salssburgista venetsiaan

HAATAJA LASSE ERKKI 27.05.2008 22:33

Onko kukaan kulkenut salssburgista sell am seemin kautta venetsiaan.Mietteitä matkan varrelta

AARNIO JUKKA 27.05.2008 23:12

Muutama vuosi on jo mennyt siitä, kun tuota reittiä ajoimme, mutta hienot oli maisemat. Zell am Seen eteläpuolelta lähtee Alppien yli maksullinen tie "Alpen Hochstrasse" tai jotain sinnepäin. Matkalla ajetaan lumirajoilla ja pari mukavaa pysähdyskohdetta on matkalla alppinäyttelyineen. Pieni sivulenkki on esim. Hohe Tauernille, mutta tämä tie oli silloin taannoin ilman kaiteita ja todella kapea ja jyrkkä. Päässä maisemat olivat kyllä upeat ja tuli sinne muistaakseni bussejakin.

Jos aiot ajaa yhdessä päivässä Venetsiaan saakka lähde aamulla hyvissä ajoin Zell am Seestä (Hyvä kämppäri järven vastarannalla kaupungista katsottuna). Pysähdyksiä tulee sen verran, että päivä loppuu helposti kesken. Italian puolella loppumatka sujuu kyllä moottoritietä. Mielestäni Alpen Hochstrasse on yksi Itävallan kauneimmista alppiteistä.

NIEMI ROLF R 28.05.2008 09:27

Tarkoittanet Tauern alppien ylittävää Grossglockner Hochalpenstrassea. www.grossglockner.com/highalpineroad/ Jos en väärin muista niin sitä ei voi/saa ajaa auto-vaunu yhdistelmällä. Tie on maksullinen. Reitti on erittäin hieno nähtävyys ja kulkee yli 2000 m korkeudessa päätyen alppien toisella puolella Heiligenblut kylään. Suosittelen!

HAATAJA LASSE ERKKI 28.05.2008 14:39

Kiitoksia tiedoista ja hyvää kesää kaikille

SILMUNEN HANNU 28.05.2008 14:46

Vevetsia-vinkki: Jääkää sinne iltapimeälle, sen jälkeen kun kaikki miljoonat turistiryhmät ovat häippäisseet, silloin tunnelma on ihan toinen, Markuksen torilla soi viulu ja jos vielä paistaa kuu, niin ai ai:)

Ja muutenkin kannattaa kuljeskella rauhassa Venetsian reuna-kortteleita, niitä missä asutaan.Siellä pyykit liehuvat kadun yli,lapset pelaavat palloa ja paikalliset lukevat puistoissa lehtiä eikä turisteista ole juuri tietoa.

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 28.05.2008 15:12

Niin ja Muranon ja Buranon pienet saaret siellä laguunissa on tosi kivoja retkikohteita.Niille pääsee samoilla vesibusseilla mitkä kulkee sieltä Jesolon niemen leirintäalueilta kaupunkiin. Toisella saarella tehdään sitä kuuluisaa Muranon lasia, ja toisella voi ihastella pitsiä ja erinomaisen värikkäitä taloja!

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.