Havaintoja matkan varrelta

SILMUNEN HANNU 24.07.2008 21:14

Heippa, josko tätä kotielämään sopeutumista helpottaisi muutaman rivin tänne rustaaminen:)

Kun matkaa itäisen Saksan,Puolan,Tsekin,Itävallan ja Italian halki Venetsiaan tehtiin fillareilla (ja 2 pätkää junalla), emme päässeet juurikaan valikoimaan yöpaikkojamme, kauppoja, ravintoloita jne., vaan piti ottaa mitä sai. Olimme myös useimmiten poissa suurista turistivirroista, aivan tavallisen sikäläisen elämän keskellä. Ehkä tästä syystä havaintomme ovat keskimääräisestä poikkeavia...?

Visa kelpasi harvemmin kuin puolissa maksuyrityksissä, 5:n Saksassa vietetyn vrk aikana vain kerran,sekin hotellissa!

Suihkupoletit eivät ole käytöstä poistunut muinaisjäänne, vaan arkipäivää yllättävän monella leirintäalueella.

Sisäänpääsy leirintäalueille respan sulkeutumisen jälkeen kävi hankalaksi vasta Välimeren vaikutuspiiriin saavuttaessa.

Puola ja Tsekki ovat täynnänsä ylen ystävällisiä ihmisiä. Valmiina auttamaan vaikkei apua edes pyytäisi, ja halukkaita ymmärtämään, vaikkei yhteistä kieltä löydy.

Ranskanperunat on muuten puolaksi frytki!

Tsekeissä pientenkin kaupunkien ja kylien keskustassa on turistitoimisto, mistä löytyy esitteitä ja erinomaisia karttoja,myös pyöräilijöille ja patikoitsijoille.

Tsekeissäkin vietetään n.tunnin siestaa puolenpäivän paikkeilla, ja silloin turistitoimistotkin ovat kiinni. Yleensä kuitenkin joka kylässä yksi kauppa on auki silloinkin.

Italiassa voi osua seuduille, missä lounasta saa vain tasan tunnin,klo13-14.

Euroopassa risteilee aivan mieletön määrä mainioita pyöräreittejä/teitä! Esim.Itämerta voi seurata satoja kilometrejä välillä aivan rannan tuntumassa tahi hienoissa metsissä Saksasta Puolaan.Päiväretkeilijälle vallan mainiota seutua;monesta paikkaa pääsee rannikkoa seurailevilla laivoilla lähtöruuruunsa takaisin. Koko Tonavan voi pyöräillä, yksi hienoimmista pätkistä saattaapi olla Wienin länsipuolella Gremsin ja Melkin väli. Pyöräile se toiseen suuntaan ja palaa illalla laivalla lähtöpaikkaan! Sitten varsin mielenkiintoinen pätkä:aja junalla pohjoi-Italian Meranosta ylös Reschenpassin solaa kohden, ja päästele sitten päivä alamäkeä takaisin, keskellä Alppimaisemia ja omenaviljelmiä! Entä moniko on tullut ajatelleeksi,että Brenneron solassa, ainakin Bolzanosta alkaen kulkee pyörätie kaikessa rauhassa sen joen vartta pitkin, eikä sille edes kuulu moottoritien melu! Niitä hienoja maisemia voi fillarin selästä käsin nauttia ihan toisellla lailla kuin auton ikkunoista kuikuillen:)

Tulikohan jo liikaa tekstiä,sori...

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 24.07.2008 21:42

Unohtui vielä havainto leirintäalueiden hinnoista.Kun leirintäalueita ei valikoi mitenkään, menee siis sille mikä tulee illalla vastaan(jos tulee), niin voi joutua maksamaan ihan mitä vain. Haitari meillä oli 10-60 euroa, keskiarvon kohotessa selkeästi lähemmäs kallista kuin halpaa. Hinnat siis 2 aikuista sekä 12,16 ja 18v tytöt,2 vaellustelttaa ja fillarit.

Kyllä joskus mietitytti, että miksi maksamme telttapaikasta 50e, kun edellisen yön olemme samassa maassa nukkuneet sisämajoituksessa, aamupalalla ja omalla kylppärillä, hintaan 100e...

t.Kaarina

PURSIHEIMO TOPI 24.07.2008 21:55

Tähän toteaisin, että sisämajoitus Euroopassa on sikamaisen kallista. Jenkeissä motellihuone kahdella erillisellä superleveällä vuoteella ja aamiaisella maksaa korkeintaan 50€.

SILMUNEN HANNU 24.07.2008 22:08

Minusta ennemmin ne leirintäalueet on Euroopassa kalliita. Nyt siis oli kyse sisämajoituksesta viidelle hengelle!

Kyllä Euroopassa löytyy,kun voi valita, hyvin halpaa sisämajoitusta mm F1-hotelliketju, sekä monia muitakin.Eritoten Ranska on pullollaan halpoja hotelleita.

Ja verrattuna Suomeen, Euroopassa voi valita hotellien hintatason, toisin kuin Suomessa, missä on käytännössä vain yhden hintaisia hotelleja.

t.Kaarina

PURSIHEIMO TOPI 24.07.2008 22:43

Kyllä noihin jenkkimotellien kahteen Queen-size vuoteeseen viisi henkeä mahtuu nukkumaan. Viime syksynä jenkkimatkalla ylivoimaisesti kallein yöpyminen oli Vantaa Pilot-hotellissa, jossa yöpyminen kahdesssa kaposessa sängyssä maksoi kaksi kertaa niin paljon kuin kallein yöpyminen yli 20 motellissa.

BROSTRÖM PETTER 25.07.2008 08:56

Me hämmästyimme myös leirintäalueiden hintatasoa 4 viikon kiertueella Baltiassa, Puolassa, Slovakiassa ja Unkarissa. Ainakin kun vertaa maiden muuhun hintatasoon esim. elintarvikkeet niin alueiden n. 20€/vrk on paljon.

JANHONEN MATTI 25.07.2008 09:47

Hinta-laatusuhteella mitaten em. maiden camping-hinnat on lähes kaksi kertaa kalliimmat kun Ranskan, Saksan ja Italian keskitasoisten alueiden hinnat. Hinnat on kyllä osattu kopioda "vanhojen maiden" alueiden nettisivuilta mutta alueiden ja palvelun laatua ei voi kopioida - se täytyy tehdä. Joitakin poikkeuksia toki on.

SILMUNEN HANNU 25.07.2008 12:22

Meillä kyllä kaikki 30-60e yöt oli näissä "läntisissä" maissa. Tsekeissä ja Puolassa hinnat ok, ja keskimäärin telttailijalle enemmän palveluita ja paremmat=pehmeämmät paikat.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.