Maantierosvoja Latviassa

JUNTUNEN RIKU E 08.07.2008 10:00

Sunnuntai-iltapäivänä hiljaisella tieosuudella Palangasta Ventspilsiin: matkailuautomme ohitti henkiläauto jossa neljä kaveria. Viittilöivät kovasti osoittaen eturengastamme. Ohitus ja osoittelu toistui muutaman kerran. Kun emme reagoineet, he ajoivat ajoväylälle poikittain eteemme. Onnistuimme ohittamaan pientareen kautta. Auton kuski näytti nyrkkiä! Palasivat takaisin kyttäyspaikalleen seuraavaa uhria odottamaan. Markettiasioilla kannattaa yhden henkilön jäädä autoon valvomaan. Vaimo meni yksin osoksille, minä jäin autoon. Viereen ilmestyi kaksi kaveria henkiläautossa jääden odottamaan, milloin ukko lähteen kauppaan. Kun ei lähtöä näkynyt ajoivat pois aikansa odotettuaan.

HAAPANEN TIMO S 08.07.2008 10:57

Täytyy se auto uskaltaa yksin jättää, vai käydäänkö nähtävyydetkin vuorotellen katsomassa.

PAANANEN PAULI K J 08.07.2008 10:57

No huh, huh ! juuri tultiin Via Balticaa Kroatiasta. Viikko olisi vielä lomaa jäljellä ja suunniteltiin pientä reissua juuri Palangaan.

Viime kesänä puhuttiin noista Baltian nuorista miehistä jotka seurailevat matkailu-autolla liikkuvia turisteja. Muutamat ovat kertoneet, että hiljaisilla tieosuuksilla on sattunut niin, että henkilöauto liimautuu perään ei mene ohi vaan roikkuu kilometritolkulla perässä, ja autossa aina näitä nuoria miehiä !!?? Mitens jos ottaisi auton rekisterinumeron ylös, ( jos se edes on oikea ) ja tekisi ilmoituksen poliisille ? voi olla kyllä, että virkavalta ei korviaan lotkauttaisi kun ei ole kuitenkaan tapahtunut varsinaista ryöstöä.

Liettuassa lähdimme molemmat markettiin ostoksille, mutta mies palasikin tarkoituksella takaisin autolle, ja jäi myös autoon odottamaan. Viime kesänä Tsekeissä Globuksen parkkipaikalla ryöstettiin matkailu-autosta kaikki sillävälin kun pariskunta oli ostoksilla.

Palangasta ollaan kuultu paljon kehuja, onko hieno paikka ?

Kysyy : Arja P

AHOLA JARI 08.07.2008 10:59

Nuo ovat ikäviä muistoja, jos heidän aikomus oli tuo - tuskin ovat mitään apuja vailla ulkolaiselta, varsinkin kun heidän kielitaito on yleensä vähän heikko.. Mutta reaktiosi oli oikea; "ohi vaan..". Kuinka he pääsivät useaan kertaan ohittamaan?

Oltiin viime kuussa samoilla seuduilla. Sattuiko tuo tuolla hiljaisella ja huonopintaisella osuudella P111 (Liepaja-Ventspils)? Tässä muuten hyvä siellä "taukopaikka" vaikka uimiseen; http://www.panoramio.com/photo/5957082 Lähellä tietä, tieltä opastus muistomerkille. Nakkilaatoriin koordinaatit talteen vaan..

Vaiko sattuiko se A13 (Liepaja-Palanga)välillä?

Koirat meillä hoitavat tuon väijy-roolin, niin autossa kuin pihalla.. Paikalliset kyllä hyvin "väistävät" koiria - lähes joka talossa on koira pihamaalla, ja ilmeisesti hankittu tiettyyn "työhön"..

AHOLA JARI 08.07.2008 11:42

Onhan se hieno loma/kesäkaupunki, jos ihmispaljoudessa viihtyy. Rannat yhtä hienoja; http://www.panoramio.com/photo/1860976 kuin kaikkialla rannikolla..

Vähän on kyllä turistin rahastusmeininkiä alkaen sisääntuloteiden varsilta - mummot "nuoma" (huonemajoitus) kylttien kanssa "bongaamassa pokia".

Leirintäaluetta ei kannata etsiä - ei löytynyt. Tai on "teltan" kuvalla varustettuja paikkoja infotaulussa, osan on historia korjannut - jäljelle jääneet ovat muille kuin karavaanareille (nähty on). Pitää olla "asuntovaunun" -kuva kyltissä. Karavaanimatkailu on uutta Liettuassa, ja paikat harvassa. Jos joku sellaisen on Palangasta löytänyt, niin tieto jakoon vaan - ei siis mitään motelli/hotellin takapihoja nyt kysellä..

HAAPANEN TIMO S 08.07.2008 12:01

Tuossa keskustelussa on linkkejä kämppäreistä: http://lyhytlinkki.net/?zcqjun0n

KEMPPAINEN HENRY 08.07.2008 12:28

Kamerakännyköi koko kööri. On huomattavasti parempi kuin paperille riipustettu rekkarinumero.

EEROLA TEEMU J 08.07.2008 22:21

Kun jokunen vuosi sitten Liettuan rikolliset härnäsivät ja yrittivät pysäyttää m- autoamme useampaan otteeseen, niin pistettiin Cobran hälytyssireeni päälle ja ryhdyttiin kuvaamaan videolle edessä autonsa ikkunoista huitovia juippeja. Kännykkä oli myös esillä. Kun tyypit huomasivat apulaitteemme, niin johan katosi mielenkiinto ja Lada horisonttiin. Videossa pyöri oikeasti filmi, mutta kännykkää ei oltu yhdistetty kenellekään.

Sillä Vilnaan menevällä päätiellä on senverran vilkas liikenne, että tämäkin tapahtui jollain poikkeama-sivutiellä. Samanlaisia yrittäjiä löytyy mm. Espanjassa huoltoasemien liittymissä, missä "annetaan apua peräpään tulipaloissa, rengasrikoissa ym.". Kun kuljettaja tulee ulos, niin autoon jääneeltä vaimolta viedään veitsellä uhaten rahat. Eräs keino rahakkaan turistin mielenkiinnon herättämiseen voi olla tien varteen "onnettomuuden uhrina tuupertunut polkupyöräilijä tms." Uhri virkoaa nopeasti sen jälkeen kun autolla perään tulleet apulaiset ovat tyhjentäneet auttajien auton.

PUTTO TUULA 09.07.2008 08:44

Oltiin viime viikolla Palangassa pari yötä Camp Pusyno aidas-nimisellä alueella. Sijaitseen Liepajaan lähtevän tien vieressä olevan "peltoaukea-teltta-alueen" lähettyvillä olevalla leirintäalueella. Alue oli omakotitalon puutarhaan rakennettu peltoaukea; oikein viihtyisä ja alueen pitäjät (vanhempi rouva ja herra ja osa-aikaisena heidän poikansa) olivat todella ystävällisiä. Osoite oli Darbenu Kelias 42,Palanga Puh.+370 460 54597. Polkupyörillä pääsi hyvin keskustaan ja upealle rannalle ottamaan aurinkoa. Ps.täytyy muistaa, ettei 50 vuotta entisen Neuvostoliiton miehittämissä maissa tapahdu 10 vuodessa ihmeitä kaikkien rakennusten ja teiden suhteen. Terv:Timppa

HAAPANEN TIMO S 09.07.2008 10:28

Paikan koordinaatit ovat melko tarkasti, Google Earthilla katsottuna, 55°56'38" ja 21°05'28"

JUNTUNEN RIKU E 09.07.2008 12:38

Ryöstöyritys tapahtui tosiaan Liepaja-Ventspils välisell erittäin huonokuntoisella tieosuudella. Palanga näytti hyvin mukavalta kaupungilta. Sopivan pieni, paljon laajoja puistoalueita pyöräilyteineen, pikkuputiikkeja, viehättäviä pieniä rakennuksia, sopivasti ihmisvilinää. Infosta saimme tiedon ainoasta(?) lähellä olevasta kämpistä: Camping Karkleje, hieman yli 10 km Palangasta Klaipedan suuntaan. Niittyalue ravintolan (ei motellin) yhteydessä. Vieressä kävely-pyörätie hiekkarannalle (n. 200 m). Alueella neukkunostalgiaa: paljon esineistöä, sauna uimasammioineen, "huoltotilat" pienissä pömpeleissä (ulkohuussia muistuttavissa), myös maksullinen suihku munalukon takana (luvattiin 5 min. kylmää vettä; emme kokeilleet), veden sai isosta tankista, sähköa sai milloin ei ollut katkoja. Oli juhannuksen aika, paljon telttailijoita (myös toki matkailuautoja), paljon "tulia" kovasta tuulesta huolimatta. Ei minkäänlaisia sammutusvälineitä, joten yöllä oli itse valvottava ja vartioitava, milloin ryhdyttävä sammutustöihin. Liettuassa ja Latviassa nuotiot ja isot grillitulet sallittuja ja hyvin suosittuja kämpeillä; sammutusvälineistä ei tietoakaan.

AHOLA JARI 09.07.2008 13:46

Oliko kylä Karkle ja kämppäri puolessa välissä sivua, http://www.litauen.se/index_en.php?location=camping KARKLE SOS CAMP? vai tämä; http://www.panoramio.com/photo/7014404 vai http://www.ziogelis.lt/index.php?id=1&lg=en Ehken tuo Ziogelis vastaa kuvien perusteella tuota romppeiltaan..

Ehken nämä vielä auttaa tosia Palangan suhteen - meitä ei enää..

Ps. tuo roihujen pito oli aika hurjaa myös Kempingas Nidassa - ja itse asiassa aika lapsellista leikkimistä tulella. Vaikutti tuolla, että telttailijat vain lämmittelivät nuotoilla, ei grillausaikeita. Otti naapurin itävaltalais-isäntä nokkiinsa 2-3 m liekeistä - uhkaili noita leiriytyjiä poliisilla. Illansuussa oli parasta tulla kämppärille, niin sai varmistuttua, ettei jää tuulenpuolelle savustumaan.

JUNTUNEN RIKU E 09.07.2008 18:23

Kyllä kyse oli jälimmäisestä eli Ziogelis-kämppäristä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.