Menoksi Dolorosalle lauantaina

KUJANPÄÄ MARKKU J 01.07.2008 10:18

Estonian läpi Latviaan. Ensin Turaidan kivikasa ja sen viereinen luonnonpuisto. Cesis'in vanha kaupunki ja sielläkin potkittava kivikasan rauniot. Käydään katsomassa se Zipin kehuma Laucu Ackmens kempingas, kun se siinä vieressä on. Sitten Bauskan kupeelle Rundalen palatsiin. Vilnassakaan en ole ennen käynyt enkä siinä Trakain kivikasassa. Sitten Puolalaisille järville lotraamaan. Voi olla, että on pakko bongata se paljon puhuttu Wigry. Malborgin linna on ainakin koluttava ja sieltä Gdanskin vanhaan kaupunkiin Pivolle. Helin niemelle vielä kuikuilemaan ja siinähän sitä sitten. Tulihan sitä jo keväällä tehtyä pikku mutka Espanjan kautta. Luonnikkaita reissuja porukoille.

NOUSIAINEN MARTTI 01.07.2008 11:08

No, eiku onnee elämyksissä!

KUJANPÄÄ MARKKU J 01.07.2008 11:41

Juu paljon onnee ja vähän ahistusta. Kiitos.

AHOLA JARI 01.07.2008 13:08

Viikko takaperin tultiin samoilta sijoilta. Pari kommenttia näistä;

Laucu Akmens; mukava, rauhallinen paikka (olimme ainoa) - luulin, että oli kiinni kun ajoimme pihaan.. Uudempaa respaa/suihku/wc/keittiö-rakennusta ei avattu vaikka meidän lisäksi seur. aamuna tuli 2 m-autoa lisää. Wlan ei ollut päällä vaikka seinässä, niin luki. Henkilökunta ei osannut kuin hivenen saksaa ja aavistuksen englantia.. Mutta ennen kaikkea törkeä kallis: 2 yötä (2 aik., 2 lasta, 2 koiraa) 44 latia - kemssan tyhjennys 7 latia/mälli. Karkeasti pääsee tolkkuihin (euroihin) kun kertoo hinnat 2x (1 Eur = melkein 0,5 Latia). Ei ollut palveluja, eikä sesonkia, että jostain ne rahat piti henkilökunnalle saada... Mutta ranta oli mieleen.

Saulkrastin ohi pääsee nykyään hienosti, eikä valtioiden rajoista ole riesaa..

Wigryn U Halina Camping oli mieluisa. M-auton vesitankin täyttö tai tyhjennys kait ainoa hankaluus - ei ollut tarvetta..

Malborkin linna oli hieno, mutta tietoa oli jaossa puolaksi (hyvin vähän saksaksi tai engl.). Muutenkin opasmummot/-tytöt olivat nykimässä "aarrekammioiden" ovia kiinni, joka opastetun retkueen perässä, jotta omatoimituristi ei mitään vahingossa näkisi (opasteita kun ei ole). Piti "liimautua" 2 hlön japski ryhmän lähettyvyyteen - hinnaston mukaan 4 h maksaa 195 zlotya. Kun oli nähnyt Malborkin, tuntui, että Trakaikin oli nähty...

Vastaava kuin Kuurin niemimaa, löytyy Puolan puolelta Helin lisäksi Krynica Morska ja Piaskin kylä - ei tosin yhtä upea kuin Kuuri(Nida-Neringa).

Oli mieluisaa olla liikkeellä ennen pahinta turistiaikaa pohjois-Puolassa - ihan tiestön ja liikenteen takia.

KUJANPÄÄ MARKKU J 01.07.2008 14:00

Vai että harjoittelivat vasta kesäkautta. Kattelin yhdestä valuuttalaskurista Latin kurssin olevan siinä 0.7, sen mukaan 44 latia olis noin 31€ parilta yöltä. Ei mun mielestä nyt törkeän kallis, ehkä hintava maa huomioiden. Tolla kemssan tyhjennyksellä sitä vastoin oli sisällön mukainen hinta. Joudutaan lähtemään ruuhkaseen aikaan, keväämmällä, niin kuin sanoit, olisi rauhaisampaa. Malbrokin linnan vieressä näyttää olevan jonkunlainen kämppäri, poikkesitteko siinä.

AHOLA JARI 01.07.2008 14:30

Tultiin Malborkiin pohjoisesta eli Gdanskista, ja oltiin "väärällä puolella" jokea, kävelysillan kupeessa olevalla kämppärin ja maskullisen P-paikan yhdistelmällä - tekolammen ympärillä. Wc/suihku/huoltorak. lutakon vastapuolella.

Hinta oli 15 zlotyä/24h koko autokunnalta. Sähköä sai ylempää P-paikan tolpista - tosin ei tarvittu, vaan oltiin "rannalla".

Malborkissa on toinenkin kämppäri samalla puolella jokea kuin linna - on kauempana linnasta paikallisesta opastaulusta katsottuna. Mentiin ensimmäiseen vastaantulevaan. Junaliikenne saattaa häiritä herkkäunista hieman - asema/seisake/vaihde törmän päällä, jossa on muuten ravintellikin..

Niinpä näkyy kurssi olevan 0,683 esim. Forexissa. Tuon mukaan Nesteen asemalta Latviasta sai reissun halvinta dieseliä 1,17€/l - alaspäin mentäessä Puolaan vain kallistui.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.