Superfastin laiva

VAINIO RISTO K 06.06.2008 09:57

Eilen tuli soitto illalla Tallinkiltä ja laiva on kuulemma vaihdettu ainakin meidän lähdöllä ja paluulla. Matka-aikaa tullut lisää 2h. Lähtö Helsingistä aikataulun mukaan, mutta Saksaan saavutaan noin 2h myöhemmin. Paluu aikaistuu 1,5h ja saapuminen Helsinkiin myöhästyy 0,5h. Mitähän muuta kivaa on tiedossa mahdollisesti laivalla (hytti, soutupaikka varattu kaleeriin)?

LIIMATAINEN MANU 07.06.2008 23:44

mulle tuli sähköpostia samasta asiasta. lähtö 29.7. tuli mieleen että säästääkö ne jossain polttoainekuluissa ajamalla hitaammin vai mikä tuohon on syynä. mun mielestä tuommosta 27 tunnin laivaa ei voi kyllä hyvällä tahdollakaan kutsua superfastiksi..:)

harmi juttu, oli tarkoituksena saksaan päästyämme ajaa illalla niin pitkään kun jaksaa, meidän 1v. tytön vuorokausirytmiin se olis natsannut ihan täydellisesti. oltais syötetty puurot ja juotu maidot jo laivassa ja sitten laitettu tyttö paapimaan yöunia turvaistuimeen, olis muutama sata kilometriä menny kivasti. nyt vaan joutuu vähän tekemään suunnitelmiin muutoksia. no, mutta sellaista se elämä on. tulee kyllä seawindiä ikävä..

NIEMINEN RAIMO 08.06.2008 06:55

No niin Manu,positiivinen ajattelutapa pelastaa lomasi täydelliseltä katastroofilta.En millään jaksa uskoa että 2 h myöhästyminen Euroopan matkalla vaikuttaa yhtään mihinkään.Vai mitä?

KIVIAHO SALLA 08.06.2008 18:00

Sain minäkin sähköpostia samasta asiasta. En ajatellut että laiva oli vaihdettu, vaan huomasin sen Saksaan tuloajan muuttuneen. Mekin oltiin ajateltu ajaa siitä vielä Lubeckiin, mutta saa nyt nähdä. Onkohan leirintäalueista välillä Rostock-Lubeck kenelläkään tietoa? Pääseekö puolilta öin vielä alueelle vai onko sellaisia P-paikkoja, joilla saa luvan kanssa yöpyä? Milloin teillä oli lähtö? Me lähdemme 29.6.

HAAPANEN TIMO S 08.06.2008 18:21

Menkää tuonne: http://www.wohnmobilpark-wismar.de/informationen.php Tunnin ajo Rostockista, automaattiin maksetaan, toimisto päivisin auki.

LIIMATAINEN MANU 08.06.2008 19:13

nähdään sitten laivassa, muuten, samana päivänä on meillä lähtö. saksassahan voi vaikka minkä tahansa nakkikioskin pihassa yöpyä ihan luvan kanssa, kuuluu paikalliseen kulttuuriin. niin mekin tehdään. ja katsotaan nyt mihin asti maanantai-iltana ajetaan mutta ei se kaksi tuntia haittaa mitään..

LINDBLOM ALF R 10.06.2008 16:53

Saksassa parhaillaan oleskelessamme ollaan ihmetelty suomalaisten lomalaisten kiirettä jonnekin. Tullaan illalla, pannaan leiri pystyyn, lähdetään aamulla. Tietenkin voi olla matkan varrella yöpyminen, mutta jotenkin tuntuu etteivät lomalaiset koskaan pääse perille, yhden käden sormilla voi laskee niitä, jotka yhtä päivää pidempään ovat viihtyneet samalla paikalla. Saksassa kun leirintäalueet ovat tosi laadukkaita ja siistejä, niin toinen nihmetyksen aihe on, että miksi pitää yöpyä jossakin nakkikiskan takapihalla. Onhan se halvempaa, mutta jos säästää pitää, niin halvempaa on jäädä kotiin. Tällaisia tässä mieteskelin helteen piinaamana, pakko sitä olutta on käyttää jähdytysaineena. Terveisin Anitta ja Alf

EEROLA TEEMU J 10.06.2008 17:59

Kommentti sellaiselta, joka on Saksansa jo kokenut. Olen pitänyt 70- luvulta asti karttaa, missä on kaikki kulkemamme reitit Euroopassa ja eipä sieltä juuri sellaista Saksan pää- tai moottoritietä löydy, mitä ei olisi liikuttu ja eräitä on koluttu lukematon kerta. Saksa on kuin Ruotsi. Kun sitä on tarpeeksi -pakostikin- kolunnut, niin ei sitä enää kaipaa.

Saksa on ns. välttämätön paha, koska m- auton kuljettaminen junalla Välimerelle tai Kroatian rannikolle maksaa liikaa. Saksan teiden kunto on heikentynyt dramaattisesti samalla kun liikenteestä pääreiteillä etelään on tullut aivan mieletöntä. Monelta Rastplatzilta ei löydä rekkojen takia edes pysähdyspaikkaa että hörppäisi kahveet. Yöksi rekat valtaavat myös pienemmälle kalustolle varatut P- paikat.

Ihmisillä on erilaisia makuja ja vaiheita automatkailussaan. Aloittaminen on mielekästä ja kokemuksia antavaa jo vaikka Pohjois- Saksassa, mutta jos haluaa rajallisen ajan kuluessa "viettää matkailulomaa", niin silloin ei ole väliä, missä ne 1-2 pakollista D-yöpymistä lusii. Halpuudella ei ole mitään tekemistä Saksassa tai leirialueella viipymisen kanssa, sillä monelle matkailijalle leirintäalue on vain välttämätön paha, mitä kiiltävätkään kaakelit eivät muuksi tee.

Mukavaa loman jatkoa teille molemmille!

KERÄNEN KAUKO I 10.06.2008 19:23

Oikein! Jos otat et aja. :))

LIIMATAINEN MANU 10.06.2008 22:31

kyllä täytyy myöntää että aika harvoin tulee saksassa viivyttyä pidempään. johtuu ihan siitä että mielestäni italian ja saksan leirintäalueista ei voida puhua edes samana päivänä. muutenkin maa miellyttää enemmän. mutta makuasioitahan nämä.

BRUUN EERO 10.06.2008 23:02

Aikataulut ovat huonot, samoinkuin Finnlinesin Star-laivoilla. Pitkä on se toinen päivä odotellen saksansatamaan tuloa. Joskus 90-luvulla Finnjet lähti Helsingistä iltapäivällä kahden kolmen maissa ja oli inhimilliseen aikaan Saksassa, täydellinen aikataulu. Ehti hyvin laivaan muualtakin kuin eteläisestä Suomesta ja aikaa oli nauttia merimaisemista. Sen kylläkin huomasin, että superfasttallinkin hinnat ovat ihan kilpailukykyiset. Karavaanarin abc:n mukaan ajoneuvosta 25-50% ja matkustajista 10-20%. Laskin ettei meidän kaksistaan kannata auton ja pienen vaunun kanssa mennä Ruotsin kautta. Varsinkin jos paluu on 10.8. jälkeen.

HAGSTRÖM NIKLAS 17.06.2008 15:13

Terve, Samalla laivalla ollaan menossa Saksaan. Tiedätkö saako kyseiselle Wismarin alueelle tulla auto+asuntovaunu yhdistelmällä vai onko se tarkoitettu ainoastaan asunto-autoille kun paikat on max 10 metriä?

KIVIAHO SALLA 17.06.2008 18:45

Katsoin sitä linkin kuvaa uudestaan ja siinähän on tehty nurmikolle sellaiset 5x10m hiekkapaikat. Kyllähän sinne varmasti saa mennä myös yhdistelmällä. Jättää vaunun hiekalle ja auton nurmelle, niin saa suoraan. Ajattelin, että mekin mennään sinne. Sopivan matkan päässä Rostockista.

HAAPANEN TIMO S 17.06.2008 18:56

Bord Atlaksen kirjakin näyttää vain auto-symbolia.Ikävä kyllä se paikka on vain autoille.

HAAPANEN TIMO S 17.06.2008 19:05

Jääkää Rostockiin, tuonne voi mennä vaunullakin: http://www.baltic-freizeit.de/unterkuenfte/wohnwagen.html Kartta: http://www.baltic-freizeit.de/anfahrt.html

Ja aikaisin aamulla liikkeelle.

JÄPPINEN MIKA 18.06.2008 16:17

Olimme viime viikonloppuna 2 yötä tuolla Markgrafenheiden leirintäalueella, ja oli ihan positiivinen kokemus. Alueen ulkopuolella näkyi olevan yön yli parkki, johon voinee saapua myöhäiseenkin ajankohtaan. Vastaanotto nimittäin meni kiinni illalla jo klo 17.00!

LIIMATAINEN MANU 19.06.2008 08:08

vau! otsikkoni kuullosti ihan joltain tapani kansan kappaleelta..

Itse olen vannoutunut nakkikioskiyöpyjä. Raha ei ole siihen syynä, vaan nopeus ja helppous. Nakkikioskit kun sijaitsevat suoraan moottoritien varressa eikä niitä tarvitse lähteä etsimään. Lisäksi leirintäalueille ei pääse kovin myöhään. Meidän tilanteessa helpoin ajoaika alkaa siinä 8-9 välissä illalla kun tyttö nukahtaa autoon, silloin on helppo ajaa niin pitkään kun jaksaa.

Moottoritien parkeissa ei edes tarvitse irrottaa vaunua koukusta vaan riittää veivaa tassut alas. sinne ei myöskään tarvitse kirjautua eikä lähtiessä ilmoitella sähkömittarilukemia.

Ja vaikkakin löytyisi joku leirintäalue joka olisi myöhään auki ja ihan moottoritien vieressä, minusta ei olisi järkevää maksaa 20 euroa yöpymisestä (23-08) kun ei tarvitse alueen palveluja ollenkaan.

tämä tietysti silloin kun ollaan matkalla jonnekin eikä viitsi tuhlata aikaa leiriytymiseen. meillä on ollut tapana että moottoritieparkeissa ei vietetä yleensä 2 yötä peräkkäin vaan motariyön jälkeen mennään leirintäalueelle. tämä siksi että sekä vaunun että ihmisten akkuja pitää ladata, vessa pitää tyhjentää ja suihkuunkin olisi kiva päästä.

eri asia silloin kun ollaan perillä. silloin ollaan monta yötä peräkkäin samalla paikalla ja leiri pystytetään viimeistä seinäkellonkoukkua myöten.

kivaa reissua kaikille joilla lähtö on tässä pian, yövyitte sitten missä vain!

HAAPANEN TIMO S 19.06.2008 14:15

Kyllä, hinnastosta näkee sulkevat klo 17.00. Mutta vasta klo 21.00 alkaen pyytävät jäämään parkkipaikalle, 5€/yö. Ajetaanko sinne omatoimisesti, sitä en ymmärtänyt. Etusivulta klikkaamalla "Zum Bautagebuch" näkee kuvat rakennusvaiheista.

JÄPPINEN MIKA 19.06.2008 15:34

Puomi ei aukea ilman viivakoodikorttia, joten en tiedä miten sinne olisi sisälle päässyt klo 17 jälkeen.

Saavuimme nimittäin juuri sulkemishetkellä, ja sisäänkirjautuminen jäi vastaanottohenkilökunnan työajan päättymisen vuoksi seuraavaan aamuun.

Huono puoli tuossa oli se, ettemme päässeet enää sinä iltana autolla alueen ulkopuolelle.

JANHONEN MATTI 19.06.2008 16:13

Yleensä noissa korttipaikoissa Saksassa on respan seinässä avainkorttiautomaatti josta esim. kuudella eurolla saa alueen porttin avaavan avainkortin ja loppulitviikki tehdään aamulla. Tässä yhteydessä tuo avaimesta maksettu pantti hyvitetään. Ihan toimiva systeemi. Veikkaampa, että yleistyy.

KAREINEN RAIMO 28.06.2008 08:03

Onko jollain tietoa, voiko tuonne Schwaanin leirintäalueelle mennä vielä tuolloin yhdentoista kieppeillä illalla? Ilmeisesti ainakin portin ulkopuolelle, mutta pääseekö aamulla saniteettitiloihin?

JÄPPINEN MIKA 28.06.2008 11:41

Lähetä sähköpostia leirintäalueelle, ja sovi asiasta. Näin me teimme vuosi sitten. Isäntä tuli illalla sovittuna aikana avaamaan puomin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.