Turvallisuus!

MYLLY JORMA 04.07.2008 10:24

Minkälaisia puolustuskeinoja ihmisillä on maantierosvoja vastaan? Riittääkö pesäpallomaila vai onko muovipalloja ampuva ilmapistooli hyvä pelote? Sillähän kyllä saa hätätilassa pankin ryöstetyksi mutta onko rosmot moksiskaan? Nimim. Tarkoituksena tutustua Eurooppaan eikä leirintäalueisiin.

LAINE SEPPO I 04.07.2008 11:03

No paalimmäisenä ä tulee mieleen että OMAN JÄRJEN KÄYTTÖ ON SALLITTUA ja jopa suositeltavaakin. Terve maalaisjärki oikein käytettynä on oiva ase rikollisia kohtaan. en oikein usko että replika-aseet ovat kummoinenkaan pelote ja varsinkin se on sitten heittoaseena vähän huonon mallinen. Pesäpallomaila on jo pelotteenakin itselle turvallisempi.Ei synny vastapuoleltakaan helposti liiallisia ylilyöntejä. Mutta niinkuin sanoin järjen käyttö auttaa monesta pälkähästä. Eikä siellä ketään yhteen putkeen ryöväillä, kyllä ne on yksittäistapauksia. Luannikast reissu niinkuin Aaro Honka kirjoissaan sanoo.

Seppo Laine

LAINE SEPPO I 04.07.2008 11:25

Unohdin vielä että mielestäni liikenne ym tilanteesta riippuen on kamerasta ja kännykästä oikein käytettyna myös oiva apu

Seppo Laine

RAUTIAINEN KARI 04.07.2008 12:03

Vakuutukset kuntoon. Kaikista papereista kopiot eri paikkaan kun alkuperäset. Ovet siten ettei liian helppo tulla sisään. Passiivia suojakeinoja.

Mutta käsirysyyn, tappeluun, mellakkaan, ammuskeluun, niihin ei pidä varautua lainkaan. Ainakaan minä en ole katsonut tarpeelliseksi varautua tappelemaan ammattilaisten kanssa. Tarkoituksena tutustua sairaaloihin. Tai siis perikuntahan voi kiveen kaiverruttaa että tää ukko oli oikeessa. Tappeli surutta, suremaan jäi vaimo ja kaksi lasta.

Eipä ole ikinä mitään sattunut. Se tuo aiemmin mainittu maalaisjärki on edelleen kova sana näissä jutuissa. Ja kuitenkin aika monen maan puska yms. parkeissa on tullut yövyttyä.

HARJULAMPI JUKKA 04.07.2008 12:25

Kannattaa tosiaan välttää "käsirysyä". Jos lyöt tuollaisia tunkeilijoita saatat joutua huonolle puolelle, ovat hyviä selittämään asiat parhain päin. Nehän ovat Suomessakin suojeltu luonnonvara ja niiden lyömisestä rangaistaan samalla mitalla kuin ihmisen lyömisestä.

LIIMATAINEN HANNU 04.07.2008 12:50

Kyllä sellainen .44 Magnum mikä oli Dirty Harryllä on poikaa rosvojen hätistelyssä. Kummasti rauhoittaa roikaleen haluja rosvoiluun kun sellaisella täräyttää, "make my day", kuten Harry asian ilmaisi! ;-)))

No, asiallisesti puhuen pyssyt eivät ole 'hyviä', minulla sellainen kyynärän pituinen kovapuinen 'pesäpallomaila', kyllä sellaisellakin rosvo rauhoittuu kun sopivasti kumauttaa. Eikä ole edes laiton astalo, toistaiseksi. Vaikka kyllä jos sillä hivauttaa niin käräjillehän sitä joutuu, rosvo kun saa 'sielullisia vammoja' kuitenkin, päänkuhmujen lisäksi. Eiku korvauksia maksamaan, siis rosvolle! :-((

RAUTIAINEN KARI 04.07.2008 13:24

Esimerkkejä maalaisjärjen puutteesta ja suomalaisten sinisilmäisyydestä.

Tapasin Lyypekissä pariskunnan joka oli tullut ryöstetyksi. Olivat jättäneet kaupungin ulkopuolelle isolle tyhjälle parkkipaikalle asuntoautonsa ja bussilla kaupungille sitte. Auto tyhjennetty silläaikaa. Oli kuulemma ollut koko parkkipaikka täynnä lasinsiruja kun oli paljonkin ryöstetty autoja siellä.

Älä jätä autoa tyhjälle parkkipaikalle jossa maa täynnä lasia.

Holyheadin satamassa henkilöutolla retkeillyt perhe kertoili että kun ei jaksanut telttaa pystyttää niin menivät hotelliin ja piilottivat auton tavaroineen hotellin taakse pinelle pimeälle sivukujalle ettei rosvot löydä.

Pysäköi hotellin pääoven eteen puoliksi jalkakäytävälle ja etupyörät linkkuun ja vaihde ykköselle ja käsijarru päälle. Se pysyy siinä jollei poliisilla nostavaa autoa, ja silloinkin se on turvassa poliisin varikolla.

Jokseenkin kaikki ne jutut mitä olen nähnyt tai kuullut on ollut vastaavaa sokeutta. Ei kaikki, mutta suurin osa. Tietysti on sitten niitä mihin ei voi varautua mitenkään mutta kuitenkin...

KONTINAHO ALPO 04.07.2008 15:28

Ota kasa euroja 50 -20 10. seteleinä ja värikopiokoneella kopio kummallekin puolelle paperia Voi sitten ilman suurempia tuskia luovuttaa pois. Toimi hyvin ainaki Tallinnan taskuvarkaille .A.K

LIIMATAINEN HANNU 04.07.2008 16:37

Tuo on sitten jo selvä rikos! Meinaan seteleiden kopiointi. Älä jää kiinni, tulee linnaa! Ehdotonta!

KUJANPÄÄ MARKKU J 04.07.2008 16:54

Maantierosvoja vastaan. Puukko on hyvä ja hakkapeliittamieli siihen kuuluvalla uholla. Minä ainakin painan noilla konnia päin.

KUJANPÄÄ MARKKU J 04.07.2008 17:16

Jatkan vielä. Noi maantiekonnat ei ole oikeita konnia riskinoton suhteen vaan kunnioittavat puukkoa sen nähdessään, oletan näin.

KORHONEN KARI 04.07.2008 18:53

Pippurisuihkeita saat Espanjasta,sähkölamauttimia Andorrasta ja pesäpallomailan Suomesta.Eikä maksa paljon,paitsi se maila.Mailan kylkeen kiinnität pari pokasahan terää molemminpuolin niin ei tarvihte huttua keittää eikä neuvotella vastapuolen kanssa. En tunnusta et tommottii astaloita olis völjysä,en.. Mannet ei pelekää puukkoa mutta kylläkin nyrkkiä,jääpi nimittäin kasvoihin jäläkiä...

RAUTIAINEN KARI 04.07.2008 19:08

No justiin Kujis. Mutta siinäkin se maalaisjärki että mitä estettä päin käy... No olen minäkin joskus saksan turkkilaisen tempassu tajuttomaksi, mutta yleissäännöksi se ei käy. Niitä voi ilmestyä kymmenen lisää kun yhtä vähä viruttaa purossa. On nähty sekin.

Mutta ei nyt pelotella uutta kaveria näillä jutuilla, näähän on aika harvinaista herkkua.

LIIMATAINEN HANNU 04.07.2008 19:16

Voi hyvä Isä kuitennii, väkivaltaista porukkaa, puukkoja, puntareita ynnä muita virvokkeita, rosvot julistettava uhanalaiseksi lajiksi ja suojelun tarpeessa oleviksi. Tai taidetaan niitä jo suojellakin, ainakin täällä Inflandiassa! ;-))

KUJANPÄÄ MARKKU J 04.07.2008 19:18

Niin ja ihan oikeesti huumori ja yleisen tilanteen taju auttaa kummasti. Kokeiltu on vaikka 'millä' kielillä.

LYLYOJA SEPPO 05.07.2008 14:26

Pullo spreiväriä riittää kummasti kun suhauttaa päin naamaa.Suosittelen väriksi punaista,löytyy helposti rosvo toisten seurasta.

KERÄNEN KAUKO I 05.07.2008 19:50

Punane on hyvä väri, turha niitä mustalla on turruuttoa. ;)

HYTTILÄ ESKO O 05.07.2008 19:57

Eipä noita mitään keinoja ole tarvinnut 20vuoden aikana mitä on eurooppaa kierretty. 5viikkoa vuodessa,käyty aika tarkkaan ympäriinsä eri puolilla. Paikat on tullut tutuiksi vaikka olemmekin asuneet halveksimillasi leirintäalueilla. En henkilökohtaisesti pilaa lomaani kuikuilemalla jollakin parkkipaikalla tai takapihalla. Ilimaseksikaan edes. Oikeita matkaparkkeja kyllä voin käyttää. Kanssaeläjät peloitelleet aina jotta siellä euroopassa ryöstetään ja murretaan kaikki. Kerran on tehty,sekin päivä kotiintulon jälkeen,kotikadulla mentiin vaunuun. Myyttejä esiintyy näemmä untuvikkojenkin keskuudessa. Siitä on hyvä alkaa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.