Lofooteille maanteitse ?

TERVO JARI 01.06.2008 19:56

Joskus aiemmin tästä oli juttua, Kielitaitoiset, onko tullut mitään tietoa viimetalvena avatuista tunneleista, ja niiden käyttömaksuista ? ?

Itse olemme ( kaksi henkilöä ) käyneet Lofooteilla useita kertoja mutta aiemmat reissut on majoituksen suhteen olleet hotellimajoituksella, matkustettu henkilöautolla ja yöt extempporee ensimmäinen vapaa hotellihuone mikä on iltatuimaan löytynyt, ilman huonetta ei jääty kertaakaan . . .

Mutta nyt meitä on kolme ja reissu olis tarkoitus suorittaa asuntovaunun kera.

Mistä löytyy sellainen Vestvågsöyan saarelta kohtuullisen siisti ja edullinen leirintäalue ? ?

Ajatuksena olisi majoittua/leiriytyä Vestvågsöyan saarelle ja kulkea sieltä päiväreissuja suuntaan jos toiseen . . .

Kartta alustavasti : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/Map-of-Lofoten-and-Vesteraalen.svg

Jatketaan asian selvittelyä kunhan kommentteja saadaan . . .

Jari

LAHTI ANTTI 01.06.2008 20:06

Löytyykö tästä apua? http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/norja/nordlandin-l%e4%e4ni/

http://www.camping.info/

TERVO JARI 02.06.2008 19:23

nuot "maastot" on tuttuja, mutta leirintäalueet eivät, johtuen edellisistä matkailu"muodoista".

Mutta kielitaitoiset, oletteko löytäneet mistään hintatietoja niihin tunneleihin jotka johtaa Lofooteille, vai ovatko ne todellakin ilmaisia ?

Ehkä tuosta linkistä selviäisi jotain ? Linkki: http://vegprosjekt.info/lofast/lofast.html

Oudolta tuntuu että olisivat ilmaisia, kun Norjalaiseen tapaan kuuluu rahastaa kaikesta ja "rankasti" . . .

Täällä on ollut keskustelua noista Norjassa yllättävän nopeasti nousevista myrskyistä, joten olisi kiva jo etukäteen tietää mitkä leirintäalueet ovat suojaisia, mitkä eivät . . .

Jari

LAHTI ANTTI 02.06.2008 19:30

Katsos Jari löytyykö täältä mitään.

http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html#Tiemaksut

TERVO JARI 02.06.2008 19:55

ja käytössä edelleen, tuntuu että sitä päivitetäänkin aika-ajoin, kiitos siitä ylläpitäjälle . . .

Jari

HUOVINEN SIRPA 03.06.2008 19:27

Viime kesän reissulla, kun käytiin Lofooteilla, siellä Å:ssa saakka, ei tarvinnut yhdestäkään tunnelista maksaa. Lauttamaksu välillä Melbu--Fiskeböl oli ainoa liikenteeseen liittyvä maksu. Tunneleita oli vissiin puolenkymmentä, ellei enemmänkin Hersletta Campingin ja Å:n välillä.

Kolmella leirintäalueella yövyttiin ja hintataso oli jokseenkin sama, kuin Suomessa keskimäärin. Loppuvuodesta 2007 piti valmistua uusi pitkä tunneli jolle eroaa tie Gullesfjordbotnista ja menee tunnelin kautta Hanöyvikaan. Lyhentää huomattavasti ajoaikaa/matkaa, jos aikoo Å:hon.Tunnelimaksusta ei tietoa. Esko

HAAPANEN TIMO S 03.06.2008 21:00

Eikö se ole Sørdalstunnelen tämä pisin ja jouluna avattu. Tuossa ne on kaikki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Lofast

TERVO JARI 03.06.2008 21:51

vai kuhunka . . . Tosin tuskin maksaa enempi kuin lauttamatkakaan . . .

Itellä kun on vajausta ton kielitairon suhteen . . .

Ja muutoinkin Lofoottien leirintäalueista olis kiva saada tietoo, mimmosia ovat, nuot katalookitiedot on sellassii "kasvottomia" on niin monta paikkaa sitä ja sitä ja niin edelleen . . .

Sielä keski Norjassa on se 22km:n tunneli, nii jos tunneliin oikke haluu . . .

Jari

HUOVINEN SIRPA 04.06.2008 08:58

Ainakin Lofoten Turistcenteristä jäi ihan hyvä maku suuhun. Paikassa on myös hotellimajoitusta ja on myös mahdollista kalastukseen sekä on ravintolapalveluitakin. Muutenkin hienolla paikalla vuonon rannalla. Yöpyminen sähköllä muistaakseni jotain 170nkr. Niin, ja tämä sijaitsee juuri Vestvågöyn saarella.

Hersletta Camping, pieni, mutta upeat maisemat vuoren rinteeltä alas vuonolle. Paikka on kolmisenkymmentä km Ruotsin rajalta, kun tullaan Torneträskin suunnalta.

Kolmas paikka missä yövyttiin oli Kåringen Turistcenter, alueella myös ravintola. Kallein ja jotenkin "kalsein" yöpymispaikoistamme. Tuli jotenkin mieleen joku kaivoskylä vaunujen viereen rakennettuine lautahökkeleineen.Sijaitsee Hinnöyan saarella. Esko

TERVO JARI 04.06.2008 21:05

Eiköhän täältä ala pikkuhiljaa saamaan tietoo kun aikansa "kaivaa" . . .

Jari

NIEMINEN RAIMO 04.06.2008 21:14

Tuossa yksi linkki lisää,en tiedä miltä vuodelta kertomus on. http://www.nicehouse.fi/matkailu/kertomukset/norja.htm

PITKÄNEN HARRI 06.06.2008 16:54

Ollaan tällä hetkellä lofooteilla. uusitie on auki ei tarvitse mennä lautalla eikä tunneli maksuja ole. tämä leirintä alue (sandvika) on loistava paikka yö maksaa 180/nok 23,30 ekee sis sähkön. suihku on maksullinen niin kuin muillakin alueilla.10/nok 5min.

LINDROOS LAURI 07.06.2008 22:58

Pieni varoitus tuossa Kabelvågin Sandvikaan menossa: tie haarautuu aivan lopussa ja menee suoraan toisen campingalueen pihaan. Mentiin 2007 miinaan. Alue on jo hieman nuutunut ja aika on ajanut ohi... Mm.sähköt menivät kaikki poikki. Kannattaa siis kääntyä juuri ennen tämän vastaanottoa vasemmalle mäkeen, jonka takana Sandvika on. Hieno ja hoidettu paikka, jota kateellisina katsottiin naapurista!

Myös Hardstadin camping oli mukava ja palvelu ystävällistä. Yö sähköllä 200 NOK.

t. Lauri

TERVO JARI 09.06.2008 21:31

vastaan, tuo tieto tunnelista oli tärkeä, Kiitos siitä.

Ja tietty tietenkin kaikki tiedot leirintäalueista otetaan mieluusti vastaan, tulevaa reissua ajatellen . . .

Tuo Lofoottien saariryhmä on tullut tutuksi useiden reissujen yhteydessä mutta mieli halajaa sinne yhä uudestaan . . .

Niille jotka eivät halua vetää vaunua "ylimääräistä" kilometriäkään Norjassa, suosittelen lämpimästi Skibotn:ssa :http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/norja/tromssan-l%E4%E4ni/olderelv-camping-107737/ Tuolta alueelta voit vierailla "päiväkäyntejä" Tromssaan ym. lähikaupunkeihin ihan "näpäkästi", paikkana tuo on todella siisti eritysmaininnan saa sosiaalitilat, kaikki tarvittavat palvelut löytyy alueelta kioski / kauppa, pesukoneet ym, ym, "kylällä" on vaunuhuoltokin jos sellaista sattuu tarvitseen ( tiedot vuodelta -06, silloin viides vrk oli ilmainen ) Ymmärsivät Suomee mutta eivät puhuneet, kylällä on Suomenkielen taitoisia jos ei satu olemaan kielitaitoo . . .

Jari

HÄMÄLÄINEN MAURI 12.06.2008 08:43

14.7 ollaan lähdössä lofoteille,joko kilpisjärven kautta,tai vaasasta yli norjan puolelle ja siitä ylöspäin.

KOSKINEN JANI 12.06.2008 22:38

Just takasin pohjois-Norjasta ja Lofooteilta. Se Lofast on tosiaan ilmainen, kuten kaikki Lofoottien tunnelit ja sillat. Sandvika on hieno ja toimiva, sekä näytti ainakin tuolloin 6.6. tulevan täyteen jo alkuillasta eli sinne kannattaa mennä ajoissa. Siellä on muuten mukavan rauhallinen kallionkolo kun meni vastaanotosta perälle päin ja ennen mökkejä vasemmalle ja sitten vasemmalle mäkeä ylös ruohottunutta tieuraa pitkin.

Å:ssa oleva leirintäalue ei hyvää arvosanaa saa, hiekkakenttä kallionkolossa jossa sähkötolpat. Olihan siellä ruoanlaittopaikka ja vessatkin. Mutta hyvin siellä yhden yön oli ja Å on kyllä hieno ja tutustumisen arvoinen. Å on käytännössä kokonaan museota: http://www.lofoten-info.no/fiskmus.htm Mutta ikävä kyllä aukioloajat oli aivan keskellä päivää, eli emme päässet kuin ulkopuoliseen tutustumiseen kun olimme iltapäivällä perillä ja aamupäivällä piti lähteä ajamaan takaisinpäin :(

TERVO JARI 01.07.2008 21:14

Niin, kuis on ?

Tuon vaunun kanssa ei tekis mieli oikein pitkiä matkoja ajella sepelitietä.

Tässä on jo käynyt ilmi että lomailijoita on tullut/mennyt tuota reittiä Norjaan joten tietoa on, tieto jakoon . . .

Tv Jari

HELLSTRÖM TESMA 02.07.2008 18:58
Ei ensimmäistäkään, ainakaan kaksi viikoa sitten. Narvikista Lofooteille oli kaksi paikkaa, josta "johtoauto" saattoi autot vapaata kaistaa pitkin noin kilometrin verran.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.