Mosel-vinkkejä?

JYLHÄ HANNU 28.05.2008 17:03

Hei taas.

Moselin laaksossa piipahdetaan suht pikaisesti tulevan reissumme aikana. Eli pari yötä parkissa jossain siellä. Taatusti liian lyhyt aika, mutta antakaapa vinkkejä, missä se kannattaisi käyttää. Mihin yöksi ja minne dallailemaan? Tykätään historiasta ja oikeastaan kaikesta. Koska on eka reissu, kaikki on uutta ja näkemisen arvoista...

Pitää vaan vissiin koittaa katsoa siipan perään, ettei se vaan osta parivuoteeseemme viinitynnyriä pötköttämään ja laita meitä ulos nukkumaan... :)

Virpi

KALLIOMAA MIKKO A S 28.05.2008 17:22

Minusta Cochem on aika keskeinen paikka, jossa myös nähtävää ja taitaa olla kesäkuun alussa ensimmäisellä viikolla perinteiset viinijuhlat. Näin oli ainakin viime kesänä. Mosel-joen rannalla on keskustassa Stelpatzeja, joissa maksuautomaatta, niilläkin voi varmasti yöpyä Siellä on myös leirintäalue kävelymatkan päässä joen toisella puolella, me olimme tällä leirintäalueella. Suosittelen, koska nähtävyyksinä vanha linna ja myös näköala/vaijerihissi korkealle paikalle, josta upeat Mosel-maisemat.

KOSKINEN JANI 28.05.2008 18:23

Cochemin lähellä on http://www.burg-eltz.de/ jossa kannattaa käydä.

Myös Bernkastel-Kues poikkeamisen arvoinen.

HYTTILÄ ESKO O 28.05.2008 20:47

Yläpäässä on Koblenzin alapuolella Boppard niminen kaupunki. ehkä 3 km ennen ko paikkaa Koblenzista tullessa on leirintäalue ihan joen rannalla. Paikkoja on pituus-suuntaan muutama metri joesta. Siinä voitte tyhjentää sitä tynnyriä ja katsella proomujen menoa. Ravintolakin on alueella.

JYLHÄ HANNU 29.05.2008 09:10

Kiitos vinkeistä. Tässä alkaa olla olo ihan kuin pikku lapsella... Laskee öitä lähtöön. Nyt on enää 9!

t. Virpi

JANHONEN MATTI 29.05.2008 10:25

Parissa päivässä ehditte juuri katsoa ne paikat jonne seuraavalla kerralla menette. Niin siinä usein käy. Kun tuosta viinistä mainitsit siellä on tosi hyviä viinitilojen viinikauppoja joissa kannattaa poiketa. Siellä ei tarvitse ostaa sikaa säkissä, vaan aina tarjotaan maistiaisia ennen kaupan päättämistä. Katsokin ettet silloin ole ajovuorossa. Moselin laaksohan on entisen Rooman vallaan reuna-alueita ja ainakin Trierissä on vielä nähtävissä joitakin rakennelmia tältä ajalta.

KATEISTO EERO 29.05.2008 18:45

Tulimme juuri kolmen viikon reissulta Saksan ja Ranskan viinialueilta. Cochemin eteläpuolella Senheimissa vietimme kolme päivää Holländiscer Hof-nimisellä Acsi-leirintäalueella. Pyöräilimme jokivartta ylös ja alas kylästä kylään vaihtaen lautalla välillä jokivarren puolta. Mosel-joen varrella on hyvät pyörätiet. Viisikymmentä kilometriä etelään päin Mosel Weinstrassen varrella oli pikkukylä nimeltä Trittenheim. Stellparkki oli aivan joen rannalla ja puolen kilometrin päässä vietettiin helluntain viinijuhlia maistellen viime syksyn sadon makuja musiikin ja tanssin merkeissä. Myös lähellä sijaitseva Minheimin Stellpalatz kuului nk.TopPlatz- paikkoihin. Ranskan Alsacessa erityisesti jäi mieleemme Riguewihrin ja Eguisheimin
historialliset kylät. Siellä aloitettiin ammattimainen viininviljely jo roomalaisten aikaan. Ajelimme yli kolme viikkoa Moselista Alsaceen, sieltä Schwartswaldiin ja edelleen Tsekkien kautta takaisin Rostockiin tapaamatta ainuttakaan suomalaiskaravaanaria. Yöpymisiä tuli 22, puolet Acsi-leirintäalueilla ja toinen puoli Reisemobil Stellplatzeilla. Ainoan suomalaisen tapasimme Trittenheimissa. Hän oli suomalaisnainen, joka oli asunut Saksassa jo pitkään ja oli tulossa saksalaismiehensä kanssa Suomeen asuntoautolla. Voin myöhemmin, kun ehdin tehdä reissusta matkakuvauksen kuvineen. Vaimo kirjoitti päivittäin muistiin tapahtumia, kommelluksia, unohduksia, merkillisyyksiä.

RAUTIAINEN KARI 29.05.2008 21:46

Pelkästään mosel, saar, ruver alueella menee yks kesäloma kokonaan. Jos viinistä tykkää.

BRUUN EERO 29.05.2008 22:36

Berncastel-Kues on hieno käymisen arvoinen pieni ristikkotalokaupunki. Sieltä noin viisi kilometriä Koblenziin päin joen länsipuolella Wehlenissä on kiva kämppäri. Pienessä uima-altaassa voi kellua ja samalla katsella ympärillä olevia jyrkkiä viinipeltoja. Joen molemmin puolin on pyörätie ja siltoja muutaman kilometrin välein. Voi sitten tehdä pyöräretkiä oman kuntonsa mukaan. Wehlenissä on silta ja Bernkastelissa seuraava.

JYLHÄ HANNU 01.06.2008 10:05

Hei. Aikatauluja vähän rassailemalla ollaan tehty Moselille tilaa 3 yön verran. Vinkkienne perusteella tekisi mieli pyöräillä jokivartta. Onko jollakulla havaintoja pyörien vuokrauksesta siellä? Ja onko kukaan koskaan milloinkaan nähnyt, että olisi tandemeja tarjolla vuokrattavaksi?

Kyselee Virpi

HAAPANEN TIMO S 01.06.2008 16:14

Eiköhän vuokraamo löydy melkein joka kylästä.Tuossa Koblenzista esimerkki: http://www.koblenz.de/touristik_kultur/fahrradverleih.html Tandem näkyy maksavan 25€/päivä.

JYLHÄ HANNU 02.06.2008 08:08

Kiitos. Ei siis muuta kuin fillaroimaan sitten. t. virpi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.