Norjaan matka.

LAHTI ANTTI 25.06.2008 23:56

Tässä kun olen lukenut eri kirjoituksia, niin ihmettelen mikä hinku on sinne Norjaan päästä. Kallis maa, mutkaiset tiet, hyttysiä, lampaita tiellä, ylimielinen asenne norskeilla suomalaisia kohtaan, tietullit, tunnelimaksut ja paljon muuta. Ehkä joku teräväpäinen antaa selkokielisen syyn, miksi sinne pitää mennä ?

BRUUN EERO 26.06.2008 00:50

Tromssaan tein matkan 1975 tuoreella ajokortilla ja pari reissua tuli tehtyä Geirangerille ja Osloon, mutta vasta nyt parin viime vuoden ajalta paluumatkalla Englannista totesin, miten kallis Norja on, kaunis kylläkin mutkaisine teineen. Ei ollut ylimielisiä ihmisiä eikä lampaita eikä myöskään hyttysiä. Mutta ne kauppojen ja kahviloitten hinnat, jotka sai kertoa vähintään puolellatoista. Norja on vähänkuin Suomi kekkosen- tai bresnevinajalla.

MANNINEN RISTO 26.06.2008 07:41

No jos saat selkokielisen syyn, niin pitääkö sinunkin mennä sinne? Syitä löytyy varmasti paljon. Jokaisella menijällä on omansa. Ja jokainen varmasti täysin "selkokielinen".

SARANPÄÄ MATTI L 26.06.2008 08:54

Niin, miksi mennä ylipäätään minnekään? Mutta jos kuitenkin jonnekin niin voipihan sitä mennä vaikka Raumalle, tai jonnekin muualle, vaikka Norjaan. Mikä nyt sitten sattuu kiinnostamaan.

Mutta Antti hyvä, jos et ole itse löytänyt Norjan hienoutta niin ei se Sinulle valkene selkokielelläkään. Suren kanssasi!

TYNYS HEIKKI 26.06.2008 10:09

En koe itseäni mitenkään teräväpäiseksi mutta vastaanpahan kuitenkin. Itse olen todennut norjalaisen luonnon ja maisemat sellaiseksi, että kyllä niitä jaksaa viikon pari katsella suht intensiivisesti. Ja keskikesälläkin, pahimman turistiryysiksen aikaan tilaa on reilusti kaikille. Ei ole sillit suolassa niinkuin jossain Välimeren rannoilla.

Kallista siellä on, mutta niin on täälläkin. Hyttysiä ei meren rannassa ole. Teiden mutkaisuus ja mäkisyys on vaihtelua suomalaiseen, oikastaan haaste. Norskit ei varmaan ole suomalaisia kohtaan sen ylimielisempiä kuin me norskeja kohtaan. Katsopas peiliin, mikä on oma asenteesi naapuria kohtaan? Pohjoisessa on tiellä lampaita ja poroja, Suomessa vain poroja. Lomalla kun ei ole kiire, niin joutaa toppuuttelemaan ja väistelemään. Tietullit ja tunnelimaksut on ihan hyväksyttävä juttu kun ottaa huomioon luonnon tienrakennukselle asettamat vaatimukset. Suomessa sama ei onnistuisi, tiemaksuja voisi kyllä kerätä, mutta rahat menisivät herrojen persiiseen, ei tienrakennukseen.

26.7. lauttapaikka Naantali - Kapellskär varattu, suunta on Pohjoismaiden korkeimmalle mäelle.

LAHTI ANTTI 26.06.2008 10:54

Matti hyvä.

Kyllä Norja on tullut tutuksi jo vuosia sitten. Ja sitä en kiellä, etteikö maisemat olisi hienoja ja erilaisia kuin Suomessa.

Mutta siitä huolimatta, kun reissun pari on siellä käynyt, niin monella tuntuu olevan halu sinne uudelleen ja kuitenkin valitetaan sen mm. kalleudesta.

Mutta eihän se minulle kuulu, mihin kukin haluaa mennä. Ihmettelin vain aikani kuluksi.

P.S. Jo vuonna -80 olimme vaunun kanssa Norjassa PM-päivillä, ja 70-luvun loppupuolella sekä Ruotsissa ja Tanskassa vastaavilla kekkereillä. Joten aihetta suruun ei ole!

TIKKANEN MIRJA 26.06.2008 11:47

Meidän tytär 3 vee sanoi viime kesänäkin kun palattiin kotio että heeeeiiii missä ne maisemat on? Jäänyt palavasti tuo lause mieleen. Eiks se totuus tuu lasten suusta. =)

Kallistahan se on täälläkin, mitä pidempi reissu sitä enemmän täytyy miettiä mihin rahansa syytää. Viime lomallakin meni niin paljo rahaa että ois melkeen tehty 4 hengen Thaimaan reissu sillä rahalla...Huh huh. Mutta me ollaan hulluja ja mennään Norjaan. Siinä vaan on sitä jotain. Meille on ainakin osunut vastaan tosi kivoja ihmisiä, muutenkin olen elänyt siinä luulossa että tykkäävät enempi suomalaisista ku länsinaapurilaisista/saksalaisista.

Tässä on kova homma kaivaa lomafiilistä. On niin kylmää ettei muista koska ois ollu tämmöstä...+9 ja vettä tuhnuttaa.

KUJANPÄÄ MARKKU J 26.06.2008 12:12

Piti sanomani, että hinkuisin sinne minäkin, mutta kun pelkään peikkoja.

SARANPÄÄ MATTI L 26.06.2008 12:21

No mutta sittenhän kaikki on kohdallasi mainiolla mallilla. Olet mielestäsi Norjan nähnyt ja kokenut. Ei kolahtanut, se siitä. Riittää näitä paikkoja. Lopetan siis kanssasi suremisen ja suunnittelen omaa reissua syksyksi.

Myös Suomen kalleudesta valitetaan ja melkein kaiken muunkin, että sen perusteella ei paljoa kannata suuntaansa valita.

Ja ainahan sitä aikansa kuluksi kannattaa ihmetellä, vaikkapa ihan keskustelun aikaan saamiseksi;-)

PS. Taisi paras kommentti tähän ketjuun tulla Mirjan tyttäreltä!

SARANPÄÄ MATTI L 26.06.2008 12:26

Ei ne peikot sen rumempia ole kuin minä että sekin on huono peruste jättää menemättä.

Tai no, tarkemmin ajateltuna en sittenkään ole ihan varma, ero on kuitenkin sen verran pieni.

KUJANPÄÄ MARKKU J 26.06.2008 12:49

Sun kanssa kun on ollu reissussa ei tarvi enää peikkoja pelätä. Mites toi mörköpuoli sitten.

SARANPÄÄ MATTI L 26.06.2008 13:31

Möröthän liikkuu pimeellä (enimmäkseen) ja kun hetikohta toisaalta arvaan sun pimeyden työt niin tuskin tulisit niihin kiinnittäneeksi isompaa huomiota. Että sen puoleen ei haittaa niistäkään!

KERÄNEN KAUKO I 26.06.2008 14:13

Niimpä, miksi täällä yleensä pitää elää? Sama ampua kuula kalloon, on noita paska juttuja niin paljon päällä maan. Tai siten elää piruttaan. :)

KUJANPÄÄ MARKKU J 26.06.2008 14:27

Mitä mä selitän Ulpulle kun hänen lomavarustuksiinsa ei saa kuulua norjalaista villapaitaa.

SARANPÄÄ MATTI L 26.06.2008 14:48

Sanot vaan että otsapanta riittää, muulla niin väliä. Muihinkin hulluuksiin oot saanu hänet ylipuhuttua, ei tämä olisi pahimmasta päästä.

HAAPANEN TIMO S 26.06.2008 17:35

Mää olen monta kertaa sanonut ettei tätä hommaa voi väärin harrastaa. Niin erilaiset asiat kiinnostavat, ettei kannata ihmetellä mitään.Joskus kyllä ihmettelen miksi jotkut eivät hyväksy kuin oman reissaus- tai reissaamattomuustapansa.

KERÄNEN KAUKO I 26.06.2008 19:37

Tasantarkkaan samaa mieltä. Samoin turha kiistellä, onko auto vai vaunu parempi. Tai olenko samalla paikalla koko vuoden tai kierrän koko maata jatkuvalla syötöllä. Mutta oli miten oli, niin huomenna kohti Liperin lavaa ja maanantaina tanssileirille koko viikoksi Joensuuhun. Että humppa hei ja hulinaa!

Vinkki: http://www.freewebs.com/tanssiisusirajalla/

ASPEGREN KARI 26.06.2008 23:47

En kylläkään ole teräväpäinen, mutta perustelen Norjan matkailua...UPEA MAA, kauniit maisemat, erikoiset tiet, (tunnelit, sillat, vuonojen kapeat tiet) mitä Suomesta ei löydy sekä kalaiset vedet ja palveluista ei pahaa sanottavaa. Ja kuka AIKAMIES hyttysiä pelkää, kysyn vaan...

PS: Norja ei todellakaan ole "persaukisten paikka" ;)

VOUTILAINEN REIJO 27.06.2008 08:35

Tällaselle lintuharrastaja karavaanarille Norja on tosi antoisa paikka.On erittäin paljon hyviä lintuvuoria.Esim. Lofootit on hyvä paikka,sieltä löytää niin lintu- kuin vanhoja Saksalaisten sota-aikana tekemiä linnoituksia.Sitten on Varangin vuonon vareella oleva Ekeroyn lintuvuori.Siellä käy kesäisin paljon Suomalaisia,sekä ulkomaalaisia turisteja ihailemassa hienoja maisemia.Kannatta käydä katsomassa. Ole jo parivuotta suunnitellut kirjoittaa sieltä juttua Caravan lehteen, mutta valmis teksti makaa sitkeesti vaan tietokoneeni sisällä. Hyvää matkaa kaikille jotka menette Norjaan. "Reiska"

LAHTI ANTTI 27.06.2008 09:14

Huomenta vaan kaikille.

On hieno huomata, että avaukseni sai kielenkannat irtoamaan aiheen johdosta, kuten olin ajatellutkin ! Jatkakaa vain, eiköhän tässä taas joskus jotain uutta keksitä. Tietenkin jokainen matkustaa omien mieltymystensä mukaan. Minä en ainakaan siihen puutu.

Hyviä loma- ym.matkoja jokaiselle.

Ystävyydellä Antti.

NOUSIAINEN MARTTI 27.06.2008 22:06

HV Antti. Norjaa ei saa koskaan tarpeekseen. Aina pitää saaha lisää, joka kesä ja syksy. Se on vietti, jota voi verrata lisääntymisviettiin. Ainakin siihen alkutapahtumaan siinä. Norja on ainut maa joka on lähellä. Koska vielä lähempänä olevat eivät ole mitään. Ruotsiki, voi jösses! Jos menet laivalla Tukholmaan, on äkkiä päästävä siitä poikki Norjaan. vaikka Lillehammeriin. Jos menet Tornioon, no joo, on siellä yks hyvä kaveri, mutta Haaparandaan kun ajelet ja siitä etteenpäin, mahottomat korvet ja selekoset ennekun olet päässy vaikka Kiirunaan ja tietysti Narvikkiin. Niin Narvik se on Norjassa. Siitä tietysi jatketaan Lofooteille. Lofootit on legendaarinen joi nimenä. Kun lapsena kuuli uutisista sanan Lofootit, siinä oli jotain mystistä, saavuttamatonta ja taianomaista. Sitten kun ajelet Kilpiselle niin johan Norja siinä siintelee ja alkaa kiima. Tromsöhön pääsee sieltä kivasti. Nuorgamista on kans helppo mennä vaikka Varangiin. Mutta läheppäs vaikka Tukholmasta Varangin niemimaalle, voi voi, mahoton taival. Näätämön kautta kannattaa kans mennä Norjaan, niin Pykeijaan tietysti. Niin miten muuten niin helposti pääsisi maisemaan kun menemällä Norjaan? Ei mitenkään. Kun toinen vaihtoehto olis Keski-Eurooppa ja se on kaukana, tungoksessa. Ajattele: HV Antti, Geiranger ja Jotunheimen, ne on mahtavia paikkoja. Norjaan on ehdottoman lämmin viha-/rakkaus suhde. Norja ei ollut nostamassa puutulleja Suomelle. Norjaan ei tarvi hyysätä mahottomia rekkajonoja suomalaisten. Se vähän pottutaa kun ne on keksiny dobingin joka ei näy testeissä, mutta ne saa senkin anteeks, kun niillon niin hienot maisemat. Ja maksaa, mitä maksaa. Kaikki maksaa. Olisko Keski-Eurooppassa halvempaa, siis kokonaisuutena.

KUJANPÄÄ MARKKU J 27.06.2008 23:19

Norjalaiset naiset on eroottisia. Kaikkilla on vain otsapannat, kuulemma.

NOUSIAINEN MARTTI 28.06.2008 10:05

Onko sekin liikaa?

SUONPURO PAULI 28.06.2008 11:11

Moro.

Lueskelin tässä vastauksia kysymykseesi. Itse kävin norjassa joskus -83 vuonoja kiertelemässä ja se riitti Norjasta.

Eräs pariskunta kertoi kerran keski-euroopassa jutellessamme, että hekin ennen vuosi vuodelta kiertelivät noita samoja vuonoja kyllästymiseen asti, kun eivät uskaltaneet kotoa sen pidemmälle. Tuntui kuulemma turvalliselta kun pääsi ajamaan kotiin vaikka ilman lauttayhteyttä ja nopeasti. Tämän jälkeen he rohkaisivat mielensä ja lähtivät Euroopan kiertueelleen ja niin Norja unohtui.

Tässä varmasti se pääsääntöisin syy onkin. Kuka muuten sinne menisi vapaaehtoisesti? Kun keski-eurooppa on liian kaukana ja liian suuri, lähdetään Norjaan. Saahan silloinkin jo sanoa olleensa ulkomaan matkalla!

NOUSIAINEN MARTTI 28.06.2008 13:10

Kyllä Norjaa voi fanittaa ihan oikeasti. Ei kaikilla ole mahiksia tehdä pitkiä turneita keskieurooppaan. Sinne ei kannata viikon keikalle lähteä. Haluaisin nähdä sellaisen matkailijan joka on kaikki paikat Norjasta kyllästymiseen sakka kolunnut. Tuo ei ole mahdollista. Ei ulkomailla käynti sinänsä ole mikään kehumisen arvoinen asia. Jos ei sitten se että voi kehua käyneensä keskieuroopan ulkomailla. Norjahan on kyllä enemmän ulkomaa kun keskieurooppa, joka alkaa kuulua kokonaan EU:hun ja samaan "liittovaltioon" Suomen kanssa.

KUUSELA MARKO 28.06.2008 16:16

tjaah,mitäs tähän vielä sanois/lisäisi.Ite olen tosiaankin lähestulkoon puhkikolunnut suomenlapin ja koko norjan.Pari paikkaa norjasta on käymättä läpi!Lofoottien pohjois kärki. Senja,sekä aivan rannikko bodön "jälkeen". Mutta mieli sinne vaan tekee.Eurooppaa olen kiertänyt autolla 4kertaa,ennen oma autoa,pari kesää junalla ja rinkalla. 2 olen käynyt amerikan maalla,ja voi pojat,kyllä minä NAUTIN tuosta puhtaasta luonnosta,ja hiljaisuudesta.Siellä hermo lepää. Onhan nuo keskieuroopan tiet helpompia ajaa,ainakin leveämpiä. Ainakin motarit,siellä suomalainen pällikin osaa ehkä ajaa. Vaikka en nyt hauku meitä koppiautoilijoita... Minä ainakin,paljon ajaneena haluan jatkuvasti uusia haasteita. Norja niitä tarjoo,eikä se Norjan hintataso ole suomea paljoa korkeampi,paskan lätinää,meillä kun taas on paljon huonompi ostovoima(paskat palkat),se on taas jo toinen juttu. Viikon päästä lähtö norjaan,meidän piti mennä eurooppaan Mutta emme saanet toiselle koiralle vahtia,vaan pitää ottaa mukaan.8V seefferi narttu,leikattu,ei pärjää kuumassa.

SUOMI SEPPO S 28.06.2008 22:02

Nyt Pauli kaivat verta nenustasi. ;-D Ehkä ensi viikolla Norjaan 25v. tauon jälkeen. t. seppo

TIKKANEN MIRJA 29.06.2008 10:13

Läl läl lää. Voitais mennä vaikka heti mutta kolutaan vielä paikkoja ja käydään ainakin saunassa, ehkä yövytään Enontekiöllä. Aurinko paistaa täydeltä taivaalta, nyt ne lomakelit oikein sopivasti alkoi!

HUOVINEN SIRPA 29.06.2008 16:51

Paulille heh, heh, Esko

RUTANEN VEIJO 29.06.2008 23:09

Toivotaan hienoja ja aurinkoisia kelejä, jos aikomuksena on kavuta Galdhåpiggenille. Kävimme viimekesänä tuolla 2469 m korkealla mäellä. Onneksi aurinkokin paistoi, joten hienot maisemat tuli nähdyksi. Spiterstulenin tunturimajalla voi leirityä ja sieltä kavuta mäelle. Meidän poppoolla on takana yli 25 reissua Norjanmaalle välillä Lindesnes - Nordkap. Aina vaan löytyy uusia mielenkiintoisia paikkoja. 14.7. suuntaamme kohti Lofootteja. Ei sinne Norjaan kannata sellaisen reissuja suunnitella, jonka pitää lomallakin etsiä vain sitä halvinta matkakohdetta.

t. Veijo

TYNYS HEIKKI 07.07.2008 12:49

Voiko Spiterstulenille ajaa vaunu perässä? Muistan jostain lukeneeni että viimeinen tie kantatieltä ylös vain matkailuautoille, ei vaunuille???

RUTANEN VEIJO 07.07.2008 16:37

Eipä sovellu matkailuautoille tuo viimeinen 18 km tieltä 55 Spiterstulenille. Ainoastaan alle 6 m ajoneuvot saavat kavuta ylös. Tiemaksu maksettiin ainakin vuosi sitten leiriytymisen yhteydessä tunturimajan respaan. 50 nok/h-auto ja 100 nok/ma-auto. Lomista tullessa 55 tien varrella on kyllä useita leirintäalueita.

t. Veijo

HÄNNINEN PEKKA 08.07.2008 20:36

Kyllä on hienoa asennetta monissa vastauksissa. Parasta monille olisi ilmeisesti hakea virosta koppa kaljaa ja ottaa jäkiuuninleipää mukaan ja lukkiutua ihan omalle pihalle vaunuun/autoon viikoksi tai kahdeksi - miksi ihmeessä vaunussa/autossa on pyörät ??? Minne tahansa meneekin on aina mentävä hattu kädessä - viimevuonna koluttiin pari viikkoa pohjoista Norjaa parhaaseen loma-aikaan. Vaunulle löytyi aina paikka, eikä ollut hankaluuksia leveyden tai pituuden suhteen - teillä Norjalaiset menivät omillä Bjölseth:eillään mennen tullen ohi... so what. Maisemia saa hakea eikä löydä vastaavia ja esim. Ekeröy:n lintusaari oli uskomaton (piti ihan oikeasti kävellä kilometrikaupalla). Ja jos maailman reunan haluaa nähdä niin Hamningberg + tie sinne sopivat ihan mainiosti kenelle tahansa (vaunun voi kyllä jättää parkkin matkan ajaksi). Tunturi/vuono-Norja on tietysti oma lukunsa - Matkailu maksaa ja polttoaine on kallista; Kaljakin on pohjoismaissa kaikissa kallista... elämä on !!!

Norja - suosittelen.

P.

HUOVINEN SIRPA 09.07.2008 16:56

Niinpä suosittelen minäkin, nimittäin Norjaa. Viime kesänä koluttiin Lofoottien puolella ja sieltä sitten Kilpisjärven kautta Suomen puolelle. Nyt olis sitten puolentoista viikon päästä tarkoitus lähteä taas ja tietysti Norjaan. Näätämön kautta Kirkenesiin, sieltä Vardö, Vadsjö jne. Edestakaista sahaamistahan siinä tulee, mutta mitä siitä, kyllä niitä näkymiä taas mielellään katselee, kun on vuoden päivät täällä Hesassa palloillut Kaikille matkustavaisille hyvää kesää. Esko

LINDROOS LAURI 11.07.2008 23:54

Ihan tuoreet terveiset Norjasta! Joku selittämätön sinne vetää joka armas loma. Viime kesänä pari ja ½ kertaa, nyt 4100 km jälleen vankkurin kanssa. Ensin Senjan saarelle, Tromsan upeille teille ja lopulta Pykeijään. Samalla käytiin tutut Nuorgam, Näätämö ja uutena Pokka. Hullun hommaa toteaa joku. Etelästä kun lähtee, matkaa mittariin tulee vääjäämättä. Silti suosittelemme kaikille lämpimästi. Näillä seuduilla mieli lepää. Upeat maisemat, yöttömät yöt, kalaisat vedet ja nautittavaa hiljaisuutta löytyy. Ja ihan oikeasti: ei ne ruokakaupan hinnat kotimaata kalliimmat ole... Vinkki: tie Kiirunasta Norjan rajalle oli teräviä kuoppia täynnä. Varovaisuutta ja aikaa.

Hyvää kesää kaikille t. Lauri, vaimo ja hau-hau.

HUOVINEN SIRPA 12.07.2008 12:10

Katos vaan viime kesänä tuo tie oli ihan hyvässä kunnossa. Esko

PÄTSI EERO 12.07.2008 17:30

Joka kesä on käyty viimeisen 7 vuoden aikana. Syynä ovat lähinnä kalastus ja sääskettömät merenranta-alueet Pohjois-Norjassa. Tänä keänä on käyty kerran ja loppukuusta lähdetään uudestaan. Tietulleihin ei ole törmätty kuin Nordkapin reissulla.

TIKKANEN MIRJA 12.07.2008 23:56

Kova tulli Karigasniemessä ja Näätämössä. Muuten en taaskaan kyllästyny ja katson samat maisemat molemminpäin. Helekatin mukavaa porukkaa oli mitä tavattiin ja hauskaa oli. Ei kai Nousiaisen sakki ollu liikkeeellä 9.7 Tankavaarassa? Me nyt siellä...Ilmat ollu huiput ja sitä rataa.

HUOVINEN SIRPA 13.07.2008 09:36

Hei, tarkoititko tosiaan tullia, joka oli kova Karigasniemessä ja Näätämössä, vai oliko se vaan tuuli? Viikon päästä ollaan nimittäin menossa Näätämöstä Norgeen. Esko

TIKKANEN MIRJA 13.07.2008 11:45

Ihanpa tullia, Näätämössä pysäytettiin, me päästiin selittelemällä läpi mutta kavareiden autossa käytiin ja kurkattiin jääkaappiin.=) Käys ostaan Näätämön kaupasta lihaa, oli aika halpaa. Ostettiin isoja kyljyksiä pakasteeseen...

HUOVINEN SIRPA 13.07.2008 14:43

No voihan vitalis, niilläkin rajoilla on tultu jo uteliaammaksi, hyvä tietää. Häätämössä tankataan, ja jos liha on halpaa, voi sitäkin tarttua mukaan.

HUOVINEN SIRPA 13.07.2008 14:47

Siis Näätämössä, eikä Häätämössä, tuli pieni kirjoitusvihre;)) Esko

ANTTILA MARKKU 13.07.2008 18:32

Minkälaiset kalastusluvat norjan puolella tarvitaan?

TIKKANEN MIRJA 14.07.2008 00:26

Mereen ei mitään, sisävesiin saat lupia esim. Kautokeinon postista, Karasjoen Essolta yms. Kalastusvälineet pitäisi myös desinfioida, itse putsautin Kautokeinossa. Meinas että jos ei oo kalastanu viime kesän jäljiltä ei putsausta tarvi. Näön vuoksi kumminkin kumpparit uitettiin. Ota mato-onki mukkaan.

TIKKANEN MIRJA 14.07.2008 00:27

Ostettiin kyljyksiä, laitettiin suolaa ja grillausmaustetta ja tulipa hyviä. Laiskana tehtiin uunissa mutta hyviä tuli!

NOUSIAINEN MARTTI 17.07.2008 19:24

Mentiin 9.7 Näätämöstä ja tulli kävi autossa kaapit kurkkimassa. Alkoholitonta olutta löysivät. Olisko ollut joku kampanja heillä.

LYLYOJA SEPPO 18.07.2008 10:07

Ei niilä ollut Laukaan likoilla ennenvanhaan housuja jalassa kun tanssissa kävivät.On tosi asia.

ANTTILA MARKKU 18.07.2008 21:12

Tarvitsee mennä hakemaan matoja.

MAJAVA HANNU 20.07.2008 18:49

Hei, vaikka Norjasta ei olekaan kyse, niin älkää vaan ajako Muoniosta tietä 99 Pajalan suuntaan. Tie on aivan hirveässä kunnossa, alkupäässä kuoppia ja asvaltti puuttuu osittain. Sitten on kahdenkymmenen kilometrin tietyöpätkä osin sepeliä ja tärinä on melkoinen. Tie paranee vasta Pajalan lähellä.

Meillä vielä kävi sellainen tuuri, että ohiajaneesta autosta HEITETTIIN iso kivi ja se pomppi tieltä konepellin kautta tuulilasiin ja sieltä teki vielä mutkan alkovin pohjan kautta takaisin. Lasissa kuoppa ja siis oiva halkeaman alku. Emme ehtineet saada edes rekkaria....

Kelit on suosineet reissua Suomen Lapissa ja pikkuhiljaa palaillaan etelää kohti. Sateet ovat osuneet ajotaipaleille ja illalla on aina paistanut aurinko. Nytkin lämpöä taitaa olla 23 illallakin. Muuten Simossa on oiva rantapaikka vanhan kirkon kohdalla Wanhan pappilan majoituspaikan vieressä. Auton saa ihan rantaan ja siellä niitä näyttää olevan. Kaunis paikka kuin mikä. Itse ollaan majoituttu rantamakasiiniin kaikilla mukavuuksilla...ja sitten ei kun saunaan.

ROIVAINEN RITVA 21.07.2008 21:32

matkailu avartaa eikös niin.minä sitten kävin Norjassa, silmät ympyräisinä katselin jylhiä maisemia. yritin kiipeillä vuoria ylös,pienempiä nousin ylös asti mutta yksi suurempi jäi puolitiehen.no,en ole katkera. Hammerfest oli kiva kaupunki,tosi että kallista oli. eipä ollut pakko ostaa mitään. altassa ongin ensimmäiset sei kalat jotka oli tosi hyviä paistettuna..raikas meri ilmasto oli ihana. lampaita,poroja,niitä oli joka puolella. kiviä toin kotiin asti,kukkapenkkiin hyviä jalan alustoja.mutta...Norja ei vienyt sydäntäni. Suomessa on vielä paljon kauniita maisemia katsomatta. ainakin minulle.

LAHTI ANTTI 21.07.2008 21:51

Ensimmäinen joka uskaltaa myöntää, että sydän ei jäänyt sinne.

Ja on oikeassa, että Suomessa on vielä paljon nähtävää. Hienoa !!!!

"Oma maa mansikka, muu maa mustikka", kuten ennen sanottiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.