Itäinen reitti Puolasta Unkariin

OJANEN JYRKI T 05.06.2008 21:56

Olemme lähdössä Baltian kautta Unkariin ja aiomme mennä itäistä osaa Puolassa. Onko tietoa leirintäalueista reitillä Bialystok-Lublin-Rzeszow-Kosice(Slovakia)-Miskolc(Unkari)ja mitä käyntikohteita sieltä suosittelette?

SILMUNEN HANNU 06.06.2008 00:49

Moi!

Löysin päiväkirjasta tämmöisen merkinnän kesältä 2006: "Itä-Puolan maaseudulla n.120km Lublinista pohjoiseen, sammakko kurnuttaa lammessa hurjana, mahoissa teetä ja kanamakaroonisoppaa, ilma pimeä ja lämmin, hyväntuoksuinen. Päädyimme tähän 24h huoltiksen pihalle rekkojen kaveriksi, kun leirintäalueita ei yksinkertaisesti näillä seuduin löydy."

Edellisen yönkin olimme näköjään nukkuneet Kaunasin lähellä huoltiksella.Päiväkävelyn ja ruokaostoksia teimme Kalvarijassa, mikä oli sympaattinen pieni "ei-turistikaupunki", suosittelen.

Augustowissa söimme lounaan ja päätimme tulla uudestaan joskus vesiretkeilemään tälle kauniille järvialueelle.

Seuraava yö leirintäalueella Unkarissa Sarospatakissa, kohta pian rajan jälkeen.Siellä uima-allas ja naapurissa kuumat ulkoaltaat.

Lounas kauniissa Tokajin kaupungissa viinialueella.

Ja seuraava yö Miskolcin takamailla,Lillafyredissä.

Pidimme kovasti niistä Miskolcin takana olevista pienistä vuorista, missä Lillafyred lymyää.Alue on tyypillistä unkarilaisten lomailuseutua. Siellä on kaunis järvi missä vuokrata soutuveneitä,harvinaiset ja hienot luolat, mihin pääsee tutustumaan oppaan johdolla, vesiputous, hienoja taloja ja söpöjä pieniä kyliä kävellä,joen partaalla.Ja sitten vielä avomallinen turistijuna, millä voi tehdä ajeluita ympäri vuorta erilaisiin kohteisiin.Junan kyytiin voi nousta jo Miskolcin kaupungista, mutta lähtöpaikka on tosi kehnosti merkitty, ja ilman varsinaista p-paikkaa.Mutta Lillafyredistä voi ajaa ylös ja alaspäin.

Heti Lillafyredin "keskustan" jälkeen löytyy pieni siisti pihacämping, missä nukuimme rauhallisesti ja hyvin,otavan alla:)

Tää on ihan kauheaa, nyt tekisi mieli takas noihinkin maisemiin, niin kuin liian moniin muihinkin..:)

Hyvää matkaa!

t.Kaarina

LAINE RAIMO 06.06.2008 12:37

Olemme ajelleet monia kertoja juuri kyseistä reittiä Unkariin. Viimeksi tulimme vuosi sitten Unkarista ja ensi maanantaina lähdemme jälleen tuota reittiä Unkariin kylpemään. Leirintäalueita emme yleensäkään käytä ja tuon reitin varrella niitä on erityisen vähän. Reitin varsi on kuitenkin suurelta osin perinteistä rauhallista maaseutua ja sieltä löytyy runsaasti vapaaparkkeja. Ei kylläkään merkittyjä, mutta ravintoloiden pihoja ja erilaisten käyntikohteiden parkkipaikkoja. Tuo aluehan on sitä varsinaista Puolaa, joka oli keskeistä Puolaa ennenkuin koko valtio siirrettiin lähes mittansa länteen. Vanha pääkaupunkihan oli Krakova. Tuo tie 19 on vahän karkeampipintaisempi, kuin yleensä, mutta liikenne on paljon rauhallisempaa, kuin Varsovasta länteen ja etelään johtavilla teillä. Tietä 19 on myös korjailtu viime vuosina melko paljon. Kun ajelee avoimin silmin löytää sieltä varsin mukavaa katseltavaa ja koettavaa. Luonnikasta reissua!

KORPPI SEPPO A J 06.06.2008 17:06

Vähänhän tuolla reitillä on leirintäalueita.Mutta yksi ainakin on Lublinissa.

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/puola/lublinin/leirint%e4alue-graf-marina-s.c.-114255/

Tuosta löytyy tietoja ja tarkka paikka Google Mapsin avulla.

Luonnikasta reissua.

GRÖNLUND JORMA A 06.06.2008 17:07

Tosissaan vähän leirintäalueita siellä itäreitillä. Menimme samaa reittiä pari-kolme vuotta sitten luullen, että ainahan leirintäalueita tienvarressa mainostettaan. Eipä niitä ollutkaan yhtään siinä reitillä.... Mutta sitten ihan väsyneenä ryhdyin kyselemään, ja löytyihän sieltä lopulta yksi, mutta monta kymmentä kilometriä sivuun reitiltä Sanok-nimisessä kylässä ihan Slovakian rajan läheltä.

Kannattaa katsoa jo etukäteen vaikka tästä: http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/puola/

NYYSSÖNEN RISTO V O 07.06.2008 17:20

Viime kesänä yövyimme tyypillisellä puolalaisella leirintäalueella tien n:ro 19 varrella Kock- nimisen paikan tienoilla jonkin verran Lublinin pohjoispuolella . Alue on tien oikealla puolella ja tulee juuri siinä vaiheessa, kun epätoivo alkaa iskeä. Oli selkeä opastus. Yö maksoi 6,3 €.

Hips! Olinpa laittanut navigaattoriin: Camp Firley N: 5132' 53.8''. E: 02230'50.8''. Nämä ovat Garminissa näkyvät koordinaatit. En osaa muuksi muuttaa.

Oli ihan siisti paikka. Paljon puolalaista nuorisoa koulujen loppumista juhlimassa (rauhallisesti).

HELENIUS ANTTI S 07.06.2008 21:48

12 km Kock:ista etelään on Firlej niminen paikka, jossa camping alue heti metsäalueen alussa vasemmalla puolella järven rannassa. 19 tieltä matkaa 200 metriä. Opaste on kääntymis kohdalla. Antti.

SAVOLAINEN TOIVO J 08.06.2008 11:13

Vuosi sitten ajoimme k.o tietä sloveniaan saakka. Kannattaa ajaa tämän kautta eikä Warsovan. Löysimme vahingossa hyvän yöpaikan ennen Lublinia n. 30km Firlej nimisessä paikassa tien vasemmalla puolen lomakylä kyltin ja poikkesimme sinne. Se on varmaan kommunisti aikainen päälliköiden lomapaikka,mutta toimii nyt vapaana lomakylänä,vai mistä me sitä tiedämme.Komea hotellimainen päärakennus,jossa saimme käydä suihkussa ja vessassa. Oli muutamia sähköpaikkoja,mutta enimmäkseen mökkejä ja hotelli. Olimme ainoita karavaanareita.Tuli sinne Puolalaisia ryhmiä ja lähti linja-autoilla.Alue oli järven rannalla ja aidattu ympäriinsä. Kyllä ne meidät sinne ottivat,eikä maksanut juu- ri mitään.Hotellissa oli myös hyvä ravintola ja tarjoilu pihalle. Seuraavana päivänä ajoimme sitten n.300 km Rzzesow-Krakova. Majoituimme Camping Wieliczka 20km ennen Krakovaa.Paikka on kuuluisa suolakaivoksestaan,joka vain 2km päässä. Seur.päivänä ajoimme E-77 etelään Tresten rajalle josa tie muuttuu E-7.Ajoimme Unkarissa,ohittettuamme vauhdissa Slovakian, 40-50 km hyvää tietä ja huomasimme teltan kuvan tien oikealla puolen ja 8km. Tie laskeutui ja 8km päässä pieni kylä,jonka päässä cämping,jossa taas olimme kevään ensim mäiset ja ainoat vieraat.Sekin oli vanha kommunisti aikainen lomakylä jota kaksi nuorta miestä hoiti.Vieressä siisti ravintola jossa meitä tultiin ervehtimään selvällä suomen kielellä.Tytär oli tullut Budabestistä poikansa kanssa pelaa maan futista paikkakunnalle.Kuulivat meidän puhuvan vaimon kanssa ja kohta tyttö tuli tervehtimään.Oli opiskellut suomen kieltä Budabestin yliopistossa,mutta ei vielä ollut käynyt suomessa.Paikan nimi oli Diesjenoi Camping.Eikä maksa- nut paljon. Matkustamme vaimon kanssa kahdestaan ja haemme tällaisia poikkeavia pienempiä paikkoja ja vältämme massapaikkoja niin paljonko on mahdollista.

OJANEN JYRKI T 08.06.2008 15:21

Kiitokset vastauksista, paljon ollaan saatu uutta tietoa. Nyt vaan jatketaan matkan suunnittelua, lisäideatkin ovat vielä tervetulleita.

KORHONEN KARI 09.06.2008 17:55

Reittiä suunnittelen ja Krakovakin osuisi näköjään matkan varrelle.Se camping...tarkoitinko mahd.camp.Na Wierzynka nimistä kämppäriä?. Matkani näyttäis vievän edelleen E77:lla kohti Budapestia joten mainitsemasi Diesnejoi osuisi sekin reitille,vaan enpä löydä sitä.Olisiko sinulla kenties koordinaatit ko.paikkaa?Juuri tuollaiset pikkupaikat riittävät minullekin.

Tässä samalla esittäisin toiveen kaikille reissaajille että jos on mahdollista niin laittaisitte myös käynti- ja yöpymispaikkojen koordinaatteja nimien lisäksi,tällöin muutkin saisivat sijaintitietoa kivoista kohteista.Kyllähän niitä löytyy nimienkin perusteella vaan laiskahko kun olen niin helpoimmin löytäis koordinaateilla.

KK

OIVE OLLI 11.06.2008 12:00

toukokuun alussa ajoimme tämän reitin,kyllä oli todella vähän camping paikkoja.Rzeszow piti olla 3 paikkaa,mutta yksi löytyi sekin oli hotellin yhteydessä ja remontin takia suljettu.kuuleman mukaan 60km itään olisi paikka.przeworsk niminen kylä.zajazd camping-skansen.käykää miskolsissa bukin kansallispuistossa.sinne kulkee juna kylältä jos ei mene autolla.sieltä pääsee läpi egerin viini kaupunkiin.hieno metsäinen serpentiini tie.hyvää matkaa

SAVOLAINEN TOIVO J 11.06.2008 17:21

Se Unkarin paikka oli nimeltään Diosjenoi Kemping,eikä meillä ole koordinaatteja kun käytämme paperikarttoja. Ennen Krakowaa on se suolakaivos ja camping Wieliczka,noin 20km ennen Krakowaa.

HAAPANEN TIMO S 11.06.2008 19:24

Vaikka tuonne niitä tietoja laittelisi: http://vapaaparkit.foorumit.fi/index.php Ilman osoitetta tai koordinaatteja tiedot ovat hyödyttömiä, ei kukaan niitä selityksillä löydä. Tuo saksalaisten Meinwomo sivusto on loistava, olen sinne muutamia kotimaisia paikkoja laittanut,rekisteröitymällä näkee kartan ja koordinaatit. Rekisteröitykää ja tutustukaa: http://meinwomo.net/cgi-bin/womo/meinwomo.pl Tällä systeemillä paikat ovat kaikkien käytössä. Tämä on suomen sivu, muut on siinä vieressä.

HAAPANEN TIMO S 11.06.2008 19:28

Eipä aukea oikeasta kohdasta, pitää klikata "Stellplatzdatenbank" ja sitten "Finnland"

Pääsivu on: www.meinwomo.net

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.