Suosittele leirintää Tallinna-Varsova välille! (2-3 yötä siinä välillä)

VALTA-KERVINEN PIRKKO 02.07.2008 23:12

Hei! Mennään taas Via Balticaa alas kohta ja isäni ajeli sieltä ylöspäin muutama viikko sitten. Kertoi että Puolassa campingit oli kiinni siihen aikaan! Miten on Rigan (tiedän vain City campingin)ja Liettuan laita. Ja mikä olisi Suwalki-Bialystok suositus campingiksi. Me olemme 5 henkinen perhe joten ihan urheilullisimpaan bensa-asemamaijoitukseen mennään vain hätätilassa.:-)

Jos vielä karttakoordinaatit suosikkeihin löytyy niin se olisi jo superkiitoksen paikka (Waypoint www-sivukin on tuttu, käytössä on Navigonin GPS)!

Ville

IPATTI VEIKKO 03.07.2008 07:40

Viro-Liettua-Latvia alueelta ei ole oikein saatavissa lr-alue luetteloita. Mutta käypäs sivulla www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Jos haet vielä ohjelman http://garmin.gps-data-team.com/poi_manager.php sekä xls-converter niin saat tiedostot helposti muunnettua omaan naviin sopivaksi ja näkymään vaikka Google Earthin kartalle.Jos kysyttävää pes1tol@mbnet.fi

PAANANEN PAULI K J 03.07.2008 12:44

Reissu tuli heitettyä, ja valitettavasti ehdimme vain Trogiriin asti, ja Pagin ( juusto-pitsi ) saarelle, Kroatiassa. Via Baltica toimi kuin se kuuluisa junan vessa ! Mutta Puolassa oli kaksi kertaa lähtö lähellä vaikka kuski vain hörähteli. Vessaan mennessä oli pakko sanoa : älä tee mitään äkkinäistä, en halua kuolla styrox-palasten keskelle housut kintuissa !

Ajeltiin palstan suosituksen mukaan ( kiitos hyvistä vinkeistä taas ! ) alas sitä itäistä reittiä: Tallinna - Riika - Bialystok - Lublin - Rzeszow. Itä-Puolassa yövyimme Sandomierzissa, hyvä kämppäri aivan kaupunkin, joka on tutustumisen arvoinen, vieressä.

Sitten Slovakian kautta Unkariin, Budapestiin - matka jatkui Balatonin sivuitse jonne ei poikettu, syystä että tähtäsimme LUTRAAMAAN ! muualle kuin Balatonille. Varsin mainio lutrauspaikka löytyikin Zalakaroksesta ! Kyllä lähti vuoden työstressi. Valosauna oli ihan uusi kokemus, paikalliset näytti tykkäävän kovasti. Altaita oli joka lähtöön, ulkona ja sisällä, estrogeenikylvystä - radium kylpyyn, vain Viagra -kylpy puuttui, niinkuin eräs hoitaja nauraen totesi ! Jos jotain negatiivista oli, niin entisestä Itä-Saksasta tulleet " ossit " olivat omineet kylpylän, mutta hyvin mahduimme vielä kesäkuun ekalla viikolla heidän joukkoonsa, ja hieronta-aikojakin vielä saatiin.

Takaisin tulimme Krakovan ja Varsovan kautta, Varsovan ohitukseen meni tavallisena arkipäivänä se kolme tuntia, kamala ruuhka ! Varsovan jälkeen yövyimme Mazurian järvialueella Wejsuny nimisessä pienessä paikassa. Järvialueella on paljon leirintäalueita, ja monia aktiviteetteja tarjolla. Järvialueiden kauris-varoitukset kannattaa ottaa todesta. Noin klo 23 aikaan ajelimme mutkaista pimeää tietä, kuski näki peilistä, että nyt tullaan taas takaa isolla Passatilla ja lujaa, antoi tietä, ja tapasimme hetken kuluttua Passatin ja kauriin samasta läjästä. Itä - Puolassa ei ollut kovinkaan runsaasti leirintä-alueita tarjolla ?? tämän vahvisti myös ruotsalainen pyöräilijä mies joka oli tullut samaa reittiä kuin me.

Toinen valitettava seikka oli, että se Luostarikämppäri Wigry jäi kokematta, ajoimme Wejsunysta Suwalkin kautta suoraan Jurmalaan.

Matkapäiväkirja jäi autoon joka on huollossa, joten kirjoittelen tätä muistin varassa. Liettuassa olimme kämppärillä jonka nimi oli Vitruna, kauniilla paikalla, ja ylenpalttisen ystävällinen emäntä jäivät mieleen.

Terveisin : Arja

KUJANPÄÄ MARKKU J 03.07.2008 14:58

Kiva nähdä, että tutuissa paikoissa ollaan käyty. Löysittekö sen Trogirin kämppärin hyvin.

LUKKARINEN PAULI 07.07.2008 11:05

Hei

Viime kesänä juhannuksen aikaan yövyimme Riikassa Jurmalassa Riianlahden rannalla Nemo-leirintäalueella. Alueella paljon suomalaisia. Emme ajaneet Riikan läpi, vaan kiersimme sen eteläpuolitse Jurmalaan. Se tie oli tosi urainen ja paikalliset ajoivat kuin reikäpäät.

Puolassa ei tuohon aikaan ollut todellakaan leirintäalueet auki ja se leirintäalue Augustowissa, jonka olimme etukäteen katsoneet oli kokonaan suljettu. Augustowin keskustasta löysimme infopisteen, jossa osattiin englantia! Sieltä meille neuvottiin kaksi hotellia, joissa pystyi yöpymään. Yövyimme Karmel-hotellin pihalla seuranamme kaksi telttaporukkaa. Saimme sähköä ja käydä hotellissa suihkussa. Visa ei hotelliin kelvannut, mutta keskustasta löytyi isohkon etsiskelyn jälkeen lopulta automaatti, josta Visallakin sai rahaa.

Varsovan läpi ajoimme lauantaina ja navigaattorin avulla se sujui yllättävän hyvin. Viikonloppuisin liikennettä on vähemmän, rekkoja ei ollut paljon, koska esim. Itävallassa rajoitetaan rekkojen kauttakulkuliikennettä juuri viikonloppuisin.

terv. Pauli

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.