StoreBeltin siltamaksuista..

MÄKINEN JARI 02.08.2008 23:14

Kysynpä asiasta, jostain varmasti joku muukin on jo kysynyt, vaan toivottavasti joku kokoneempi karavaanari osaa siltamaksulogiikan selittää. Olimme puolessakuin asuntoautolla matkalla Jyllantiin ja Storbeltin sillan porteilla päätimme kuten aiempinakin kertoina ( tosin silloin henkilöautolla ) mennä luottkortilla toimivasta portista. Kaikki sujui hyvin,läpi päästiin :-) vaan nyt kun luottokorttimaksu tarksitin, niin siltamaksuna oli otettu toiseksi ylin campervan -luokka, eli 620 kruunua ( 83 euroa ). Automme on Dethleffsin alkovi -malli, eli pituutta autolla pölkupyörätelineen kanssa hieman yli 7 metriä, painoa rekisteriotteen mukaan alle 3500kg.

Missähän kohtaa hoopoiltiin vai tulikohan meille ns. normaali taksa? Mitenkähän ne arvioitsee auton pituuden/ painon, olisko pitänyt päästä 315 kruunulla?

PESONEN OSSI K 03.08.2008 10:47

teillä on otettu vaunu-auto hinta koska meillä on 600kr vaunu -auto siinä maksulapussa on puhelin numero soittakaa sinne ottakaa jäljennös kuitista ja lähettäkää sinne eikö kuitissa ole osoitekin meilä kerran kävi että otettii rekka-hinta saatiin rahat pankkitilille asunto auto on halvempi kuin vaunu autome kuljemme jokavuosi silloissa kun asumme ruotsissa

JANHONEN MATTI 03.08.2008 10:56

Äkkiseltään näyttäisi siltä, että autosi on sijoitettu väärään maksuluokkaan ja olet tästä syystä joutunut maksamaan lähes kaksikertaisen maksun. Voisihan tuosta reklamoida jos kuitti on tallessa. Autosi kuva on kyllä siltafirmalla vielä tallessa. Manuaalikassa olisi saattanut olla parempi vaihtoehto. Sen kanssa kun voi aina kommunikoida - jos ei muuten niin rekisteriotetta näyttämällä. Onhan tietysti mahdollista, että autosi kokonaismassa onkin ollut >3,5 t ja porttiin on asennettu "pikavaaka" joka pystyy punnitsemaan antureiden yli ajavan ajoneuvon varsin tarkasti aina 50 km/h nopeuteen saakka. Itävallassa tätä uutta punnitusteknikkka on jo ainakin käytössä.

SAARI JUHA 03.08.2008 22:38

Terve!

Meilläkin tasan 7 m pitkä pefletti alkovilla. Maksu oli viime vuonna sama 620 DKK vaikka oltiin manuaalikassalla. Tuossa alhaalla siltainfosta kopioidut hinnat näyttävät, että yli 6 metriset kuuluvat kalliimpaan luokkaan automaattisesti oli paino mikä hyvänsä. En tiedä oliko varmasti oikein, mutta kiltisti maksettiin. Menopaluulipusta saa alennukset, eli kannattaa hankia sellainen jos on palaamassa samaa reittiä.

Samat luokat oli käytössä myös molemmilla lauttayhtiöillä Helsingörin ja Helsingborgin välillä.

Autocamper over 6 m maks. 3.500 kg, enkelttur* 315 DKK Autocamper over 3.500 kg og op til 10 m, enkelttur 620 DKK

Meille muuten kävi viime syyskuussa sellainen juttu, että kovan tuulen takia emme päässeet Storabeltille keveillä asuntoajoneuvoilla vaan jouduimme yöpymään sillan vieressä olevalla huoltoasemalla. Kannattaa varautua myös semmoiseen vaihtoehtoon. Lautat harvoin jos koskaan pysähtyvät tuulen takia,joten jos on kiire kannattaa suunnitella reitti lautoille.

Terveisin Jussi

HYTÖNEN REIJO T 03.08.2008 23:09

Kerran mentiin lainassa olevalla pienellä pefletillä sillan yli.Oltiin sitä mittilöity etukäteen,että menisi halvempaan luokkaan mutta niin vain hinta pamahti luokkaa ylemmäksi.

Koitin siinä kommunikoida,että tää on alle 6 metriä mutta neito ilmoitti pituuden tarkasti ja sanoi näkevänsä sen koneelta.

Se toinen osuus Ruotsiin mentiin sitten lautalla.Siinä sitä vielä ihmeteltiin lauttarannasa pituutta niin sattui silmiin takana keikkuva polkupyörä teline.Sehän siellä teki pituutta johon mittalaite ilmeisesti reagoi.

Sillan ylitys oli muuten mieleen painuva.Oli niin kova tuuli,että sai ratista vääntää kunnolla tuulen suuntaan,sitten kun tuli kannatin palkit joiden kohdalla oli tyyntä niin meinasi mopo lähteä käsistä,niin kova heilahdus se oli ja taas heti perään tuulen vaikutus.Varmaankin oli aika lähellä sulkemis rajaa silloinkin.

OLLIKAINEN PEKKA 04.08.2008 07:48

Kyllähän hinnaston mukaan teiltä oli pitänyt 6-10 metrisestä autosta ottaa tuo 315 DKK. Mutta jos painoa yli 3.5t, niin sitten tuo 620 DKK oikein.

Tiedot löytyvät englanniksi http://www.storebaelt.dk/english

P

PESONEN OSSI K 04.08.2008 12:15

ei siellä kukaan mittaa oltiin juuri toukokuulla saksassa maksettiin vähän yli 600kr vaunu-auto asunto-auto on halvempi 300-400kr ei kukaan punnitse tai mittaa siinä kuitissa on osoite ja puh.numero ja siellä on kamera kyllä ne näkee koska ootte kulkeneet jos haluatte rahaa takaisin niin kannattaa ottaa yhteyttä mekin saatiin kun vahingossa ottivat isomman summan

MÄKINEN JARI 14.08.2008 20:53

Hei! Jatkan omaa viestiäni, koska tässä välillä on asiaa selvitetty. Soitin Storebeltin sillan palvelunumerooon ja muutaman tanskankielisen ohjeen ja uudelleenvalinnan jälkeen pääsin asiakaspalvelussa puhumaan englanniksi Ken- nimisen kaverin kanssa. Asiaa selvitettyämme, hän pyysi minulta kopion rekisteriotteesta ja päivämäärät koska olimme linjalta ajaneet sekä tilinnumeron. Rekisteriotteen hän tarvitsi, että voi tarkistaa auton painon ja rekisterinumeron. Lupasi korjata asian ja sain vahvistuksen heidän virheestään sähköpostilla. Taksa olisi kuulunut olla se mikä tuon kokoluokan autoissa on, eli 315 kruunua. Nyt tässä siiten vain odotellaan, milloin korjaus näkyy tilillä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.