Matkailuauton vuokraaminen Jenkeissä?

JOKI MARI 29.07.2008 03:20

Vasta on tämän kesäiset reissuvehkeet purettu ja ensi kesän matka jo siintää haaveissa. Ajattelimme rohkeasti yrittää tehdä pitkäaikaisesta haaveesta totta ja lähtä rapakon taakse kiertoajelulle. Onko kellään kokemusta matkailuauton vuokraamisesta Jenkeistä tai omalla siellä reissaamisesta? Mielellään kuulisi kokemuksia ja vinkkejä.

Mari

PURSIHEIMO TOPI 29.07.2008 12:26

Lähdemme nyt syyskuuksi jenkkeihin. Matkamme on jo kymmenes. Kaikki matkat olemme tehneet tavallisella henkilöautolla. Emme näe mitään syytä miksi matkaa tekisi isoilla asuntaautoilla, jotka kuluttavat polttoainetta ihan mielettömiä määriä. Motelliverkosto on niin kattava ja runsas, ettei mitään etukäteisvarauksia tarvitse tehdä, ellei matka osu kiivainpaan matkailusesonkiin. Vain kerran olemme etukäteen varanneet yöpymisen. Yleensä pääset ensimmäiseen haluamaasi motelliin. Meilläkin muutama turha yritys on johtunut vain siitä, ettei ollut juuri silloin saatavana tupakoimattomille tarkoitettua huonetta. Yöpyminen kahdelle hengelle kahdessa erillisessä Queen-size vuoteessa maksaa noin 50-70$ eli noin 30-45€. Hintaan sisältyy aamiainen. Lounaan syömme, joko syömällä itse tehdyt eväät piknik-alueilla tai sortumalla Subway-ravintolaan. Mukana on kookas jääboksi, johon jäitä saa edullisesti kaikkina vuorokauden aikoina huoltoasemilta ja marketeista sekä motelleista maksutta. Jääboksissa juotavat pysyvät tosi kylminä ja voileipätarvikkeet säilyvät hyvin. Jokaisen motellikeskittymän läheisyydessä on lukuisia ravintoloita, joissa syömme päivämatkan päätteeksi. Pimeyshän tuolla alkaa jo aikaisin ja on turha ajella pimeässä. Matkalle kannattaa otta ehdottomasti navigaattori, jossa on uuden mantereen kartat. Sieltä löytyy helposti ravintolat ja motellit. Motellit löytää myös motelliketjujen omista luettoloista, joissa on ao-ohjeet ja hinnat. Matkailuvaunuilijoina (Euroopassa) pidämme tuollaista henkilöautolla matkailua täysin vaivattomana tuolla jenkeissä. Siellä yleinen tapa on hinata asuntoauton perässä henkilöautoa, jolla pääsee lähikohteisiin. Meillä tuo vuotuinen ajoreitti on 10000km. Olemme käyneet kaikissa mantereen osavaltioissa vähintään kerran ja Kanadan puolellakin neljä kertaa. Polttoainetta saa suomalaisilla luottokorteilla vaivatta ja vieläkin edulliseen hintaan noin 65 eurosenttiä litralta. Teemme matkaa jenkeissä eniten myydyllä autolla eli Toyota Camrylla, jonka 2,5-litrainen kone kuluttaa noin 7,8 l/100km. Vertailun vuoksi luin jokin aika sitten Caravan-lehdestä siellä asuntoautoilla matkustaneen kertomuksesta asuntoauton kulutuksen olevan 20 - 30 litraa/100km. Jo tuo lisäkulutus merkitsee päivämatkan polttoainakustannuksissa noin 300-400$. Sillä jo yöpyy 4-5 yötä motellissa. Kaippa nuo leirintäalueetkin jotain maksavat. Jos on tarvetta lisätiedolle niin kysyä voi minultakin. Auton tai asuntoauton vuokrahinnoista tietoa saa netistä. Olemme vain ensimmäisen matkan tehneet vuokra-autolla ja sen jälkeiset omalla. Se on jäänyt mieleen, että tarpeelliset vakuutukset maksoivat lähes saman kuin itse auton vuokra. Suosittelen lämpimästi uuteen mantereeseen tutustumista.

HAATAJA LASSE ERKKI 03.08.2008 13:56

Terve Mari.Vilikaseppa www.geitel.suntuubi.com Näistä saat suoraa tietoa vuokra vaunuista www.canadream.com www.go-west.com www.cruiseamerica.com www.cruisecanada.com www.elmonterv.com www.gorving.com www.AA-ARVrent.com Eiköhän se näiltä sivvuilta seleviä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.