Via Baltica

TIALA SAULI 16.07.2008 21:36

Tervehdys ,aikomuksenamme lähteä ajelemaan asuntoautolla via balticaa mukaan tulossa 2pojan vesseliä,mielenkiinolla kyselisin cämping alueista, meren rannalla(ranta elämä viehättää)ja toimiiko garmin navigaattori.kiitos etukäteen..Ruotsin kautta kotiin.

VIRTALA TARMO T 20.07.2008 20:56

Just tultiin viime viikolla Viro-Latvia-Liettua -kierrokselta. Pärnussa on tietenkin hieno leirintäalue joen rannassa keskustasta Riiamaanteetä Riikaan päin. Toista leirintäaluetta tarjoaa jo ennen Pärnua oikealle, sinne ei kannata mennä. Heikkotasoinen on, sekin on testattu joku vuosi sitten. Jurmalassa on Nemo-leirintäalue esitteiden mukaan hieno, mutta aika rapistunut. Siellä on kyllä vesipuisto (muutama vesiliukumäki ja allas), joka ei ollut käytössä heinäkuun alussa. Tosin satoi vettä silloin. Ventspilsissä oli reissun paras leirintäalue. Se oli siisti ja hyvätasoinen, lähellä keskustaa ja yleistä uimarantaa. Sielläkin olisi ollut rannassa joku vesipuisto lapsille, mutta ei käyty katsomassa. Ranta oli upea ja siisti. Kaupunki sinällään oli aika hiljainen. Liepajassa voimme suositella sellaista aluetta kuin Gaili, muutama kilometri etelään Liepajasta. Alue oli aika pieni pihaleirinnän tyyppinen ja yleiset tilat olivat aika alkeelliset ja pienet, mutta palvelu oli ystävällistä ja ranta upea. Rantaa oli molempiin suuntiin silmänkantamattomiin eikä ketään muita rannalla kuin me! Palangan kylillä on tietenkin upea ranta laitureineen, mutta Palangan leirintäaluetta meille moitittiin jo Ventspilsissä, kun yhdet olivat käyneet. No, me emme sen parempaa löytäneet. Ajelimme Klaipedaan asti ja sieltä löytyi viitat luonnonsuojelualueella olevalle leirintäalueelle (joku Zivylis tai sinnepäin). Oli surkea esitys se alue ja kaikkein kallein. Sitten joutuukin jo lähtemään rannikolta sisämaahan. Kaunasin keskustassa on Kaunas City Camping, mutta sitä emme tienneet sinne mennessä ja menimme kysymään yhden Motellin pihasta ennen Kaunasia yöpymislupaa pihassa. Se oli onnistunut ratkaisu. Kyseessä oli Giraten kylä Kaunasin pohjoispuolella (n. 5 km ennen Kaunasia A2-tien varrella). Lukoilin huoltoaseman kohdalta kääntyy oikealle ja hetikohta vasemmalle motellin pihaan. Vanha patu motellissa puhui auttavaa englantia ja olisi järjestänyt meille sähkönkin, jos olisimme tarvinneet. Suihkuun päästiin motellin huoneeseen aamulla ja hinta oli koko yöpymisestä vaan 10 euroa. Ravintolakaan motellin yhteydessä ei ollut hinnan kirous.

Parkkiin saatiin hyvin auto ja vaunu-yhdistelmä joka paikassa kaupungeissa ja muutenkin reissu oli oikein onnistunut. Toivottavasti teitä suosii kelit kuten meitä suosi, rannikolla ei satanut Jurmalan jälkeen ja shortseissa sai kulkea.

Hauskaa matkaa!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.