat laskivat aika reippaastikin lyhyessä ajassa. Lähtiessämme me tyhmät tankkasimme Fordimme tankin täyteen Suomessa, litra maksoi silloin halvimmillaan Turun suunnassa n.1,43€/l. Norjassa kallein tankkaus NYKYISEN kalliimman kurssin mukaan oli n.1,71€/l ja halvin n.1,57€/l. Fordin n.55 litran tankkauksen kalleimman (Norjassa) ja Tanskan sekä Ruotsin halvimman tankkauksen välinen ero oli n.10€, jos tuota ei ole valmis maksamaan ja hyväksymään, niin ehkä on parempi miettiä lopullista vuosipaikkaa. Ja sitten, miksi verrata jossain kalleinta ja jossain halvinta ääripäätä keskenään? PS. Onhan sitä kuitenkin mentävä halvan Ruotsin kautta, jos se vaikka toisi tarvittavan "säästön".

Terveisin Eki

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.