Voiko Druskininkaista mennä Valko-Venäjän kautta Puolaan?

VALTA-KERVINEN PIRKKO 10.07.2008 00:42

Kuten aiemmasta artikkelista voisi huomata olemme Kaunasissa, matkalla Druskininkaihin kylpylään. Voikohan sieltä ajaa Valkovenäjän kautta Puolaan ??? Ja jos voi niin mitä tarvitaan ylittämiseen? Onko kenellä kokemuksia?

Mitä reittiä kannattaisi ajaa yleensä Druskininkaihin.... Kalvarijasta vai esimerkiksi Jieznasin kautta Alytukseen ja sieltä alas???

t.ville

LAINE RAIMO 10.07.2008 08:10

Tuskin sitä Valko-Venäjän viisumia rajalta saa. Jos kuitenkin menette Puolaan, niin tulette ehkä takaisin Via Balticaa Suwalkin kautta. Jotta näkisitte Liettuassa muutakin kuin ruuhkaista via Balticaa menkää Kaunasista suoraan Druskininkaihin. Noin 15 vuotta sitten, kun Puolaan mentiin aina Lazdiain kautta meni reitti aina Alytusin kautta. Jos haluaa suurempaa tietä niin Kaunasista noin 30km itään A1 ja sitten päätietä Alytusin itäpuolitse A4:lle asti. Käy toki kokeilemassa pääseekö Lazdiaista vielä läpi ja kerro kokemuksesi.Kiinnostaa, koska aikoinaan olen jonotellut siellä rajalla yhteensä päivätolkulla. Joskus 6-8 vuotta sitten yritin kerran verestää vanhoja jonotusmuistoja Lazdiain rajalta, mutta ilman rahaa sieltä ei silloin päässyt??

HAAPANEN TIMO S 10.07.2008 10:18

On tuttu jonotuspaikka. Eräänä kesänä jono oli 12km. eikä liikkunut mihinkään. Tilannetta pahensi 35° helle,henkilöautoilla liikkuvat perheet olivat vaikeuksissa veden loputtua. Lopulta ajoin koko jonon ohi puomille asti, siitä pääsin neljässä tunnissa. Mielestäni en kuitenkaan hidastanut kenenkään jonottajan matkaa, tulli vain päästi auto-vaunu yhdistelmän harvinaisuutensa takia menemään.

HUOVINEN SIRPA 10.07.2008 21:54

Just joo tommosia matkailijoita,kiilareita,en eteeni toivoisi,vois tulla vähän kommenttii. Se nyt on takuu varmaa, että aina kiilaaja hidastaa takanatulevien edistymistä jonossa. Kyllähän näitä kusipäitä liikenteessä päivittäin näkee... Minä ensin muut tulkoon sitten omia aikojaan, voihan vee Esko

LAINE RAIMO 10.07.2008 22:54

Et oo Esko tainnu koskaan ollu Lazdiaissa jonottamassa? Mä olen jonottanu siellä noin 25 kertaa ja voin vakuuttaa, että ilman pientä kiilaamista siellä olisin luultavasti vieläkin! Eli ymmärrän hyvin pienen kiilailun tuolla rajalla ja silloin, vaikka kusipääksi tituleerataankin.

HAAPANEN TIMO S 11.07.2008 10:24

Kyllä se näin siellä meni. Paikalliset olivat siellä pahimmillaan monta päivää, ei ne vaan päästänyt. Silloin ei siellä juuri matkailuautoja tai -vaunuja näkynyt, mutta kun sai itsensä tullimiehen eteen, homma alkoi kulkea.

Ei se ole ollenkaan etuilemista jos jono ei liiku lainkaan, ja kun menet kysymään pääset piakkoin läpi.Ja takana tilanne jatkuu entisellään, ties kuinka kauan.

Ojan pieliä katsellessa näki jäljistä jonon olleen siinä kilometrien mittainen. Surkea tilanne jonottajille, ei vessaa, vesipiste kaukana rajalla.Pitää kuitenkin muistaa että suurin osa porukasta oli vapaaehtoisesti rajaa ylittämässä.

Muutaman kerran minäkin.

AHOLA JARI 11.07.2008 11:36

Tämän päivän ylittäminen tuolla välillä tienro 16/135 on jotain aivan muuta.. Sama koskee E67:lla Liettua-Puola -rajaa, jolla joutuu todennäköisesti rekkojen seurana menemään, mutta ei pysähtelyä..

Juhannusviikolla ei tarvinnut edes jonossa ajaa, saati pysähtyä tällä Ogrodnigi-Lazdijai (16/135) rajalla.

HAIMILAHTI SIMO ANTERO 11.07.2008 17:13

Yhdyn täysin edellä olevaan, ei siellä Ogrodnikin ylityspaikalla tiedä nykyään jonoista mitään. Nuo jonot ovat vuosien takaa.

Simo

VALTA-KERVINEN PIRKKO 11.07.2008 22:07

Juu, ei sitten menty Valkovenajan kautta vaan ajettiin sielta Puolan kautta mutta ei ihan Suwalkiin sentaan. Tie oli Ladzijan kohdalla oikein hyva ja vahan liikennoity.

Taalla illalla Camping Wokissa (Varsovassa) kirjoittelen tata paatteella joten suonette anteeksi skandien puutteen :-D

Tama leirinta on muuten erittain hyva!!!!!

Huomenna koetamme etsia Fiat huoltoa (js saisi maaraiaikaishuollon taalla tehtya).

T Ville

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.