AL-turva ulkomailla

STRANDEN RAIMO 29.05.2008 20:01

Tämä ei ole maksettu mainos, vaan otteita elävästä elämästä. Kirjoittajalla on Autoliiton Turva-vakuutus, joka kattaa melkein kaikki Euroopan maat. Hinta vuodessa muutaman kympin. Hyöty huonon tuurin kohdatessa aivan omaa luokkaansa! Tapaus 1: Sattui Saksan maalla "kaappiautosta" vetoakseli irtisanoutumaan. Soitto Autoliittoon, kohta soitettiin Saksan vastaavasta järjestöstä ja kyseltiin tilannetta. Tunnin päästä tuli hinausauto joka toimi tien näyttäjänä lähimpään korjaamoon.(oma matkailuauto pystyi vielä nilkuttamaan pienen matkan). Vika korjattiin ja matka pääsi jatkumaan. Tapaus 2: Sattui muutama viikko sitten Ranskan maalla. Nuori huoltoasema-apulainen pääsi kirjoittajan huomaamatta tankkaamaan korkeaoktaanista bensiiniä diesel-autoon. Auto sammui 15 km:n päässä. Soitto Autoliittoon ja sen hetkinen tilanne ja sijainti. Kohta tuli Ranskan vastaavan liiton henkilö, tarkisti tilanteen ja lupasi apuvoimia. Niitä tuli kohta, mutta totesivat tarvittavan hinausautoa. Se tuli, vetäisi auton lavalle,vei korjaamolle, jossa imivät väärät aineet pois ja panivat oikeat tilalle. Voi vain kuvitella, miten ranskan kieltä taitamaton olisi voinut tilanteen hoitaa näin joustavasti. Nyt se maksamaton mainos: Itse en lähtisi ulkomaille ajelemaan ilman tätä AL-turvaa. Parikymmentä reissua on tullut tehtyä etelään, ja kaksi kertaa on päässyt pälkähästä näin vähällä vaivalla. Kiitän Autoliittoa! Turvallista matkaa!

PUUMALAINEN JARKKO 29.05.2008 20:08

Otettiin just AL-turva, ompa mukava kuulla, että palvelu pelaa ja vielä ulkomaillakin. Lasten kanssa kun matkustaa, niin ei oo kiva jäädä jossain ulkomailla hajonneen auton kans pähkäileen.

HALTTUNEN TEUVO 29.05.2008 20:54

Omakohtainen kokemus: AL- turva ulkomaolla ei kata kolmea kuukautta pitempää matka-aikaa.

AHONEN KAI 30.05.2008 02:07

"AL- turva ulkomaolla ei kata kolmea kuukautta pitempää matka-aikaa."

Mikäli jotain sattuu, pitääkö sen matkan lähtöpäivä jotenkin todistaa?

HAAPANEN TIMO S 30.05.2008 16:31

Ainkin Ifillä hinauspalvelu on voimassa myös ulkomailla,taitaa pohjoismaissa olla lisäksi niin,ettei tarvitse hinaajalle edes maksaa vaan lasku menee suoraa yhtiölle. Tarvittavat puhelinnumerot etukäteen katsottuna tietysti nopeuttavat hinurin tuloa.

NYYSSÖNEN KAJ 30.05.2008 17:16

If hinaa minutkin 16000kg ja 28 vuotta vanhan auton.

Volvo antaa Globalin turvan ja korjaamopalvelun 2 tunnin varoajalla (Espanja + siesta). Palveli toimii suomen kielellä. Globaali Suomenkielinen tavoitettavuus ei maksa mitään mutta käytetty korjaamopalvelu maksaa paikallisen normaalitaksan mukaan.

KORHONEN KARI 31.05.2008 19:57

Tapiolan,(jonka asiakas silloin olin)järjesti hinauksen korjaamolle vesiletkun katkettua.Korjaus kesti varaosa odotuksineen 3 vrk.Tapiolan(keskeytys vakuutus)laskuun "jouduin"asumaan sen ajan 4-tähden hotellissa,Andorrassa.Kyllä se söi miestä......heh.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.