Mansikkamaitoa !

HONKANEN JAAKKO I 11.06.2008 20:05

Mansikoita lehmän tai kilinmaidolla Esnasta ! eikä mittää purkkimaitoo. Rautiaisen Kari ja kaikki mansikka- maitojen ystävät tiedoksi tämä ! www.esnankeidas.com Kantrimusiikki viikonloppu 18-20.07 meillä.

KUJANPÄÄ MARKKU J 13.06.2008 16:57

Terveisiä sinne Esnan keitaalle muiltakin kävijöiltä kun Rauzilta, jos muistat.

HONKANEN JAAKKO I 13.06.2008 20:49

No totta tokihan muistan.Ja kaikki tänne tervetulleita on.

RAUTIAINEN KARI 14.06.2008 12:50

Tää on sitte ihan pakollinen juttu. Jos pohtii mitä tekis niin se pohdinta tulee alkamaan sillä että miten esnasta jatketaan.

Ilman muuta pitää kattoa Jaakon paikka ensin ja sitte alkaa muuta lomailua.

Se muutes on niin että mansikat ja ihan oikea lehmänmaito, se on huippujuttu. Suomesa ei saa enään lehmänmaitoa, mutta esnassa saa. Suomessa on vaan sitä tölkkimaitoa.

Jaakko muutes näyttää miltä ne vissian raidalliset porsaat näyttää pienenä, Miten kattohaikara pesii, miten jne... kannattaa katella.

RAUTIAINEN KARI 14.06.2008 12:59

Vieläkin on hauska musitella ekaa käyntiä esnassa. Tää meidän trasselitukon näkönen koira, westie, oli siellä mukana ja Jaakko sano että älkää sitä vaunuun lukitko, sehan voi olla meidän kanssa kun käytte kaupungilla. No näin tehtiin ja kun tultiin takaisin niin siellä ne oli viidakossa jaakko ja koira ettimässä myyriä koiralle tapettavaksi. Olikin oikeen komiat myyrät tappanut koira kun Jaakko pikkasen sitä avitti.

Ja tää koira joka on muuten hyvin varauksellinen otti Jaakon omakseen niin että kun aamulla avas vaunun oven niin koiro vetäs heti Jaakon tiloihin. Oisko saanu makupaloja. Sinne se olis jääny loppuiäkseen.

HAAPANEN TIMO S 14.06.2008 13:06

Kyllä meet tulemma Jaakkima! Just tilasin paikan paatista.

TENHUNEN KYÖSTI 16.06.2008 17:58

Tere,tere EsnanKeitaan kävijät ja vähän muutkin kunnon karavaanarit. Kävimmehän siellä mekin kartanlukijan kanssa toukokuun viimeisinä päivinä. Kylläpä onkin käymisen arvoinen paikka. Honkaset ovat panneet tuulemaan. Tunnelmakin on luotu sinne siinä ohessa. Consel Kari oli siellä silloin sijaisisäntänä. Kiitos hänelle esittelystä ja seuramienä olosta. Käynnistä jäi tosi hyvä olo ja muisto.Sanoisinpa, että Esnassa käynti pitäisi kuulua jo kaikkien suomalaisten Viron kävijöiden siis karavaanareiden yleissivistykseen. Ainakin me otamme sen ohjelmaan aina kun siellä päin liikumme. Onnea ja menestystä teille jatkossakin. Sanoi Kyösti.

RAUTIAINEN KARI 16.06.2008 18:05

No just. Siitä saa mukavan lomaretken kun käväsee Marjanmajalla, Esnankeitaalla ja Muhussa Uuelussa. Ne muut alueet voikin sitten kierrellä pikkasen kauempaa.

TENHUNEN KYÖSTI 16.06.2008 21:18

Jo vain. Käytiin mekin Uuelussa Linnusessa Muhun saarella. Hieno paikka. Oltiin vain yönseutu eikä nähty "ristin sielua mailla ei halmeilla". Ei siis voitu edes maksaa. Sen teemme ensi kesänä Kiitos Kari vinkistäsi.Sen perusteella mekin sinne menimme. PS. Kylläpä pitivät Uuelun satakielet mahtavan konsertin, joka kesti läpi yön.

RAUTIAINEN KARI 16.06.2008 21:43

Ootappa syksymyöhällä kun peurat ja villisiat tulee syömään pakkasen panemia omenoita.

Löytitkö saunan avaimen ?

TENHUNEN KYÖSTI 17.06.2008 07:51

Huomenta Kari. Enpä löytänyt, kun en etsinytkään. Emme rohjenneet edes jalalla astua varsinaiseen pihapiiriin juuri siitä syystä, ettei kartanolla näkynyt isäntäväkeä. Nyt kyllä tulee tietysti harkittavaksi jo tulevana syksynä juuri ruskaaikaan meno Saaremaalle. On siellä niin paljon attractiivisia paikkoja. Pitää vain ottaa selville etukäteen, mitkä tiet ovat vielä ilman päällystystä. Tarkoitan sitä, ettei kuivalla kelillä niille valkoisille liitukivihiekkateille kannata autolla mennä. Kirjoitettiinhan niistä taannoin täälläkin. Nekin kirjoitukset olivat tosi hyödyllisiä. Nimittäin se valkoinen pöly, mikä niillä teillä vallitsee, ei ole leikin asia. Ne tiet on syytä kokea polkupyörän selästä käsin. Ja vielä painotan sitä, että oikea Viro/Estonia alkaa vasta kun on loitottu riittävän kauas Tallinnasta. Hyviä matkoja taas kaikille. Juhannuksen kesä on jo käsillä. Ajakaa koko kesä järki päässä.!

RAUTIAINEN KARI 17.06.2008 10:45

Sen Uuelun pihapiiriä suunniteltiin jo muutama vuosi sitten. Nythän siellä on jokaiselle "oma" tontti ja sähkötolppa. Portinpielessä kemssantyhjennys.

Ongelmana on ollut se että Hannu kun sitä paikkaa on laitellu, ei ole saanut lupia kuntoon ja siksi maksutkin on ollut silleen että saunan pöydällä peltipurkki johon voi laittaa jotain sen mukaan miten tuntee.

Nyt Hannu on perustanut sille paikalle yhtiön joka on Virolainen yhtiö ja puuhassa mukana Annik ja Mihkel Lang siitä Muhusta. Mihkel sitten paikkaa pitää pystyssä ja hoitelee vieraat. Talossakin on sisällä sähkösauna, majoitustilaa, iso keittiösysteemi. Jatkossa siellä siis homma toimii. Hannu itte majailee kesän siinä muutaman sadan metrin päässä Löhmussalo nimisellä tilallaan ja kasvattelee hehtaaritolkulla Tyrniä.

Talon takana sähkökaapissa on saunan avain, saa sitä lämmittää. Pihalla grilliä ja sellasta myös.

Kun ajat sieltä pois aamupäiväsaikaan niin siinä päätien varressa lähellä Linnusekylän tietä on P paikka jossa tuulimuylly tien vieressä, se paikallinen ukko myy tosi hyvää mustaa saaristolaisleipää. Annik myy ämpärikaupalla kantarellia ja Saaremaan perunaa joka on sellanen pieni, tummankeltainen ja todella maukas pottu.

(Jos enemmän käy Saaremaalla, ja juhlapyhisin, esim Juhannus niin Annik on todella hyödyllinen tuttavuus kun on päivätöissä Saaremaan laevakomppaniilla ja se taas tuo melkoista aikasäästöä ruuhkapäivisin lautoilla.)

RAUTIAINEN KARI 17.06.2008 11:48

Jutustelin Hannun kanssa justiin. Jos yön yli goisasitte siinä niin ei mitään maksa tässä vaiheessa. Eli ei tartte potea syyllisyyttä ensikesään saakka.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.