Via Baltican kokemuksia + venoveden hintoja

VALTA-KERVINEN PIRKKO 10.07.2008 00:19

Via Baltica on hienossa kunnossa! Koko Viro on erinomaista tietä ja tie Latvian rannikolla on myös pääsääntöisesti oikein hyvää. Mutta reitti Rigasta Siaulai:hin oli Latvian puolella aika perunapeltoa (tosin Latvian kuskit ei tien huonoudesta turhia hidastelleet, kaasua vaan!). Lisäksi ohittelu oli itsemurhaista. Myöskin Siauliai:sta A1 moottoritielle pätkä oli välillä paikkaista mutta kun moottoritielle pääsi oli meno joutuisaa (90-110km/h oli helppoa ylläpitää).

Hyvin se tiellä ajo kuitenkin meni, kuten arvata saattoi . Samaa ei voi sanoa kaupunkikokemuksesta. Riikan keskustassa musta BMW kuski kaahasi asuntoautomme vasempaan takakulmaan. Muovit hajos, lamppuosa irtosi kokonaan (mutta onneksi vain naarmuntui muttei mennyt säpäleksi sentään).

No, puolentoista tunnin selvittelyn jälkeen paperit oli tehty ja poliisikin saapui hätistelemään meidät pois liikennettä hidastelemasta. Yövyttiin Riga City Campingissa joka on "strange camping"...kuin olisi Helsingin Kisahallin takana parkissa! Mutta suihkut ovat erinomaiset eikä lämpimässä vedessä pihistellä. Aivan mainio paikka jos tulee ajoissa ja haluaa esimerkiksi kävellä vanhaan kaupunkiin fiilistelemään. Riikan vanha kaupunkihan vetää vertoja Tallinan vastaavalle paitsi että hintataso on parempi!!! Ja älä missaa missään tapauksessa ilmaista miehitysmuseota (tosin aina on pakko lahjoittaa rahaa... aika huonon diilin sai nämä latvialaiset historialta).

Mitä maksaa diesel??? No muutaman viime päivän aikana nämä oli meidän kokemamme hinnat (ja aika hyvin kuvaa yleistä hintatasoa) Viro= 95E (enpä muista mutta rutkasti halvempaa kuin Suomessa) ja Diesel (20.25) eli 1.29Euroa Latvia 95E (0.78 latia) oli 1.12 euroa ja Diesel oli (0.87) 1.24 euroa Liettua 95E (4.04 litiä) eli 1.16 euroa ja Diesel (4.34 litiä) eli 1.25 euroa.

Liettuan hinnat on aivan Kaunasin kaupungin rajalta kun tullaan A1 moottoritietä Klaipedan suunnasta. Lukoil on aseman nimi. Yöpymisen hinta huoltiksen takapihalla rekkaparkissa on 10 litiä eli 3 euroa. Ollaan oltu tässä ennenkin.

Seuraavaksi painutaan Druskinkain kylpylään (Aquapark) ja varmaan yövytään siellä campingissa. Lisää matkalta toivottavasti myöhemmin.

t. Ville

VALTA-KERVINEN PIRKKO 11.07.2008 22:09

Ja Puolan hinnat dieselille on kauheat: zlotyssa se tekee 4.65-84 eli kallista on... useissa paikoissa muuten bensa on samanhintaista.

T. Ville (Puolasta)

IHALAINEN JUKKA 14.07.2008 13:30

Tänä kesänä Via Balticaa ylöspäin tullessamme tehtiin Puolan puolella ennen Liettuaan siirtymistä viimeinen Zloty tankkaus. Asema oli "ei merkki"-asema, hiukan "rähjäinen" mutta piha oli täynnä dieseliä tankaavia Italiaanoja => halpa : ). Tankkasin vihreää 95:stä tankkin täyteen (tankki olikin aika tyhjä). Päästiin muutama kilometri kun moottorista rupesi kuulumaan yhä kovenevaa nakutusta ilman isompaa kuormaa, tasaisellakin ajaessa. Tuolloin valkeni pari vuotta vaivanut "sivuoire" ... AINA Balttiassa ajaessa moottori naputti pitkillä siirtymillä (tunti ajoa , 100km/h..) BALTTIA BENSA ON TODELLA HUONOA nakutuksen kestävyydeltään. Olihan tässä juttua äsken että eivät taida käyttää edes ISO-Oktaania oktaanin säätöön vaan jotain halvempaa myrkkyä. Asia korjautui ostamalla oktaaninkorotusainetta (Oktane Plussaa tai Oktane Booster) joka antaa oikeat lisäaineet. Huomio! Balttian bensan jälkeen kun laittoi Shellin V100 bensaa.. ero oli kuin yöllä ja päivällä. Auto kulki hyvin ja kulutus pieneni.

MIETTINEN MIKKO T 15.07.2008 09:31

Eipäs ole moista ilmiötä tullut koskaan vastaan mutta ollaankin tankattu "oikeilta huoltoasemilta". Venäjän aikoihin tuli kokeiltua Virossa 82 oktaanista polttoainettakin eikä aiheuttanut ongelmia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.