tietämätön uusi

ROIVANEN RITVA 12.06.2008 23:16

hei.olen aivan uusi ja tietämätön karavaanari.kertokaa minne Norjassa kantsii mennä?naisena pidän kukka kedoista,nähtävyyksistä mutta kapeita teitä ja rotkoja haluaisin välttää.

PALM PEKKA 13.06.2008 07:01

Ei ole kokemusta kuin pohjois Norjasta Kirkkoniemestä Fauskeen asti sekä Lofooteilta. Viimekesänä oltiin Lofooteilla, ja heinäkuun alussa lähdetään sinne uudelleen. Lofooteilla on noita kaikkia, mutkaisia teita kukkaketoja, ja muuten mahtavia maisemia. Siellä pärjää kyllä, jos niille teille mahtuu rekat, niin kyllä kaiketi meidänkin vaunumme. Jos haluat lisätietoja, niin numero on toimistossa. 39975

HYTÖNEN RAIMO 13.06.2008 09:10

Esimerkiksi Karigasniemestä Norjaan (täytä polttoaine- ja kaasuvarannot Suomessa, Norjassa tosi tyyristä esim. E95 -bensiinin päivän hinta about 2,15 e/ltr!!!). Siitä Karasjoen kautta Lakselviin ja siitä oikealle (Börselvin tietä). Börselvista vasemmalle (Veidnesin tie) Porsanginvuonon itärantaa seurailevaa tietä, niin pitkälle kuin sielu sietää.

Karasjoen ja Lakselvin välillä upeita järvi- ja tunturimaisemia, Lakselvista ja Börelvistä eteenpäin hienoja merenrantamaisemia ja osin myös kukkaketoja. Reitin parhaat kukkakedot Börelvistä eteenpäin (mm. ruusujuuri, kultarikko), jotka tosin kukkivat vasta heinäkuussa.

Tietysti voit jatkaa myös Börelvistä oikealla (Ifjord - Tana tie) mutta siinä on edessäsi pian suuri rotko ja melkoinen nousu (Silfar). Sen pohjaisreunaa noustaan tunturiylängölle, jossa myös hienoja näkymiä. Vaikka rotko on syvä, ei se sinänsä ole paha, sillä tie ei seuraile aivan rotkon reunaa.

HYTÖNEN RAIMO 13.06.2008 09:14

Näytti iskeneen näppäilyvirhe, kaikissa tapauksissa on kysymyksessä Börselva (=Pyssyjoki), ei Börelva kuten monessa kohtaa erheellisesti kirjoitin.

TERVO JARI 13.06.2008 16:03

Linkki : http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html

Jari

Ps. Nuot toivees täyttää "lenkki" Kilpisjärvi --> Utsjoki noinpäin vielä kierrettynä, siksi että "vänkäri" saa istua mantereenpuolella autossa, ei tarvi pelijätä niinpalijo että tippuu merreen,( kierrä Norjan puolta ja vielä E6:sta.)

Tie tuossa lenkissä on leveetä ja hyvää ( en tiä onko sielä tietöitä, kuulin huhua että ois ? )

Nii, jos et oo ennen Norijasa käyny, tuolla pääsee alakuun . . .

HAAPANEN TIMO S 13.06.2008 16:32

Hienoin Norja saattaa kuitenkin olla etelässä, Oslo-Bergen-linjan eteläpuolelta löytyy hienoja paikkoja. Tuollaisen sivun löysin: http://www.tuomas.salste.net/doc/matkat/norja.html

MARJAMÄKI MARJO 18.06.2008 11:47

Jos Norjaan haluaa lähteä matkailemaan ,niin siellä ei voi välttyä kapeilta teiltä tai rotkoilta missään.Ehdottomasti Norjassa kannattaa mennä Geirangerille,Dalsnibballe, Trollstigenille, nämä löytyvät samalta seudulta. Oslo, Bergen ja Stavanger ovat nähtävän arvoisia kaupunkeja.Ja monta muuta paikkaa on. Itse olen lähdössä 22.6 Lofooteille.Se onkin ainoa paikka Norjassa mitä ei vielä ole tullut käytyä. Viime vuonna Kirkenes,Pykeija,Vardo, Hammerfest ,nähtävää oli sielläkin. Olen samaa mieltä että "hienoin" (vehreämpi) norja löytyy etelämpää. Hyvää Norjan matkaa kaikille sinnepäin lähteville.

JANHONEN MATTI 19.06.2008 09:20

Tänään 19.6 klo 19:20 alkaa TV 2 Puskuri-ohjelmassa Via Norge. Siinä toimittajat reissaavat matkailuautolla Norjan rannikkoa Kirkkoniemestä etelään. Tämän päivän ohjelmassa on ainakin Kirkkoniemi ja Pykeija. Sarja käsittää kaikkiaan seitsemän jaksoa. Jospa tästä on jotain apua.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.